< p>

Raimond Stappers

compliance professional

“Ondernemers zijn soms terughoudend naar compliance omdat het ten koste zou gaan van de business. Mijn ervaring is echter dat compliance de business versterkt. Daarbij is vaak veel van de benodigde informatie en juiste mindset, bijvoorbeeld bij de marketing afdeling, al aanwezig. Compliance wordt dan eigenlijk een andere manier van kijken naar wat er al is en bepalen wat we willen voor de toekomst.”

Ik ben gespecialiseerd in het inrichten van compliance binnen verschillende type ondernemingen en in verschillende financiële en niet-financiële organisaties. Ik maak mij verschillende kennis en taken snel eigen en ben in staat om dit te doorgronden. Bij opdrachten waarbij ik ondernemers ondersteun, probeer ik zoveel mogelijk geautomatiseerd te laten verlopen zodat de meeste tijd overblijft voor het ondersteunen van de organisatie.

Het overdragen van kennis zit in mijn genen. Of het nu is als docent, coach of tijdelijke ondersteuning bij uw project, kennis overdragen is het uitgangspunt bij al mijn werkzaamheden. Uiteindelijk zult u, als onderneming of als compliance officer, de werkzaamheden zelf moeten kunnen uitvoeren.

U kunt mij onder meer bellen voor opdrachten als:

  • Het beoordelen of uw organisatie voldoet aan de wettelijke eisen;
  • Het gezamenlijk onderzoeken waar uw compliancerisico’s zitten;
  • Het inrichten van een goede beheersing van uw compliancerisico’s;
  • Het ondersteunen van uw projecten op het gebied van compliance;
  • Het beoordelen van uw processen om te zien of deze voldoen aan de wettelijke eisen;
  • Het structureren van uw beleid op het gebied van compliance (policy house);
  • Faciliteren van discussiesessies over integriteit;
  • Het trainen van uw medewerkers op verschillende compliance onderwerpen;
  • Het begeleiden van uw interne trainingen om te voldoen aan alle compliancevereisten met betrekking tot permanente educatie;
  • Het tijdelijk invullen of ondersteunen van de compliance functie binnen uw organisatie.

Ik maak deel uit van de focusteams FinTech en Marktmisbruik. Mijn kennis en ervaring in de gebieden automatisering en financiële dienstverlening komen goed van pas bij het thema FinTech. Bij Marktmisbruik zet ik met name mijn kennis en ervaring van de financiële markten en financiële instrumenten in. Wist u bijvoorbeeld dat marktmisbruik een steeds belangrijker thema vormt binnen de handel in crypto assets?

Kijkt u voor mijn volledige profiel op mijn LinkedIn.

Volg nieuws en publicaties via onze kennisbank: Marktmisbruik

Send this to a friend