< p>

Terrorismefinanciering blijft een belangrijk speerpunt van het integriteitstoezicht

26 januari 2017

DNB verwacht van financiële instellingen dat zij actief werk maken van hun verplichtingen om klantonderzoek te doen, transacties te monitoren en hun personeel daartoe adequaat op te leiden. Echter, uit diverse onderzoeken van DNB blijkt dat financiële ondernemingen het risico op betrokkenheid bij terrorismefinanciering nog onvoldoende beheersen.

Dit terwijl het analyseren van transacties leidt tot relevante indicatoren die de opsporing van terrorismefinanciering mogelijk maken. In 2017 doet DNB derhalve gericht onderzoek naar de wijze waarop financiële ondernemingen transacties controleren en doet zij wederom onderzoek naar de naleving van de Sanctiewet.

Bron: DNB

Gerelateerde informatie

Leergang Compliance Professional 2021 – Losse opleidingsdagen

Leergang Compliance Professional 2021 – Losse opleidingsdagen

Dé beroepsopleiding voor de compliance professional.

Leergang Compliance Professional Module 1 2021

Leergang Compliance Professional Module 1 2021

Met dit zelfstudiepakket maakt u kennis met de compliance(functie) en integriteit en overige compliancegerelateerde onderwerpen.

Podcast: Compliance adviseert

Podcast: Compliance adviseert

Edgar Karssing van de Nyenrode Business Universiteit en Cora Wielenga van het Nederlands Compliance Instituut voerden een onderzoek uit naar hoe de eed wordt beleefd, wat instellingen doen om de eed blijvend onder de aandacht te houden. Erik Reissenweber van de podcast: Compliance adviseert is het gesprek met Cora en Edgar over dit onderwerp aangegaan. In deze podcast vertellen zij wat in hun beleving met de eed zou moeten gebeuren om de impact ervan op de integriteit van organisaties te vergroten.

Send this to a friend