Blogs en nieuws

Wilt u per e-mail op de hoogte blijven en de Compliance Actueel ontvangen? Schrijf u dan in
Abonneren op RSS? Klik hier

Categorieën

Ze zeggen wel eens oud gedaan, is jong geleerd

Ze zeggen wel eens oud gedaan, is jong geleerd

“Vroeger, jongen, dat waren nog eens tijden! Als je in het café twee mensen hoorde praten over een aanstaande deal, dan kon je daar op de beurs nog een mooie cent mee verdienen!” Je ziet het bijna voor je gebeuren. Die tijden zijn echter voorbij. Er kwamen regels om een ‘level playing field’ te bewerkstelligen. Het moest eerlijker, maar hoe goed hebben we het marktmisbruik risico onder controle? Het mag dan wel één van de oudste thema’s zijn in het compliance vakgebied, maar betekent dat ook dat we klakkeloos ervan uit moeten gaan dat dit risico afdoende wordt beheerst?

21-02-2019 Lees meer
Tech-tical thinking

Tech-tical thinking

We leven in een wereld van verandering. Vooral op technisch gebied gaan de ontwikkelingen snel en dit zal nog wel even zo doorgaan. Ontwikkelingen als Blockchain en Big Data waren ‘hot’, maar was dit wel terecht? Binnen Compliance wordt ook regelmatig onderzocht of dergelijke ontwikkelingen ook relevant zijn voor ons vakgebied. In deze blog wordt ingegaan op de ontwikkelingen en mogelijke uitdagingen.

19-02-2019 Lees meer
19 maart; het Nationaal Anti-Witwascongres komt er weer aan!

19 maart; het Nationaal Anti-Witwascongres komt er weer aan!

Het Nationaal Anti-Witwascongres is bij uitstek dé dag om uw kennis over de laatste ontwikkelingen op het gebied van financieel economische criminaliteit op peil te brengen. U bent van harte welkom om te komen kijken en luisteren naar toonaangevende sprekers die de laatste ontwikkelingen op het gebied van financieel-economische criminaliteit zullen belichten. Ruim 20 vooraanstaande sprekers, privaat en publiek. Samen komen we verder! Bent u er ook bij?

18-02-2019 Lees meer
Nationale Compliance Award uitgereikt aan Muel Kaptein

Nationale Compliance Award uitgereikt aan Muel Kaptein

Op donderdag 14 februari 2019 heeft Muel Kaptein de Nationale Compliance Award 2018 ontvangen uit handen van Carolien Merkens en Marlène Jans, juryleden van de Compliance Award-verkiezing. Muel heeft de award opgedragen aan de compliance gemeenschap.

14-02-2019 Lees meer
Earn or burn?

Earn or burn?

"If you think compliance is expensive, try non-compliance" zei voormalig U.S. Deputy Attorney General Paul McNulty in zijn ‘Tale of Two Sectors’ in 2009.

Nog steeds leven sommigen in de financiële sector met het idee dat compliance officers met name tot de fee-burners behoren en de accountmanagers zich tot de bevoorrechte klasse van de fee-earners mogen rekenen. Interessante zienswijze, met name als je het op de langere termijn bekijkt.

14-02-2019 Lees meer

Send this to a friend