< p>

 

Voor het Compliance Team van NautaDutilh zijn wij op zoek naar een Compliance Officer Notariaat. (1.0 FTE).

Compliance Officer Notariaat

Over het werk

Het Compliance Office van NautaDutilh verzorgt compliance- en integriteit gerelateerde adviezen en diensten aan alle business en ondersteunende professionals en aan (potentiële) cliënten. Het doel van het Compliance Office is het continu ontwikkelen van de awareness, de countervailing power en het helpen beschermen van de licence to operate met oog voor de realisatie van de strategische organisatiedoelen.

De juridische dienstverlening wordt in toenemende mate met een maatschappelijk normenkader en wet- en regelgeving geconfronteerd.  Niet alleen vanuit toezicht, privacywetgeving, de wet Wwft of sanctiewetgeving, maar ook vanuit gedrag en ethiek is een kantoorbreed gedragen compliance- en integriteitsbeleid van cruciaal belang. De Compliance Officer Notariaat is in nauwe samenwerking met de notarissen verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het notariële beleid en de operationele inbedding van nieuwe eisen in de werkprocessen en systemen van het notariaat (incl. cliënt acceptatie/ opdrachten en de monitoring). Je rapporteert aan de Compliance Director en de notarissen.

In deze functie maak je de vertaalslag van de strategische doelstellingen van NautaDutilh naar kansen én signaleert risico’s voor de notariële praktijk; doet voorstellen tot inrichting/aanpassing van modellen, processen en systemen; implementatie van nieuwe of aangescherpte eisen en beheersmaatregelen en adviseert omtrent opleiding, gedrag en ethiek. Je richt je meer specifiek op de notariële dienstverlening en identificeer je in een vroeg stadium nieuwe eisen uit diverse typen wet- en regelgeving die van toepassing zijn of worden op het notariaat. Tevens verzorg je contacten en ondersteuning gerelateerd aan de notariële beroepsuitoefening (o.a. KNB en toezichthouders) en audits.

Over jou

Werkervaring en opleiding is belangrijk, maar jouw enthousiasme om je onze omgeving eigen te maken minstens net zo. Een sterke en zelfstandige doorzetter die liefde heeft voor het vak.
Daarom vragen we:

  • Een afgeronde beroepsopleiding, studie Nederlands Recht (bij voorkeur notarieel recht).
  • Je hebt verschillende jaren werkervaring binnen de (notariële) juridische dienstverlening, bij voorkeur op het gebied van het ondernemingsrecht en/of het goederenrecht en/of in een andere relevante bedrijfs-, compliance- of toezichtsrol.
  • Je beschikt over een sterk analytisch vermogen en een natuurlijke affiniteit met alles wat betrekking heeft op de notariële beroepsuitoefening.
  • Je bent flexibel en uitstekend in staat te schakelen tussen inhoud en proces.
  • Jij bent een teamspeler en self-starter met statuur en overtuigingskracht, die op effectieve wijze doelen en prioriteiten stelt en behaalt.
  • Je overziet en doorziet belangen en processen en in de samenwerking met collega’s en onze (potentiële) cliënten ben je een klantgerichte en volwaardige gesprekspartner.
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Arbeidsvoorwaarden

Er wordt veel van je verwacht, maar je krijg er nog meer voor terug. Je krijgt boeiend werk in een professionele werkomgeving. Daarnaast heeft NautaDutilh een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket en bieden zij een marktconform salaris.

De procedure

Het Nederlands Compliance Instituut ondersteunt in het vinden van de invulling voor deze vacature. We ontvangen graag je sollicitatie naar de bovenstaande functie en maken een voorselectie van kandidaten die worden voorgesteld aan de opdrachtgever. Eventueel hebben we een voorgesprek met jou.

De vervolgstappen in de sollicitatieprocedure vinden plaats onder regie van de opdrachtgever.

Reageren

Mail je korte motivatie met je CV naar recruitment@compliance-instituut.nl. Graag in het onderwerp vermelden dat je sollicitatie deze vacature betreft.

Vragen over deze functie kan je mailen naar recruitment@compliance-instituut.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Heb je vragen over de vacature? Neem gerust contact met ons op.