Stichting Tuchtrecht Banken brengt vernieuwd tuchtreglement uit

02 januari 2019

Stichting Tuchtrecht Banken heeft een vernieuwd tuchtreglement uitgebracht. In het tuchtreglement is het tuchtrecht voor bankmedewerkers uitgewerkt. Na drie jaar gewerkt te hebben met het tuchtreglement vond de stichting dat de tijd rijp was om het reglement te herzien op basis van jurisprudentie en voortschrijdend inzicht.

Zie voor meer informatie het bericht van de Stiching Tuchtrecht Banken.

Gerelateerde informatie

DNB is ontevreden over invulling van de compliancefunctie bij verzekeraars

DNB is ontevreden over invulling van de compliancefunctie bij verzekeraars

DNB heeft in december 2018 een aantal eerste bevindingen gepubliceerd naar aanleiding van hun onderzoek naar de compliancefunctie bij verzekeraars. DNB heeft in het najaar van 2018 onderzoek verricht bij vijf verzekeraars. Bij vier van deze verzekeraars gaan zijn in 2019 opnieuw onderzoek doen.

Een steuntje in de rug

Een steuntje in de rug

Zit u in een situatie waarin u even zou willen sparren met een compliance professional? Heeft u een vraagstuk waar u zo snel even het passende antwoord niet op weet? We helpen u graag met onze service ‘Eerste Hulp Bij Compliance’.

Leergang Compliance Officer 2019

Leergang Compliance Officer 2019

In deze verkorte leergang krijgt u inzicht in het functioneren van de compliancefunctie, het beheersen van compliancerisico‛s en het op adequate wijze behandelen van compliancevraagstukken.

Send this to a friend