< p>

Update Corruption Perception Index

26 januari 2017

Recent heeft Transparancy Internationaal haar jaarlijkse Corruption Perception Index (CPI) gepubliceerd. De gepercipieerde corruptie is het laagst bij Denemarken, Nieuw-Zeeland en Finland, en het hoogst bij Somalie, Zuid-Sudan en Korea. Deze index wordt door veel (financiële) ondernemingen gebruikt als risico-indicator, maar daar zijn een aantal kanttekeningen bij te maken. Overigens is er geen land dat dicht bij een perfecte CPI-score uitkomt.

Bron: Transparancy Internationaal

Gerelateerde informatie

Leergang Compliance Professional 2021 – Losse opleidingsdagen

Leergang Compliance Professional 2021 – Losse opleidingsdagen

Dé beroepsopleiding voor de compliance professional.

Leergang Compliance Professional Module 1 2021

Leergang Compliance Professional Module 1 2021

Met dit zelfstudiepakket maakt u kennis met de compliance(functie) en integriteit en overige compliancegerelateerde onderwerpen.

Podcast: Compliance adviseert

Podcast: Compliance adviseert

Edgar Karssing van de Nyenrode Business Universiteit en Cora Wielenga van het Nederlands Compliance Instituut voerden een onderzoek uit naar hoe de eed wordt beleefd, wat instellingen doen om de eed blijvend onder de aandacht te houden. Erik Reissenweber van de podcast: Compliance adviseert is het gesprek met Cora en Edgar over dit onderwerp aangegaan. In deze podcast vertellen zij wat in hun beleving met de eed zou moeten gebeuren om de impact ervan op de integriteit van organisaties te vergroten.

Send this to a friend