< p>

Consultatie nieuwe Regeling beheerst beloningsbeleid

03 oktober 2017

DNB heeft op 27 september de consultatieversie van de Regeling beheerst beloningsbeleid (Rbb 2017) gepubliceerd.

“De voornaamste aanleiding voor het opnieuw opstellen en actualiseren van deze toezichthouderregeling is de komst van Europese sectorale beloningsregels met sectorspecifieke accenten, die aansluiten bij de specifieke aard van de diverse financiële ondernemingen waarop de regels betrekking hebben. Om die reden heeft DNB besloten om meer aansluiting te zoeken bij de reikwijdte van de Europese regelgeving.”

Bron: DNB

Document: Rbb consultatieversie

Gerelateerde informatie

Leergang Compliance Professional Module 1 2021

Leergang Compliance Professional Module 1 2021

Met dit zelfstudiepakket maakt u kennis met de compliance(functie) en integriteit en overige compliancegerelateerde onderwerpen.

Reflectie in actie

Reflectie in actie

De coronacrisis raakt ons allemaal, met name de zorg is momenteel wekelijks in het nieuws. Hoe gaat het met de aanpak van de coronacrisis? En hoe zit het met (werk)druk? Naast deze vragen word er ook met een vergrootglas gekeken naar het bestuur in de zorg. Hoe gaan zij met de huidige situatie om? Wat vraagt de coronacrisis van bestuurders in de zorg? En hoe ziet de toekomst eruit?

Podcast: Compliance adviseert

Podcast: Compliance adviseert

Edgar Karssing van de Nyenrode Business Universiteit en Cora Wielenga van het Nederlands Compliance Instituut voerden een onderzoek uit naar hoe de eed wordt beleefd, wat instellingen doen om de eed blijvend onder de aandacht te houden. Erik Reissenweber van de podcast: Compliance adviseert is het gesprek met Cora en Edgar over dit onderwerp aangegaan. In deze podcast vertellen zij wat in hun beleving met de eed zou moeten gebeuren om de impact ervan op de integriteit van organisaties te vergroten.

Send this to a friend