< p>

Het team Risk & Compliance van Univé Noord Holland is op zoek naar een enthousiaste collega die het team komt versterken in de rol van Compliance Officer. In de financiële wereld draait het om vertrouwen. Dat begrijp jij als geen ander. Je bent iemand van het type ‘geen woorden maar daden’ en hebt laten zien dat je compliance – positief – op de kaart kunt zetten. Je begrijpt als geen ander dat het belangrijk is om samen te werken om compliant te zijn. Hiervoor ondersteun, adviseer en informeer jij (pro) actief de Raad van Bestuur, het management en de medewerkers van Univé Noord Holland op het compliance terrein. Daarnaast ben je onafhankelijk in je monitoringsonderzoeken en kan je ook streng zijn als de situatie daar om vraagt.

Herken jij jezelf in dit profiel? Dan hebben wij de baan voor jou! Voor het kantoor in Heerhugowaard zijn wij op zoek naar een:

Compliance Officer

Wat ga je doen?

Als Compliance Officer zorg je dat het management en de medewerkers zich bewust zijn van compliance risico’s en de dagelijkse impact van wet en regelgeving op de bedrijfsvoering. Dit betekent dat je een functie gaat bekleden met een diversiteit aan werkzaamheden.

Je werkzaamheden zijn onder andere:

 • Het waarnemen en signaleren van mogelijke compliance (bedrijfs)risico’s. Je gaat samen met de business en eventueel je collega’s van Risk en Compliance op zoek naar passende beheersmaatregelen;
 • Het optreden als sparringpartner voor de business als het gaat om compliance, maar ook het gevraagd en ongevraagd advies geven om de compliance-bewustwording en het eigenaarschap bij de business te verbeteren;
 • Adviseren, op zowel operationeel, tactisch als strategisch niveau, bij bijvoorbeeld projecten;
 • Het doorlopen van de compliance management cycle. Waaronder wordt verstaan het (mede met de business) bepalen van beleid, het monitoren op naleving en/of verbeteren van beheersmaatregelen en het periodiek rapporteren van bevindingen.

Wat moet je kunnen?

We vinden het belangrijk dat je gewend bent om zelfstandig te werken. Daarnaast ben je analytisch en werk je nauwkeurig. Je bent toegankelijk en staat stevig in je schoenen. De werkzaamheden zijn divers en vragen dat je op verschillende niveaus kunt communiceren, de verbinding kan maken en indien nodig in staat bent de ander te overtuigen.

Daarnaast heb je bij voorkeur:

 • HBO+/ WO werk- en denkniveau;
 • Aanvullende opleiding op het gebied van compliance, bijvoorbeeld leergang Certified Compliance Officer;
 • Werkervaring als Compliance Officer binnen de financiële sector.
 • Kennis van relevante wet- en regelgeving voor de verzekeringsbranche, zoals Sovency II, WFT, AVG etc.

Wat bieden wij jou

Een uitdagende functie binnen een stabiel en gezond bedrijf dat goed voor haar mensen zorgt, voor minimaal 38 uur per week.

Een greep uit onze belangrijkste arbeidsvoorwaarden:

 • Het belangrijkste, bij Univé vind je een samenwerking met gezellige en gedreven collega’s;
 • In tijden van Corona zetten we alles op alles om de aansluiting bij je nieuwe collega’s goed te vinden;
 • Je mag van ons een fijne en veilige werkomgeving verwachten. Niet voor niets zijn wij ‘Great Place To Work’ gecertificeerd!;
 • Wie bieden je een tijdelijk contract met de intentie om je uiteindelijk een vast contract aan te bieden;
 • Je ontvangt een 13e maand;
 • Bij positieve bedrijfsresultaten ontvang je een extra jaarlijkse winstuitkering, bovenop je 13e maand;
 • Zelfontwikkelig vinden we belangrijk. Je krijgt daarom van ons jaarlijks een duurzaam inzetbaarheidsbudget en toegang tot meer dan 120 trainingen via GoodHabitz zodat je jezelf kunt blijven ontwikkelen;
 • Je ontvangt reiskosten voor de dagen die je op kantoor werkt en een thuiswerkvergoeding voor de dagen die je thuiswerkt;
 • Je ontvangt uiteraard een korting op je verzekeringen die je Univé afsluit.

Over Univé

De klanten van Univé kunnen er terecht voor verzekeringen, hypotheken en andere diensten die zekerheid bieden. Voor elke klant is er altijd iemand van Univé in de buurt, fysiek in één van de twaalf advieswinkels in de regio, telefonisch of online via de Mijn Univé App. Mooi toch? De circa 170 particuliere en zakelijke adviseurs van Univé krijgen ondersteuning vanuit het hoofdkantoor in Heerhugowaard van ongeveer 80 collega’s als het gaat om financiën, marketing, communicatie, HRM, ICT, schadeafwikkeling en compliance.

De procedure

Het Nederlands Compliance Instituut ondersteunt in het vinden van de invulling voor deze vacature. We ontvangen graag je sollicitatie naar de bovenstaande functie en maken een voorselectie van kandidaten die worden voorgesteld aan de opdrachtgever. Eventueel hebben we een voorgesprek met jou.

De vervolgstappen in de sollicitatieprocedure vinden plaats onder regie van de opdrachtgever. Screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure, als je in de laatste ronde zit.

Reageren

Mail je korte motivatie met je CV naar recruitment@compliance-instituut.nl. Graag in het onderwerp vermelden dat je sollicitatie deze vacature betreft.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Heb je vragen over de vacature? Neem gerust contact met ons op.

Send this to a friend