< p>

compliance trainee

40 uur | marktconform salaris | 13e maand
28 vakantiedagen (o.b.v. 40 uur) | mobiliteitsbudget 

 

Welke uitdaging hebben wij voor jou? 

Wij bieden jou de kans om je te ontwikkelen als compliance professional. Wij stemmen het ontwikkelings- en leertraject af op jouw persoonlijk profiel. Samen werken we verder aan het ontwikkelen van het compliancevak. Je wilt dan ook graag je steentje bijdragen aan een betere wereld. Alleen voor de allerbeste is er een plek bij ons. Per selectieronde is plaats voor één trainee. 

Wat ga je doen? 

Samen met jouw coach kijk je waar jouw interesse ligt en loop je een aantal stages. Daarna ga je aan de slag bij onze klanten in verschillende junior compliancefuncties. Je werkt bij onze klanten onder begeleiding van onze senior compliance collega’s.  

Als compliance trainee maak je deel uit van het team Advies & Detachering. Dit team bestaat uit junior, medior en senior compliance officers en adviseurs. Zij zijn in staat om complexe compliancevereisten om te zetten in werkbare en praktische oplossingen voor de opdrachtgever. Onze compliance officers helpen organisaties om integriteit te versterken, compliancefuncties te ontwerpen en uit te voeren. Dit kan betekenen dat we ze helpen het zelf te doen of juist te ontzorgen. 

Op kantoor word je begeleid door ervaren compliance officers. Onze compliance officers werken bij verschillende organisaties en op diverse thema’s. Voorbeelden van thema’s zijn 
(anti-)corruptie, de bestrijding van witwassen of zorgplicht. Je krijgt een breed beeld van het compliance werk en kunt je eventueel al verder verdiepen in bepaalde thema’s. Jouw collega’s praten je graag bij over hun specialismen en we besteden veel aandacht aan persoonlijke ontwikkeling.  

Programma Traineeship 

Op je eerste dag ontmoet je je team en maak je kennis met je coach. In de eerste maanden van je traineeship volg je de Leergang Compliance Professional (LCP). Hierin leer je over de theorie en de praktijk van onze ervaren docenten. Je gaat aan de slag met een eigen onderwerp in de bijbehorende Praktijkopdracht. De opleiding rond je af met een schriftelijk examen. Praktijkervaring doe je op door zelf aan de slag te gaan in diverse stages en detacheringen. Daarnaast gaan we werken aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Afhankelijk van jouw wensen en behoeften, werken we aan de ontwikkeling van de competenties die jij nodig hebt om een goede compliance officer te zijn.  

Het traineeship duurt 2 jaar en wordt als volgt opgebouwd:

 • Introductieprogramma
 • Diverse detacheringen
  • 4 dagen per week werk je voor de klant
  • 1 dag per week houd je vrij voor je persoonlijke en inhoudelijke ontwikkeling
 • Persoonlijke ontwikkeling is verdeeld in
  • Competentie-ontwikkeling
  • Adviesvaardigheden
  • Planning / inrichting werkweek
 • Inhoudelijke ontwikkeling
  • Volgen LCP
  • Kennissessies
  • stages en detacheringen

Jij:

Droomt ervan om compliance officer te zijn. Je wilt je ontwikkelen door kennis op te doen in een combinatie van praktijk en theorie. Je hebt een WO-diploma Rechten, Criminologie, Bedrijfskunde/Bedrijfswetenschappen, Psychologie, Sociologie of een andere studie met affiniteit voor compliance-onderwerpen.  

Het is voor jou vanzelfsprekend je eigen netwerk te onderhouden. Om je werk goed te kunnen doen, volg je alle relevante ontwikkelingen in het compliancevakgebied, met name gericht op de financiële sector en op het gebied van je eigen specialisatie. Problemen benader je vanuit verschillende invalshoeken om zo tot de juiste oplossing te komen. Daarbij gebruik je jouw inlevingsvermogen, resultaatgerichtheid en omgevingsbewustzijn en ga je innovatief te werk. Je weet een goede balans te vinden tussen korte en lange termijn en werkt efficiënt, zonder de kwaliteit uit het oog te verliezen. 

