< p>

Trainee-ervaring Edwin van Tongerlo

20 juni 2022

Tijdens mijn masterstudie Controlling werd ook enige aandacht besteed aan het vak Compliance. Ik merkte dat ik hier zo enthousiast van werd dat ik toen heb besloten 20 jaar aan werkervaring in diverse financiële rollen achter mij te laten en de overstap te maken naar compliance. Dit was de juiste keuze en het traineeship van het NCI was de perfecte manier om deze overstap te realiseren. Het traineeship biedt de kans om je in de breedte te ontwikkelen, omdat je naast de opleiding tot Certified Compliance Professional (CCP) verschillende stages loopt en diverse uiteenlopende detacheringsopdrachten doet.

Ik heb me vanaf het eerste moment thuis gevoeld bij het NCI. Mensen hebben oprecht interesse in je en zijn bereid je te helpen waar ze kunnen. Het is ook leuk om tijdens je stages en detacheringsopdrachten te merken dat werkelijk iedereen het NCI kent en daar ook positieve ervaringen mee heeft. Ze hebben bijvoorbeeld een van de opleidingen gevolgd, zijn gedetacheerd vanuit het NCI, zijn via de matchmaking van het NCI bij hun huidige baan terechtgekomen, et cetera. Nederlands Compliance Instituut, hét compliance kenniscentrum, is dus geen loze term, het is echt zo.

Mijn eerste detacheringsopdracht was een CDD-opdracht voor de Nederlandse vestiging van een van de grootste banken ter wereld. Je waant je voor even een ‘financieel detective’ met als doel in kaart te brengen wie de klant nu exact is. Wie trekt er nou precies aan de touwtjes op de achtergrond en welke risico’s horen hierbij?

Maandag is de teamdag van team Advies & Detachering (waar je onderdeel van bent). Deze dag ben je in principe niet aan het werk bij de klant en deze dag wordt gebruikt voor de weekstart, het maandoverleg, bilateraal overleg met je begeleider/coach, maar ook interne kennissessies. De kennissessies vormen een verdere verdieping van specifieke compliance gerelateerde onderwerpen door en voor NCI’ers.

Ben je geïnteresseerd in het compliancevak en sta je nog aan het begin van je (compliance)carrière? Dan is het traineeship bij de NCI de manier om je kennis te vergroten en je eerste werkervaring op te doen.

Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op.

Gerelateerde informatie

Trainee-ervaring Niels Arends

Trainee-ervaring Niels Arends

Onze Trainees delen hun ervaringen over ons traineeship. Deze keer is Niels Arends aan de beurt. Lijkt dit je ook wat? Kijk dan snel op onze recruitment pagina voor meer informatie.

Ontmoet onze compliance officers!

Ontmoet onze compliance officers!

Altijd al willen weten wat een compliance officer doet? Ontdek het nu tijdens onze online speeddates.  

Send this to a friend