< p>

Blogs en nieuws

Wilt u per e-mail op de hoogte blijven en de Compliance Actueel ontvangen? Schrijf u dan in
Abonneren op RSS? Klik hier

Categorieën

Fraude: dat is duidelijk, toch?

Fraude: dat is duidelijk, toch?

Fraude...een onderwerp waar we vaak mee geconfronteerd worden. Dagelijks lezen we in de media immers wel iets over een fraudezaak. Des te opvallender is het, dat het woord fraude slechts één keer in het Wetboek van Strafrecht wordt aangehaald. Hoe zit dat nu eigenlijk? Wat is een hanteerbare definitie? En hoe kun je op de juiste maatregelen komen om het frauderisico te beheersen? Een idee is eens in de huid van een fraudeur kruipen en kijken waar allemaal misbruik van gemaakt kan worden binnen jouw organisatie.

13-10-2021 Lees meer
Veel meer organisaties worden verplicht om een klokkenluidersregeling in te richten

Veel meer organisaties worden verplicht om een klokkenluidersregeling in te richten

Op dit moment kennen we in Nederland de Wet Huis voor klokkenluiders die werkgevers verplicht om een meldprocedure in te richten. Deze wet wordt zeer waarschijnlijk in december van dit jaar gewijzigd en dat heeft gevolgen voor veel organisaties.

06-10-2021 Lees meer
De week van Cynthia

De week van Cynthia

Elke dag zetten onze medewerkers zich met trots en plezier in voor het Nederlands Compliance Instituut. Vooral dit laatste vinden wij heel belangrijk. We willen voor iedereen een leuke werkplek creëren waar naast hard werken ook ruimte is om plezier te hebben met elkaar. Wie zijn onze leuke medewerkers? En wat doen ze allemaal? Maandelijks neemt een van hen je mee in zijn of haar werkweek. Deze maand is het de beurt aan Cynthia Arends, junior compliance officer en compliance adviseur.

05-10-2021 Lees meer
Vertrouwenspersonen bij toetsingen DNB en AFM

Vertrouwenspersonen bij toetsingen DNB en AFM

DNB en AFM hebben twee vertrouwenspersonen benoemd. Bestuurders en commissarissen die worden of zijn getoetst door AFM/DNB kunnen in vertrouwen hun situatie bespreken met een van deze twee vertrouwenspersonen. Zij kunnen dat doen als zaken in de omgang of communicatie ertoe hebben geleid dat deze persoon is gekwetst, een persoonlijke grens is overschreden en de persoon zich hierdoor onveilig voelt in deze situatie of een gevoel van onvrede is ontstaan.

04-10-2021 Lees meer
Guilty pleasure

Guilty pleasure

Net als bij de film ‘Love actually’ bevatten veel compliance vraagstukken ook meerdere verhaallijnen. Denk hierbij aan de verschillende inzichten met betrekking tot de cryptohandel of de verschillende invalshoeken bij het tegengaan van corruptie. Over een kleine 3 maanden kunnen we Love actually vast en zeker weer zien op TV. Net als de hit: ‘Christmas is all around’, is ook ‘Compliance all around’. Open je ogen en oren en neem deel aan het dagelijkse gesprek hierover.

01-10-2021 Lees meer

Send this to a friend