< p>

Crijns, J. (Jan)

25 augustus 2016

Jan Crijns (1963) is werkzaam bij ING als hoofd Corporate Security andInvestigations (CSI). In deze functies is hij o.a. verantwoordelijk voor het wereldwijde anti fraude en security beleid, crisis management, alsmede voor de onderzoeken naar ernstige interne fraudes.

Na zijn middelbare school, militaire dienst en een propedeuse sociologie, volgde Jan van 1984 tot 1988 de officiersopleiding aan de Nederlandse Politie Academie. In 1988 begon hij als inspecteur bij de Politie Amsterdam, waar hij functies vervulde binnen zowel de uniformdienst als de recherche. Zijn laatste functie was hoofd van het bureau Financiële Recherche.

In 1999 werd hij hoofd van het Landelijk Recherche Team. Daar gaf hij leiding aan grootschalige opsporingsonderzoeken naar georganiseerde criminaliteit, terrorisme, fraude en witwassen. Zo was hij onder andere eindverantwoordelijk voor het onderzoek naar de IRT-affaire, de Bouwfraude en het onderzoek naar de moord op Pim Fortuijn.

Eind 2004 werd Jan hoofd van de politie in Hilversum.  Van 2004 tot 2006 volgde hij daarnaast de Strategische Leergang Leiderschap van de Nederlandse Politie. In 2006 verliet Jan de politie om een nieuwe weg in te slaan bij ING, waar hij verantwoordelijk werd voor Special Investigations. In 2008 werd hij daarnaast verantwoordelijk voor het Corporate security team van ING.

Jan is Voorzitter van de International Banking Security Association (IBSA) en is ook voorzitter van de Bezwaar Advies Commissie van de Politie Midden-Nederland.

Send this to a friend