< p>

Ben jij op zoek naar een uitdagende functie binnen een internationale organisatie? Op de afdeling Atradius Dutch State Business (ADSB) is een vacature ontstaan voor een Compliance officer.

Compliance Officer

Over Atradius Dutch State Business

ADSB, onderdeel van de Atradius groep, biedt namens de Nederlandse Staat verzekerings- en garantieproducten aan ter afdekking van het betalingsrisico bij het zakendoen in het buitenland. Het gaat hierbij om transacties met een lange krediettermijn of uitvoeringsduur, waarbij de afnemer vaak gevestigd is in een opkomende markt. Onze klanten zijn Nederlandse leveranciers van kapitaalgoederen of diensten, aannemingsbedrijven en hun financiers.

Binnen ADSB is het team IT, Control & Compliance verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van controleprocessen en coördinatie van de samenwerking met de externe accountant. In samenwerking met onze opdrachtgever, de Nederlandse Staat, stelt ons team het compliance beleid vast en worden aanvragen aan dit beleid getoetst. We zorgen voor het opstellen van de budgetten en de betaling van declaraties en facturen. Ook ondersteunen we de medewerkers op IT-gebied en verzorgen we de rapportages over ADSB-activiteiten aan zowel interne als externe instituties.

Dit ga je doen

Als Compliance Officer ben je onderdeel van de tweede lijn van de organisatie. De eerste lijn is verantwoordelijk voor de primaire processen en bedrijfsvoering van de organisatie, terwijl jij vanuit de tweede lijn als aandachtsgebied hebt het adviseren en monitoren van compliance en integriteitsrisico’s. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het actueel houden en verbeteren van het compliance beleid. Deze structuur impliceert dat de verantwoordelijkheid voor compliant en integer handelen van de organisatie primair is belegd in de eerste lijn (het primaire proces). Je vervult je taken onafhankelijk van de commerciële of andere processen en rapporteert aan de head of IT, Control & Compliance.

Hoe ziet dit er concreet uit?

 • Je volgt interne en externe compliance ontwikkelingen die relevant zijn voor ADSB.
 • Je vertaalt deze ontwikkelingen naar beleidsadviezen aan de Nederlandse Staat ter verbetering en handhaving van het compliance beleid en de interne procedures.
 • Je bewaakt de naleving van compliance regels en normen, onderzoekt (mogelijke) misstanden en rapporteert daarover aan het management.
 • Je bevordert bewustwording binnen de organisatie onder meer door het geven van training over de betekenis en toepassing van gedragsregels, intern beleid en procedures.
 • Je ondersteunt de eerste lijn bij het toetsen van aanvragen aan het compliance beleid

Herken jij je hierin?

 • Je kunt complexe situaties goed analyseren om een oordeel te kunnen vormen;
 • Je bent in staat om collega’s te overtuigen en te coachen;
 • Je kan integriteitsdilemma’s en –vraagstukken signaleren en neemt adequaat actie in deze;
 • Je kunt goed observeren;
 • Je hebt ruime, relevante werkervaring en beschikt over aantoonbare expertise op het gebied van compliance, waaronder kennis van CDD/KYC analyses
 • Een specifieke compliance vakopleiding is een pré;
 • Kennis van de dienstverlening door en organisatie van ADSB is een pré.

Gelijke kansen voor iedereen

Het succes van onze organisatie staat of valt met de kwaliteit van onze mensen en de ideeën die zij hebben. Echt verrassende inzichten en innovatieve oplossingen voor onze klanten ontstaan door een samenspel van culturen, kennis en ervaring. Daarom is diversiteit voor onze organisatie ontzettend belangrijk. Om ervoor te zorgen dat alle collega’s binnen Atradius DSB hun kwaliteiten kunnen ontplooien, stimuleren we een inclusieve cultuur waarin iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt. Kandidaten die bijdragen aan die diversiteit worden dan ook van harte uitgenodigd te reageren.

De procedure

Het Nederlands Compliance Instituut ondersteunt in het vinden van de invulling voor deze vacature. We ontvangen graag je sollicitatie naar de bovenstaande functie en maken een voorselectie van kandidaten die worden voorgesteld aan de opdrachtgever.

De vervolgstappen in de sollicitatieprocedure vinden plaats onder regie van de opdrachtgever.

Reageren

Mail je korte motivatie met je CV naar recruitment@compliance-instituut.nl. Graag in het onderwerp vermelden dat je sollicitatie deze vacature betreft.

Vragen over deze functie kan je mailen naar recruitment@compliance-instituut.nl of bellen naar Annemarie Pierik 06-835 99 847.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Heb je vragen over de vacature? Neem gerust contact met ons op.

Gerelateerde informatie

Compliance Officer

Compliance Officer

Compliance Officer

Compliance Officer

Compliance Officer

Compliance Officer

Send this to a friend