Je beschikt over een flinke portie werklust en hebt een nuchtere, positieve werkhouding. Je voelt je thuis in onze organisatiewaarden: professioneel, integer en dienstbaar. Nederlands en Engels spreek en schrijf jij op een uitstekend niveau. 

Wat bieden wij jou? 

Bij het Nederlands Compliance Instituut kom je te werken in een professionele werkomgeving met een informele werksfeer. We zijn gevestigd in een gloednieuw kantoor in Rotterdam Kralingen met alle faciliteiten die je mag verwachten van een dynamische en vooruitstrevende organisatie. 

Tijdens het traineeship krijg je een aanstelling bij ons als junior compliance officer. Na je traineeship bekijken we samen of je je kunt door ontwikkelen tot medior compliance officer.   

Wie zijn wij?  

Het Nederlands Compliance Instituut heeft als hét compliance kenniscentrum één missie; het vooruit helpen van organisaties op het gebied van compliance en integriteit. Wij zijn hun gids in het compliancelandschap. Onze klantenkring is divers (van oer-Hollands tot multinational) en gevestigd door heel het land.

Met jarenlange ervaring en een uitgebreid netwerk zijn wij in staat om complexe compliancevereisten om te zetten in werkbare en praktische oplossingen voor onze opdrachtgever. Samen zoeken wij naar de behoefte en de best passende oplossing. Dit kan betekenen dat we helpen het zelf te doen, of juist te ontzorgen. Dit doen we al sinds onze oprichting, meer dan 20 jaar geleden, toen compliance nog in de kinderschoenen stond.

Solliciteren? 

Wil jij deze felbegeerde plek niet mislopen? Stuur dan je motivatie en curriculum vitae via werken@compliance-instituut.nl ter attentie van Finfola Planting. Wanneer wij een potentiële match zien, nodigen we jou uit voor een eerste kennismaking. 

Een assessment maakt deel uit van onze selectieprocedure. Daarnaast voeren wij een pre-employment screening uit als je bij ons in dienst treedt. 

Onze eerstvolgende plek voor een Compliance Traineeship is per 1 juli 2022. Graag ontvangen wij jouw sollicitatie vóór 22 mei 2022. In de maand juni zullen de gesprekken en het assessment plaatsvinden.

De eerstvolgende startdata voor ons Compliance Traineeship zijn:
1 juli 2022
1 oktober 2022

Heb je vragen over de vacature? Neem gerust contact met ons op.

Gerelateerde informatie

Wat maakt het nu zo leuk om compliance officer te zijn?

Wat maakt het nu zo leuk om compliance officer te zijn?

We schrijven regelmatig over het compliancevak. In deze bijdragen gaat het vaak om een bepaald inhoudelijk onderwerp, zoals bijvoorbeeld witwasbestrijding, zorgplicht, omzeiling van sancties of vertrouwenspersonen. Maar wat nu als je je nog afvraagt of het compliancevak wel iets voor jou is? Kan je dan voldoende met deze inhoudelijke artikelen en blogs? Misschien niet. Daarom schrijven we deze blog over het vak van de compliance officer.

Leergang Compliance Officer Pro 2022

Leergang Compliance Officer Pro 2022

De Leergang Compliance Officer Pro is het vervolg op de Leergang Compliance Officer (vanaf 1-1-2020), hierin wordt u opgeleid tot Compliance Professional.

De week van Annemarie

De week van Annemarie

Elke dag zetten onze medewerkers zich met trots en plezier in voor het Nederlands Compliance Instituut. Vooral dit laatste vinden wij heel belangrijk. We willen voor iedereen een leuke werkplek creëren waar naast hard werken ook ruimte is om plezier te hebben met elkaar. Wie zijn onze leuke medewerkers? En wat doen ze allemaal? Maandelijks neemt een van hen je mee in zijn of haar werkweek. Deze maand is het de beurt aan matchmaker en externe vertrouwenspersoon Annemarie Pierik-van Diest.

Send this to a friend