< p>

Start openbare consultatie wetsvoorstel plan van aanpak witwassen

03 december 2019

Van www.rijksoverheid.nl

De openbare consultatie van het wetsvoorstel plan van aanpak witwassen is gestart op maandag 2 december 2019. Met dit plan maken minister Hoekstra van Financiën en minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid zich hard voor een gezamenlijke aanpak van witwassen. Via deze internetconsultatie kunnen burgers, bedrijven en maatschappelijke organisaties reageren.

Lees het volledige bericht op de website van de Rijksoverheid ‘Start openbare consultatie wetsvoorstel plan van aanpak witwassen‘.

Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op.

Gerelateerde informatie

Samenwerken bij witwasbestrijding: banken willen wel, maar kunnen (nog) niet

Samenwerken bij witwasbestrijding: banken willen wel, maar kunnen (nog) niet

Carmen Hughes deed tijdens haar stage onderzoek naar de samenwerking van banken op het gebied van witwasbestrijding. Daar is een hele interessante en lezenswaardige scriptie uit gekomen.

Leergang Compliance Officer 2020

Leergang Compliance Officer 2020

In deze verkorte leergang krijgt u inzicht in het functioneren van de compliancefunctie, het beheersen van compliancerisico‛s en het op adequate wijze behandelen van compliancevraagstukken.

De keten tegen financieel-economische criminaliteit

De keten tegen financieel-economische criminaliteit

De noodzaak van intensievere samenwerkingsverbanden op het gebied van witwasbestrijding lijken bij zowel de overheid als bij de private partijen in Nederland doorgedrongen te zijn. Er zijn ondertussen al veel initiatieven opgestart om (publiek-private) samenwerking op gang te krijgen. Tijd om de balans op te maken, want welke initiatieven bestaan er nu? En wat weten we over de effectiviteit van deze initiatieven?

Send this to a friend