< p>

Terugblik themaochtend Pensioenfondsen 2020

11 november 2020

Onlangs organiseerde het Nederlands Compliance Instituut voor aangesloten pensioenfondsen een themaochtend waarbij het onderwerp ‘Vertrouwen in Pensioen’ centraal stond. We blikken hier terug op deze themaochtend en delen de presentaties van de diverse sprekers.

Shaktie Rambaran Mishre (Culture Consultancy Toezicht- en Bestuursadvies en Bestuursvoorzitter Pensioenfederatie tot 1 juli 2020) heeft in haar presentatie vijf adviezen gegeven om het vertrouwen in pensioen te vergrotenHoe actueel dit is voor de pensioenfondsen blijkt uit het nieuws van deze weekHet vertrouwen in pensioenfondsen is laag in ons land. Bovendien is het slecht gesteld met de kennis  in ons land over Pensioenen, blijkt uit een onderzoek van de Pensioenfederatie. 

Tijdens de themaochtend zijn ook andere actuele onderwerpen voor de pensioensector besproken: 

  1. Theo Gommer, Gommer & Partners Pensioen Advocaten, over de dynamiek van de bestuurskamer tegen het licht van het Pensioenakkoord. 
  2. Albert de Jong,  Senior Compliance Officer, Nederlands Compliance Instituut over Compliance na IORP II. Bekijk de Speaker notes.
  3. Martin Vente, Compliance Officer, Nederlands Compliance Instituut over Privacy in de Mad Max Modus.

Wil je meer weten over onze dienstverlening voor pensioenfondsen? Kijk hier voor meer informatie.

Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op.

Gerelateerde informatie

E-communicatie en veiligheid

E-communicatie en veiligheid

Onlangs stond onderstaande op de website van DNB een bericht over het bewaken van de vertrouwelijkheid van informatie. Dat e-mailen naar privéadressen niet is toegestaan. Wij adviseren u om kennis te nemen van het betreffende artikel en met name ook aandacht te schenken aan de zaken waar u ‘nu’ al mee aan de slag kunt.

Aandachtspunten bij de implementatie van het nieuwe model klokkenluidersregeling van de Pensioenfederatie

Aandachtspunten bij de implementatie van het nieuwe model klokkenluidersregeling van de Pensioenfederatie

Op 19 oktober heeft de Pensioenfederatie een nieuw model voor een klokkenluidersregeling opgesteld. Ik heb het nieuwe model doorgenomen en deel in dit artikel mijn bevindingen. Het model is een overzichtelijke regeling geworden en voldoet aan de eisen zoals gesteld in de Wet huis voor klokkenluiders. Wanneer je het model wilt aanpassen naar de situatie van je pensioenfonds, dan adviseer ik om onderstaande aandachtspunten mee te nemen in de overwegingen.

Toezicht op voorwetenschap en privé beleggingstransacties (insiderregeling)

Toezicht op voorwetenschap en privé beleggingstransacties (insiderregeling)

Met regelmaat worden wij door verbonden personen benaderd met vragen omtrent het onderwerp ‘privé beleggingstransacties’. Deze vragen gaan vooral over het gevoel dat ‘het toezicht’ is doorgeslagen. Door nader in te gaan op wat het toezicht op mogelijk marktmisbruik inhoud en wat dat in de praktijk kan betekenen voor verbonden personen, hoop ik wat weerstand weg te kunnen nemen.

Send this to a friend