< p>

Onze opdrachtgever is een internationaal financieel-, administratief- en zakelijke dienstverlener met kantoren in Curaçao, Luxemburg en Nederland. Het trustkantoor in Nederland beheert voor haar internationale clientèle in Nederland gevestigde vennootschappen. We zijn voor het kantoor in Amsterdam op zoek naar een:

 

Senior Compliance Officer

 

Functieomschrijving

De compliance officer is samen met collega’s verantwoordelijk voor het opstellen, uitvaardigen en implementeren van interne richtlijnen met betrekking tot naleving van wet- en regelgeving. Bij het aangaan en gedurende de looptijd van een cliëntrelatie wordt door het trustkantoor een cliëntacceptatie en dienstverleningsdossier opgesteld en onderhouden, waarbij wordt ingegaan op de cliënt en de uiteindelijke belanghebbenden, het doel en de activiteiten, de herkomst en bestemming van gelden, de structuur waar de doelvennootschap deel van uitmaakt en het risicoprofiel. Dit gebeurt conform de Wet toezicht trustkantoren (Wtt), het procedurehandboek van het trustkantoor en overige relevante wetgeving zoals onder andere de Sanctiewet en de Wwft. De compliance officer controleert de kwaliteit en levert een bijdrage in de advisering aan de medewerkers van het trustkantoor inzake vraagstukken die opkomen alsmede advisering en implementatie van procesverbeteringen.

Specifieke taken zijn

 • Het ondersteunen en adviseren van de directie en het informeren van collega’s over juridische, compliance- en operationele risicobeheersing gericht op regelgeving, compliance- of juridische kwesties/onderwerpen.
 • Het doen van reviews op cliëntacceptatie en dienstverleningsdossiers voor acceptatie en bewaking van integriteit, met andere woorden de rol van de MLRO;
 • Het controleren van risicoanalyses behorend bij specifieke klanten en transacties;
 • Het uitzetten van compliance-onderzoeken in de organisatie, naar onder andere transactiemonitoring en het vaststellen van de kwaliteit van het onderzoek naar de bron van vermogen van de klant en andere, typisch aan de trustoperatie gelieerde zaken;
 • Het monitoren van relevante wet- en regelgeving en weten hoe deze toe te passen in de dagelijkse praktijk;
 • Het up to date houden van p en SIRA;
 • Het maken van rapportages en verslagen ten behoeve van de afdeling compliance en rapportage aan de directie;
 • Het verzorgen van in-house presentaties omtrent een variëteit aan compliance thema’s;

Jouw profiel

 • HBO+/WO opleidingsniveau, op het gebied van compliance en/of (ondernemings)recht;
 • Affiniteit met wetgeving (Wtt/Wwft) en met het managen van risico’s;
 • Ervaring in de trustsector is een pré
 • Communicatief vaardig in zowel Nederlands en Engels;
 • Een kritische werkhouding met een goede dosis gezond verstand;
 • Een gestructureerde manier van werken;
 • Pragmatisch doch kritisch (ook naar senior stakeholders);
 • Standvastig en zelfstandig;
 • Affiniteit met IT zoals MS Office maar ook CRM, document managementsystemen en andere compliance gerelateerde tools;

Het aanbod

Het betreft een full-time job in een werkomgeving met veel zelfstandigheid. Je komt terecht in een hecht team. In totaal werken zo’n tien personen op dit kantoor, dus jouw inzet is merkbaar van toegevoegde waarde. Het voordeel is ook dat door de kleine omvang van het kantoor jij alle facetten van de compliance functie bedient. Je krijgt veel ruimte om jezelf te ontwikkelen in een internationale en professionele omgeving. Het is mogelijk om (deels) vanuit huis te werken. De primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend, zoals salaris en een premievrij pensioenopbouw.

De procedure

Het Nederlands Compliance Instituut ondersteunt in het vinden van de invulling voor deze vacature. We ontvangen graag je sollicitatie naar de bovenstaande functie en maken een voorselectie van kandidaten die worden voorgesteld aan de opdrachtgever. Eventueel hebben we een voorgesprek met jou.

De vervolgstappen in de sollicitatieprocedure vinden plaats onder regie van de opdrachtgever. Er zijn twee gespreksronden en mogelijk wordt een assessment ingezet.

Reageren

Mail je korte motivatie met je CV naar recruitment@compliance-instituut.nl. Graag in het onderwerp vermelden dat je sollicitatie deze vacature betreft.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Heb je vragen over de vacature? Neem gerust contact met ons op.

Gerelateerde informatie

I’ll be back

I’ll be back

I’ll be back…Focus AFM ook in 2021 op inrichting compliancefunctie, integere en beheerste bedrijfsvoering bij beleggingsondernemingen en beleggingsinstellingen. Wacht niet tot de AFM langskomt om te toetsen, maar onderzoek zelf hoe de compliancefunctie versterkt kan worden. Deze blog gaat in op de eerdere handvatten die de AFM u daarvoor aanreikte om de compliancefunctie te professionaliseren en vult deze verder aan. Must read als u op de uitnodiging van AFM ingaat en u uw compliancefunctie gaat evalueren, zodat deze verder groeit naar een volwassen compliancefunctie.

Witwassen en perspectief

Witwassen en perspectief

Deze week werd duidelijk dat het OM het onderzoek naar de betrokkenheid van de ABN Amro Bank bij witwassen uitbreidt naar schuldwitwassen. Naar aanleiding van de achtergronden van dit onderzoek vraagt Eric Schuiling zich af wat de focus van de witwasbestrijding in Nederland moet zijn. Hoeveel energie moeten we steken in de kleine spelers als de kapper of wasserette op de hoek zonder bezoek? Wordt het niet eens tijd om (juist) de grote jongens onder de loep te nemen?

Klokkenluider: nazorg gewenst

Klokkenluider: nazorg gewenst

Na jaren strijd worden klokkenluiders sinds 2016 in Nederland wettelijk beschermd en kunnen misstanden worden onderzocht door het Huis voor Klokkenluiders (hierna: Huis). Volgens SP-Kamerlid Ronald van Raak, initiatiefnemer van het Huis, was deze bescherming historisch. Hij stelde het zo: “Mensen die misstanden melden hoeven straks niet meer bang te zijn, mensen die misstanden veroorzaken komen daar straks niet meer mee weg.” Wat Ronald van Raak toen niet kon weten is dat, wanneer de melding is afgehandeld door het Huis, het leed nog niet is geleden.  

Send this to a friend