< p>

Afstudeer-/onderzoeksstage 

Opleidingskunde/onderwijswetenschappen, bedrijfskunde, marketing communicatie | € 450 per maand | 24-40 uur | 3-5 maanden  

 

Welke uitdaging hebben wij voor jou? 

We hebben ruimte voor een afstudeer-/onderzoekstagair(e) binnen de Academy van het Nederlands Compliance Instituut. Dat betekent dat jij een kijkje in de keuken krijgt bij het team dat zich bezig houdt met het verzorgen van opleidingen en ontwikkelen van leeroplossingen op het gebied van compliance.  

Er liggen bij ons diverse wensen op het gebied van opleidingskunde, bedrijfskunde en marketing communicatie. Jij bent gedreven aan ons team bij te dragen door onderzoek te doen dat ons inzicht geeft of verder helpt in onze missie passende leeroplossingen te bieden voor compliance professionals. In overleg met ons formuleer je daarbij jouw eigen onderzoeksvraag.  

Je kunt bijvoorbeeld denken aan de volgende onderzoeksvragen

  • Het ontwikkelen van een plan voor meer competentiegericht toetsen van onze leergangen.  
  • Het ontwikkelen van een plan voor begeleiden van onze docenten op het gebied van didactiek.
  • Commercieel onderzoek: hoe brengen wij onze e-learnings in de markt onder de aandacht? 
  • Het (door)ontwikkelen van een plan voor kwaliteitszorg en -monitoring van onze opleidingen en werkprocessen.  

Jij: 

  • zoekt een afstudeer-/onderzoeksstage (hbo/wo) op het gebied van opleidingskunde/onderwijswetenschappen, bedrijfskunde of marketing communicatie; 
  • bent in staat jouw eigen onderzoek zelfstandig vorm te geven en regie te nemen over jouw onderzoeksproces; 
  • beschikt over een flinke portie werklust en hebt een nuchtere, positieve werkhouding; 
  • voelt je thuis in onze organisatiewaarden: professioneel, integer en dienstbaar; 
  • spreekt en schrijft Nederlands op een uitstekend niveau.  

Wat bieden wij jou?  

Bij het Nederlands Compliance Instituut kom je te werken in een professionele werkomgeving met een informele werksfeer. We zijn gevestigd in een gloednieuw kantoor in Rotterdam Kralingen met alle faciliteiten die je mag verwachten van een dynamische organisatie.  

Met NCI College bieden wij een eigen programma gericht op opleiding en kennisdeling. Hieraan kun jij uiteraard ook deelnemen. Wij bieden je een vaste begeleider die jou gedurende je stage coacht en voorziet van training-on-the-job.   

Wij sparren samen over de vraagstelling, vorm en verloop van jouw onderzoek. We helpen je daarbij jouw onderzoek vorm geven in onze organisatie en ons netwerk. Je krijgt daarnaast de mogelijkheid kennis te maken met het compliancevak en in het bijzonder alle facetten van onze opleidingen/leeroplossingen in dit werkveld. Er is ruimte voor jouw ideeën, want wij leren ook graag van de kennis die jij met ons kunt delen!  

Wie zijn wij?  

Het Nederlands Compliance Instituut heeft als hét compliance kenniscentrum één missie; het vooruit helpen van organisaties op het gebied van compliance en integriteit. Wij zijn hun gids in het compliancelandschap. Onze klantenkring is divers (van oer-Hollands tot multinational) en gevestigd door heel het land.  

Met jarenlange ervaring en een uitgebreid netwerk zijn wij in staat om complexe compliancevereisten om te zetten in werkbare en praktische oplossingen voor onze opdrachtgever. Samen zoeken wij naar de behoefte en de best passende oplossing. Dit kan betekenen dat we helpen het zelf te doen, of juist te ontzorgen. Dit doen we al sinds onze oprichting, meer dan 20 jaar geleden, toen compliance nog in de kinderschoenen stond.  

Solliciteren?  

Denk jij dat wij goed bij elkaar passen? Stuur dan je motivatie (inclusief gedachten rondom jouw onderzoeksvraag) en curriculum vitae via werken@compliance-instituut.nl ter attentie van Lucia Buijs. Wanneer wij een potentiële match zien, nodigen we jou uit voor een eerste kennismaking.  

Een pre-employmentscreening maakt deel uit van onze selectieprocedure. In overleg bepalen we jouw startdatum en de periode van jouw stage.  

Heb je vragen over de vacature? Neem gerust contact met ons op.

Gerelateerde informatie

Wat maakt het nu zo leuk om compliance officer te zijn?

Wat maakt het nu zo leuk om compliance officer te zijn?

We schrijven regelmatig over het compliancevak. In deze bijdragen gaat het vaak om een bepaald inhoudelijk onderwerp, zoals bijvoorbeeld witwasbestrijding, zorgplicht, omzeiling van sancties of vertrouwenspersonen. Maar wat nu als je je nog afvraagt of het compliancevak wel iets voor jou is? Kan je dan voldoende met deze inhoudelijke artikelen en blogs? Misschien niet. Daarom schrijven we deze blog over het vak van de compliance officer.

Het onderste uit de kan

Het onderste uit de kan

Professionals op het gebied van compliance, AML en dergelijke moeten opgeleid worden. Je hebt niet zomaar een sterrenteam staan, daar moet je in investeren. Een goed en doordacht opleidingstraject speelt daarbij een grote rol. Hoe wordt daar in jouw organisatie naar gekeken? Laten jullie mensen vinkjes afwerken of laat je ze focussen op lange termijn doelen, waar zij en de organisatie alleen maar beter van worden? Durf te investeren is dan ook ons advies.

Incidentbehandeling en onderzoek bij Pensioenfondsen

Incidentbehandeling en onderzoek bij Pensioenfondsen

Als compliance officer vervul je vaak een sleutelrol bij melding, onderzoek en afhandeling van incidenten en misstanden. In mijn praktijk zie ik echter veel verschillen in de wijze waarop organisaties omgaan met onderzoek en afhandeling van incidenten en misstanden. In deze bijdrage sta ik stil bij een aantal keuzes die een organisatie moet maken bij het ontwerpen van een meld- en onderzoeksprocedure. Ik schets daarbij welke rol de compliance officer, naar mijn mening, zou moeten vervullen. Ook sta ik kort stil bij het inrichten van een centraal of gedeeld meldpunt als gevolg van de aanstaande Wet bescherming klokkenluiders. 

Send this to a friend