< p>

Blogs en nieuws

Wilt u per e-mail op de hoogte blijven en de Compliance Actueel ontvangen? Schrijf u dan in
Abonneren op RSS? Klik hier

Categorieën

Het hebben van macht is (niet) alles

Het hebben van macht is (niet) alles

Afgelopen week heb ik de oorlogsfilm Unbroken gezien. Een bijzondere, emotionele en heftige film. Waarom heftig? Omdat ik mij erover blijf verbazen waar mensen (met macht) toe instaat zijn. De verschrikkelijke dingen die mensen elkaar hebben aangedaan en nog steeds aandoen.

18-05-2022 Lees meer
Wat maakt het nu zo leuk om compliance officer te zijn?

Wat maakt het nu zo leuk om compliance officer te zijn?

We schrijven regelmatig over het compliancevak. In deze bijdragen gaat het vaak om een bepaald inhoudelijk onderwerp, zoals bijvoorbeeld witwasbestrijding, zorgplicht, omzeiling van sancties of vertrouwenspersonen. Maar wat nu als je je nog afvraagt of het compliancevak wel iets voor jou is? Kan je dan voldoende met deze inhoudelijke artikelen en blogs? Misschien niet. Daarom schrijven we deze blog over het vak van de compliance officer.

18-05-2022 Lees meer
Leren over leren: evaluaties

Leren over leren: evaluaties

“Evalueer product X en win… !” “Wil je ons nog laten weten wat je vond van…?” “Evaluatie namens.. “. Ik scroll door mijn mailbox en pak er zo drie mails uit die vragen om een reactie op een besteld product of gevolgde cursus. En dat is nog los van de pop-ups die opstarten als ik een app open: “wat vind je van dit spelletje”, “wat vond je van de laatste boodschappenbezorging?” Het lijkt wel alsof bij alles wat je doet of bestelt, er een tijdje later een evaluatieformulier in je mailbox komt.  

18-05-2022 Lees meer
De week van Annemarie

De week van Annemarie

Elke dag zetten onze medewerkers zich met trots en plezier in voor het Nederlands Compliance Instituut. Vooral dit laatste vinden wij heel belangrijk. We willen voor iedereen een leuke werkplek creëren waar naast hard werken ook ruimte is om plezier te hebben met elkaar. Wie zijn onze leuke medewerkers? En wat doen ze allemaal? Maandelijks neemt een van hen je mee in zijn of haar werkweek. Deze maand is het de beurt aan matchmaker en externe vertrouwenspersoon Annemarie Pierik-van Diest.

17-05-2022 Lees meer
Wettelijke verankering tuchtrecht verzekeraars

Wettelijke verankering tuchtrecht verzekeraars

Er ligt een wetsvoorstel ter consultatie voor, waarin het tuchtrecht van verzekeraars in de wet wordt verankerd. Tuchtrecht dient om te beoordelen of de voor een groep geldende gedragsnormen worden nageleefd. Het is vaak een middel dat door een groep zelf wordt ingesteld en wordt voorgezeten door professionals.

11-05-2022 Lees meer

Send this to a friend