< p>

DNB publiceert toezichtthema’s 2016

23 november 2015

Toezichthouder DNB heeft de toezichtthema’s voor 2016 gepubliceerd. In de brochure Toezicht vooruitblik 2016 staat omschreven wat financiële instellingen van DNB kunnen verwachten als onder toezicht staande instellingen.

Daarnaast informeert DNB met deze publicatie ook het bredere publiek en andere stakeholders over de toezichttaak van DNB. Nieuw is dat de toezichtthema’s worden ingebed in een bredere beschrijving van de toezichtactiviteiten van DNB.

De Toezicht vooruitblik vervangt de publicatie Thema’s DNB toezicht.

Bron: DNB

Gerelateerde informatie

Werkcollege Jaarrekeninglezen en de bestrijding van witwassen

Werkcollege Jaarrekeninglezen en de bestrijding van witwassen

Leer in het werkcollege Jaarrekeninglezen en het bestrijden van witwassen verdachte signalen op te sporen in jaarrekeningen.

Fraude: dat is duidelijk, toch?

Fraude: dat is duidelijk, toch?

Fraude...een onderwerp waar we vaak mee geconfronteerd worden. Dagelijks lezen we in de media immers wel iets over een fraudezaak. Des te opvallender is het, dat het woord fraude slechts één keer in het Wetboek van Strafrecht wordt aangehaald. Hoe zit dat nu eigenlijk? Wat is een hanteerbare definitie? En hoe kun je op de juiste maatregelen komen om het frauderisico te beheersen? Een idee is eens in de huid van een fraudeur kruipen en kijken waar allemaal misbruik van gemaakt kan worden binnen jouw organisatie.

De week van Cynthia

De week van Cynthia

Elke dag zetten onze medewerkers zich met trots en plezier in voor het Nederlands Compliance Instituut. Vooral dit laatste vinden wij heel belangrijk. We willen voor iedereen een leuke werkplek creëren waar naast hard werken ook ruimte is om plezier te hebben met elkaar. Wie zijn onze leuke medewerkers? En wat doen ze allemaal? Maandelijks neemt een van hen je mee in zijn of haar werkweek. Deze maand is het de beurt aan Cynthia Arends, junior compliance officer en compliance adviseur.

Send this to a friend