< p>

Marieke Putters

junior compliance professional

‘Geld, geweld en gunst breken recht, zegel en kunst.’

Zo luidde de titel van mijn thesis waarmee ik in 2014 de Master Forensica, Criminologie en Rechtspleging aan Maastricht University heb afgerond. Het onderzoek richtte zich op het ontstaan van fraude binnen organisaties in de commerciële vastgoedsector, en nog belangrijker, naar de mogelijkheden om dit te voorkomen dan wel te beperken. Na mijn Master Rechten met specialisatie strafrecht wilde ik mij hierin verdiepen en een antwoord vinden op de vragen: hoe komt dergelijk gedrag tot stand en kunnen we niet eerder bijsturen? Het antwoord vond ik in compliance.

Het is niet toevallig dat het Nederlands Compliance Instituut van origine een opleidingsinstituut is en daarnaast advies- en detacheringsdiensten verleent op het gebied van compliance. Niet alleen inhoudelijke kennis kan namelijk worden overgedragen, maar ook een bepaalde visie en gedragingen. Mijn werk als een compliance officer omvat dan ook meer dan alleen zorgdragen voor het naleven van wet- en regelgeving, ik help u en uw organisatie ook graag bij het bewust worden en uitdragen van een integere bedrijfscultuur. Hierbij komt zowel mijn juridische als criminologische achtergrond van pas, evenals mijn werkervaring bij en met diverse (internationale) organisaties. Ik sta u en uw organisatie dan ook graag als compliance officer bij.

U kunt mij benaderen voor advies- en detacheringswerkzaamheden, zoals:

  • Het tijdelijk invullen of ondersteunen van de compliancefunctie;
  • Het gezamenlijk onderzoeken waar de compliancerisico’s zitten;
  • Het inrichten van een goede beheersing van compliancerisico’s;
  • Het ondersteunen van uw projecten op het gebied van compliance;
  • Het beoordelen of de processen aan de wettelijke vereisten voldoen;
  • Het faciliteren van discussiesessies over integriteit.

Ik maak deel uit van het focusteam marktmisbruik.

Voordat ik bij het Compliance Instituut begon, was ik gedetacheerd bij een groot accountantskantoor en zag ik toe op de juiste toepassing van het Uniform Herstelkader binnen het rentederivatenproject van een bank. Verder heb ik Europees onderzoek verricht naar de gevolgen van internationale kinderontvoering en heb ik ervaring opgedaan binnen de strafrechtadvocatuur en het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Daarnaast heb ik verdiepende trainingen gevolgd op het gebied van privacy, financieel recht en faillissementsrecht.

Benieuwd naar mijn volledige profiel? Kijk dan op Linkedin.

Volg nieuws en publicaties via onze kennisbank: Marktmisbruik

Send this to a friend