Wetsvoorstel PSD2 ingediend bij Tweede Kamer

09 november 2017

Er komt meer ruimte voor nieuwe innovatieve betaaldiensten in Nederland. Dat is het gevolg van nieuwe Europese wetgeving die is omgezet in een Nederlands wetsvoorstel, dat op 23 oktober 2017 is ingediend bij de Tweede Kamer.

Het wetsvoorstel regelt de invoering van de herziene Europese richtlijn betaaldiensten (PSD2) in Nederlandse wetgeving. Het doel van PSD2 is om het Europese betalingsverkeer te verbeteren en ruimte te bieden aan nieuwe (innovatieve) bedrijven die kunnen bijdragen aan een effectievere en transparantere wijze van het doen van betalingen. PSD2 verplicht onder meer banken om aan nieuwe dienstverleners toegang te verlenen – indien de klant daar toestemming voor heeft gegeven – tot de betaalrekeningen en betaalgegevens van de klant, om de innovatieve betaaldiensten te kunnen uitvoeren.

Bron: ministerie van Financiën

Gerelateerde informatie

European Payment Institutions Federation deelt zorgen

European Payment Institutions Federation deelt zorgen

De European Payment Institutions Federation (EPIF) behartigt de belangen op Europees niveau van de niet-bancaire instellingen. In die hoedanigheid heeft zij haar issues of concern gedeeld met betrekking tot de PSD en de opvolging van het Green Paper inzake de innovatie van betalingen.

DNB publiceert toezichtprioriteiten voor komende jaren

DNB publiceert toezichtprioriteiten voor komende jaren

Financieel-technologische innovatie en de impact van de ontwikkeling van het klimaat; deze onderwerpen staan centraal in de prioriteiten die toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) in de komende jaren wil leggen in haar toezicht op de Nederlandse financiële sector.

AFM waarschuwt voor grote risico’s bij Initial Coin Offerings

AFM waarschuwt voor grote risico’s bij Initial Coin Offerings

De AFM waarschuwt voor grote risico’s bij Initial Coin Offerings (ICO’s). Deze uitgifte van digitale tokens om vooral start ups te financieren, is momenteel kwetsbaar voor misleiding, oplichting en manipulatie.

Send this to a friend