< p>

Op donderdag 4 februari 2016 heeft oud-bankier en schrijver Hans Ludo van Mierlo, namens de jury van de Compliance Award-verkiezing, bekend gemaakt dat de Nationale Compliance Award 2015 is toegekend aan prof. S.C. (Sylvie) Bleker-van Eyk. Mevrouw Bleker-van Eyk heeft de Compliance Award 2015 toegekend gekregen nadat zij eerder genomineerd was en zij na de stemronde de meeste stemmen heeft mogen ontvangen van het publiek. Los van deze stemronde heeft ook de jury – unaniem – voor haar gekozen.

Compliance Award 2016

Motivatie van de jury
Gezien haar lange geschiedenis in compliance bij verschillende ondernemingen, waaronder ondernemingen met een substantieel complianceprobleem, heeft mevrouw Bleker-van Eyk een behoorlijke staat van dienst opgebouwd. Daarbij komt dat zij ook een bijdrage heeft geleverd aan (onder andere) de ontwikkeling van de postdoctorale opleiding Compliance en Integriteit Management aan de VU, waar zij in 2015 werd benoemd tot eerste hoogleraar compliance in Nederland.

Ook haar bijdrage aan de ISO-norm speelde een rol in de keuze van de jury. Deze internationaal gewaardeerde norm kan bijdragen aan een versterking van de compliancefunctie binnen verschillende sectoren.

In het juryrapport kunt u de gehele toelichting vinden van de toekenning van de Compliance Award.
Ook kunt u de Verklaring van Notaris Van der Hammen aangaande de Award procedure inzien.

Send this to a friend