< p>

KBC_Bank_logo

Voor KBC Bank (Rotterdam) zijn wij op zoek naar een fulltime junior compliance officer (compliance assistant).

Junior Compliance Officer

Omschrijving activiteiten KBC Bank Nederland

KBC Groep is een onafhankelijke multikanaal bank-verzekeraar voor particulieren en Corporates in België en Centraal-Europa. Op haar twee thuismarkten, België en Centraal- en Oost-Europa, bekleedt KBC Groep zeer belangrijke tot leidende posities. In de rest van de wereld is KBC selectief aanwezig: met vijf vestigingen in Europa, drie in Azië en één in de VS volgt KBC haar Corporate klanten die Internationaal actief zijn. Het Internationale netwerk dat de bank hiertoe uitbouwt, focust op de thuisklanten en garandeert hen een maximum aan toegevoegde waarde. Bij de groep werken ongeveer 41.000 collega’s.

KBC Bank Nederland is gevestigd in Rotterdam. De bank is onderdeel van KBC groep en bedient met een team van 26 enthousiaste collega’s de corporate klanten die ook in de thuismarkten van KBC actief zijn en levert op maat toegesneden dienstverlening, vooral op het gebied van kredietverlening, betalingsverkeer en treasury. De klantenportefeuille behelst SME’s en (large) Corporates in verschillende sectoren. Kredietverlening en betalingsverkeer voor zakelijke relaties vormen de kernactiviteiten van KBC Bank Nederland. De bank zet steeds verder in op digitalisering van de dienstverlening.

Kader

De afdeling Compliance van KBC Bank Nederland bevordert de integriteit van de bank, haar medewerkers en haar klanten en zij ziet erop toe dat de bank voldoet aan wetten, regels en interne normen.

Om de ambities van KBC Bank Nederland, de Groep en de goede reputatie waar te maken, is het van belang dat onze stakeholders vertrouwen hebben in ons als bank.  De kernwaarden van de Bank zijn vertaald in PEARL+ :

 • Performance: we doen wat we beloven.
 • Empowerment: we bieden elke medewerker de kans zijn creativiteit en talent te ontplooien.
 • Accountability: we nemen onze verantwoordelijkheid op ten aanzien van onze klanten, onze collega’s, onze aandeelhouders, de maatschappij.
 • Responsiveness: we anticiperen en spelen in op vragen, suggesties, bijdragen en inspanningen van onze medewerkers, leidinggevenden en klanten.
 • Local embeddedness : de verscheidenheid van onze teams en klanten in de verschillende kernmarkten zien we als een troef.
 • Met de + benadrukken we dat we groepswijd samen werken aan oplossingen, initiatieven en ideeën, zodat ze overal in de groep makkelijk bruikbaar en inzetbaar zijn.

Dit alles wordt samengevat in het woord VERTROUWEN. Vertrouwen staat of valt met onze integriteit. De bank heeft dus de verantwoordelijkheid om de integriteit goed te borgen. De compliance functie ondersteunt het management en de organisatie in deze verantwoordelijkheden.

De afdeling Compliance bestaat uit één ervaren compliance officer en is op zoek naar een beginnende professional die zich voornamelijk gaat bezighouden monitoren, testen en support in het algemene compliance domein.

Benodigde kennis en vaardigheden:

 • Afgeronde bachelor of masteropleiding (of een gelijkwaardig denk –en werkniveau), bij voorkeur in een financiële en/of juridische richting
 • Aangevuld met trainingen op het gebied van AML; MIFID ABC
 • Ervaring in de zakelijke financiële dienstverlening ( 2-3 jaar)
 • Uitstekend analytisch en adviserend vermogen
 • Kritisch, betrouwbaar, probleemoplossend en integer
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift
 • Resultaatgericht, sensitief voor de omgeving en weet het werk en verwachtingen van stakeholders goed te organiseren.
 • Uitstekende kennis van systemen en data analyse (o.a. databases, Office toepassingen etc.)
 • Kan onder tijdsdruk deliverables van hoge kwaliteit leveren
 • Kan zowel zelfstandig als in een multidisciplinaire omgeving functioneren

De procedure

Het Nederlands Compliance Instituut ondersteunt in het vinden van de invulling voor deze vacature. We ontvangen graag je sollicitatie naar de bovenstaande functie en maken een voorselectie van kandidaten die worden voorgesteld aan de opdrachtgever.

De vervolgstappen in de sollicitatieprocedure vinden plaats onder regie van de opdrachtgever.

Reageren

Mail je korte motivatie met je CV naar recruitment@compliance-instituut.nl. Graag in het onderwerp vermelden dat je sollicitatie deze vacature betreft.

Vragen over deze functie kan je mailen naar recruitment@compliance-instituut.nl of bellen naar Annemarie Pierik 06-835 99 847.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Heb je vragen over de vacature? Neem gerust contact met ons op.

Send this to a friend