< p>

Webinar witwassen met virtuele valuta  

Dat witwassers zich ook op de markt voor virtuele valuta bevinden is al oud nieuwsDesondanks zijn de volgende vragen relevant: “Hoe komen we erachter?”, “Wie zijn het?” en “Wat kunnen we ertegen doen?”  Tijdens het tweedelige webinar Witwassen met virtuele valuta bespreken we hoe je de crimineel vindt tussen iedereen met goede bedoelingen. 

We starten het webinar met de basis: “Wat zijn virtuele valuta en hoe werken ze?” In het tweede deel gaan we dieper in op de vraag hoe we de red flags herkennen in het kader van  witwasbestrijding. 

Na afloop van het webinar ben je in staat om uit te leggen wat virtuele valuta zijn, weet je waar je in een cliëntonderzoek op moet letten en kun je een virtuele witwastransactie opsporen. 

Dagen:

14 en 15 juni 2021

Opleidingsduur:

2 dagen, 16:00-17:15 uur

Studiebelasting:

2,5 uur

Kosten opleiding:

€ 135,– (vrijgesteld van btw).

De volgende onderwerpen worden tijdens de opleiding behandeld:

Dag 1 Virtuele Valuta, wat is het en hoe werkt het?

Dag 2 Hoe herken je de rode vlaggen van AML.

Tijden Programma Docent
Dag 1
16:00-16:05 Digitale ontvangst
16:05-17:10 Virtuele Valuta, wat is het en hoe werkt het?
17:10-17:15 Afsluiting Kim Schneider
Dag 2
16:00-16:05 Digitale ontvangst
16:05-17:10 Hoe herken je de rode vlaggen van AML Peter Engering
17:10:17:15 Afsluiting

Dit webinar is bestemd voor medewerkers van financiële ondernemingen met cliëntencontact en medewerkers die uit hoofde van hun functie of werkzaamheden op andere wijze te maken hebben met de risico’s van witwassen en terrorismefinanciering.

Schneider, K. (Kim)

Schneider, K. (Kim)

Rabobank

Kim werkt sinds 2011 bij Rabobank, gestart als accountmanager MKB na haar studie Bedrijfseconomie aan de HvA. In de jaren erna in verschillende zakelijke functies doorgegroeid naar Corporate Clients. Tijdens haar deeltijd
Master Bedrijfskunde in 2017 aan de UvA is zij in aanraking gekomen met blockchain technologie. Na één college gooide zij het roer om en richtte zich volledig op deze technologie. Voor deze studie schreef zij haar scriptie over
blockchain technologie in de vastgoedsector, is zij 1,5 jaar werkzaam geweest buiten Rabobank als Blockchain Consultant, en sinds 2020 weer terug in de rol Blockchain Specialist bij
Rabobank. Haar blockchain specialisatie in deze huidige rol richt zich op de toepasbaarheidvan cryptocurrencies en tokenization binnen en buiten de organisatie.

Engering P. (Peter)

Engering P. (Peter)

Peter is een governance-, risicobeheer- en compliance-specialist met meer dan 10 jaar ervaring in de financiële dienstverlening, gericht op KYC, waarbij de effectiviteit en efficiëntie van compliance- en risicofuncties worden geoptimaliseerd, rekening houdend met het snelle tempo van de technologische ontwikkeling.

Het webinar vindt online plaats

 

Interesse? Schrijf u direct in!

Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op.

Gerelateerde informatie

Webinar Witwassen met virtuele valuta

Webinar Witwassen met virtuele valuta

Witwassen met virtuele valuta

Werkcollege Jaarrekeninglezen en de bestrijding van witwassen

Werkcollege Jaarrekeninglezen en de bestrijding van witwassen

Leer in het werkcollege Jaarrekeninglezen en het bestrijden van witwassen verdachte signalen op te sporen in jaarrekeningen.

Fraude: dat is duidelijk, toch?

Fraude: dat is duidelijk, toch?

Fraude...een onderwerp waar we vaak mee geconfronteerd worden. Dagelijks lezen we in de media immers wel iets over een fraudezaak. Des te opvallender is het, dat het woord fraude slechts één keer in het Wetboek van Strafrecht wordt aangehaald. Hoe zit dat nu eigenlijk? Wat is een hanteerbare definitie? En hoe kun je op de juiste maatregelen komen om het frauderisico te beheersen? Een idee is eens in de huid van een fraudeur kruipen en kijken waar allemaal misbruik van gemaakt kan worden binnen jouw organisatie.

Send this to a friend