< p>

Minister Ollongren rondt onderzoek naar benadeling Frits Veerman vanuit de overheid af

25 januari 2022

Minister Ollongren, op dat moment nog minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, heeft op 6 januari de Tweede Kamer geïnformeerd over de resultaten van haar onderzoek naar de klokkenluiderszaak van Frits Veerman. Het betreft dezelfde zaak waar het Huis van klokkenluiders eerder een onderzoeksrapport over publiceerde. Op basis van het onderzoek van het Huis werd Frits Veerman erkend als klokkenluider. Het onderzoek van het Huis betrof met name de rol van de werkgever en niet de rol van de overheid. Minister Ollongren heeft nu een onderzoek naar de rol van de overheid gedaan.

De conclusie van het onderzoek van de minister zal voor de nabestaanden van Frits Veerman teleurstellend zijn:

Op basis van het onderzoek kan ik echter tot geen andere conclusie komen dan dat er geen overheidsgedragingen kunnen worden vastgesteld die de heer Veerman hebben benadeeld. Gelet op de bevindingen van het onderzoek zie ik daarom geen aanleiding een genoegdoening te verstrekken.

Eerder las ik het boek Splijtstof waarin het verhaal onder andere vanuit het perspectief van Frits Veerman wordt verteld. Het verhaal dat in Splijtstof  – net zozeer voorzien van bewijs – wordt verteld komt niet overeen met de conclusie van de minister.

Daarmee ontstaat bij mij de vraag: Wie heeft gelijk in deze tragische geschiedenis? Een vraag die zeer waarschijnlijk onbeantwoord blijft.

Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op.

Gerelateerde informatie

Het hebben van macht is (niet) alles

Het hebben van macht is (niet) alles

Afgelopen week heb ik de oorlogsfilm Unbroken gezien. Een bijzondere, emotionele en heftige film. Waarom heftig? Omdat ik mij erover blijf verbazen waar mensen (met macht) toe instaat zijn. De verschrikkelijke dingen die mensen elkaar hebben aangedaan en nog steeds aandoen.

Leergang Compliance Officer Pro 2022

Leergang Compliance Officer Pro 2022

De Leergang Compliance Officer Pro is het vervolg op de Leergang Compliance Officer (vanaf 1-1-2020), hierin wordt u opgeleid tot Compliance Professional.

Leergang Compliance Professional 2022 – Meerdaagse modules

Leergang Compliance Professional 2022 – Meerdaagse modules

Dé beroepsopleiding voor de compliance professional.

Send this to a friend