< p>

(junior) Compliance Officer – Altera Vastgoed

Als (junior) Compliance Officer bij Altera Vastgoed ben je verantwoordelijk voor het bewaken en bevorderen van compliance (naleving wet- en regelgeving en integer handelen). Zo zorg je ervoor dat potentiële risico’s zo veel mogelijk voorkomen worden. Je checkt of zowel interne als externe wet- en regelgeving wordt nageleefd door dit te monitoren. Je herziet periodiek allerlei beleidsstukken en je controleert of dit daadwerkelijk ook zo wordt uitgevoerd. Je bent vrij om te bedenken hoe je dit aanpakt, maar uiteraard zijn eerdere monitoringsuitkomsten en de AFM-agenda leidend. Daarnaast ben je een belangrijke adviseur en krijg je regelmatig uitdagende compliance-vraagstukken van collega’s voorgeschoteld. Deze vragen verschillen behoorlijk en gaan bijvoorbeeld over persoonsgegevens, wwft en de interpretatie van diverse wet- en regelgeving (intern en extern). Verder zorg je ervoor dat iedereen zich het belang van compliance realiseert. Je creëert bewustzijn via Intranet, voorlichtingen en teamtrainingen. Je doel is dat compliance bij iedereen top of mind is, zodat jouw collega’s hier in hun dagelijks werk altijd rekening mee houden. Ten slotte zorg je ervoor dat je (in ruime zin) op de hoogte bent van compliance-ontwikkelingen. Aangezien wet- en regelgeving voortdurend verandert, bestudeer je vakliteratuur en ga je regelmatig naar werkgroepen, zoals privacywerkgroepen en wwft-werkgroepen. Je brainstormt met vakgenoten en neemt je opgedane inspiratie mee naar Altera. Je werkt samen met de Senior Compliance Officer die ook jouw leidinggevende is. 

“Als je het leuk vindt om je collega’s mee te nemen in het belang van compliance en je het een uitdaging vindt om met vrijheid en jaarlijkse deadlines je agenda in te richten, dan is dit een baan voor jou.” 

Wat doe je? 

40% Monitoringswerkzaamheden + bijbehorende administratieve taken 

30% Werken aan vraagstukken en adviezen uitbrengen 

15% Bewustzijn creëren 

15% Kennis verdiepen en verbreden 

Agenda 

“Op een leuke dag heb ik een teamtraining gegeven. Ik heb interessante bevindingen geconstateerd, waarna ik over de gewenste maatregelen heb nagedacht en hierover heb geadviseerd.” 

“Tijdens een minder leuke werkdag ben ik vooral bezig met uitvoerende en administratieve taken.” 

Voorbeeld uit de praktijk 

“Je bent regelmatig bezig met monitoringswerkzaamheden. Hoe kun je dit zoal aanpakken?” 

Het monitoren van compliance kan op verschillende manieren. Dit kan bijvoorbeeld door interviews af te nemen, steekproefsgewijs te monitoren of door te observeren. Maar dit kan ook als je – bijvoorbeeld tijdens een voorlichtingssessie aan collega’s over een bepaald onderwerp – uit de feedback afleidt dat aanvullende beheersmaatregelen gewenst zijn. Vervolgens breng je een adviesmemo hierover uit. Na goedkeuring van de beheersmaatregelen worden deze maatregelen door de business geïmplementeerd en uitgevoerd. Hierdoor bevorder je gezamenlijk compliance. Monitoring is dus van belang, omdat je daarmee bepaalt of je als organisatie voldoende compliant bent ten aanzien van de afzonderlijke onderwerpen. 

Wat is vereist? 

 • HBO / WO werk- en denkniveau 
 • Minimaal 2 jaar relevante werkervaring op het gebied van compliance 
 • Actuele kennis van relevante wet- en regelgeving 
 • Affiniteit met de financiële sector 
 • Uitstekende beheersing Nederlandse taal 
 • Zelfstandig en in een team kunnen werken, communicatief sterk 
 • Passend bij onze kernwaarden: helder – doordacht – innovatief – betrokken – integer – daadkrachtig 

Wat krijg je? 

 • €4.000 – €5.000 bruto p/m bij 40 uur 
 • 5% vaste compensatie, zieketekostentegemoetkoming, onkostenvergoeding, budget voor goede thuiswerkmogelijkheden 
 • 24 tot 32-urige werkweek (met uitzicht op een vast contract) 
 • 24 vakantiedagen (+6 extra vakantiedagen, waarvan maximaal 3 aangewezen door directie) 
 • Ruimte voor initiatief, persoonlijke ontwikkeling en compliance-opleidingsmogelijkheden 
 • Laptop, iPhone, NS Business Card of andere reiskostenvergoeding 

Groeipad 

Er is budget voor vakopleidingen en persoonlijke ontwikkeling. Dit wordt zeker gestimuleerd binnen Altera, maar je moet dit wel zelf oppakken. Samen met je manager kun je de functie verder vormgeven. Uiteraard zijn er een aantal basisverantwoordelijkheden, maar er is genoeg ruimte om de functie zelf in te richten.  

Werken bij  Altera Vastgoed 

Onze organisatie  

Altera Vastgoed biedt institutionele beleggers toegang tot core vastgoedbeleggingen in de woning- en winkelsector. Verantwoord beleggen vinden wij belangrijk en moet goed zijn voor belegger, huurder en maatschappij. Onze samenwerking met gemeenten, corporaties en zakelijke partners maakt meer mogelijk en creëert beter vastgoed. Institutionele beleggers kunnen via onze fondsen in Nederlands vastgoed beleggen, wat op een transparante en goed gespreide manier verloopt. De karakteristieken van direct vastgoed worden gecombineerd met de voordelen van indirect (niet-beursgenoteerd) vastgoed. Wij werken vanuit onze kernwaarden: helder – doordacht – innovatief – betrokken – integer – daadkrachtig. De belangen van de aandeelhouders staan voor ons altijd op de eerste plaats; we vermijden tegenstrijdigheden en conflicten. In 2020 zijn we met ons woningfonds GRESB Real Estate Global Sector Leader 2020 geworden en hebben we wederom de 5-sterren GRESB-rating behaald. Met deze status in de categorie niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen zijn we zowel nationaal als internationaal de beste. Ook hebben we de internationale GRESB/BREEAM Award voor meest duurzame belegger gewonnen.  

“We are convinced that our strategy focussing on an integrated ESG in our investment portfolio creates a green dual return. This results in a positive impact delivering a stable direct income and contributing to healthy and liveable environment for our investors, our tenants and society.” – Jaap van der Bijl, CEO Altera

Onze medewerkers en bedrijfscultuur  

Onze medewerkers belangrijk voor ons. Uit ons meest recente tevredenheidsonderzoek (december 2020) kwam naar voren dat medewerkers Altera gemiddeld een 8 geven. Medewerkers geven aan dat ze trots zijn op collega’s, de fijne samenwerking en de visie en doelen van Altera. Altera is een hechte organisatie waar professionaliteit, kwaliteit en collegiale samenwerking belangrijk zijn. Onze bedrijfscultuur is gericht op transparantie, integriteit, duidelijke communicatie en prestaties. Je komt terecht in een inspirerende werkomgeving waar iedereen zijn of haar vaardigheden verder kan ontwikkelen zonder de klant uit het oog te verliezen. Ook motiveren we het als je je – buiten je werk om – inzet voor maatschappelijke doelen en initiatieven. Daarnaast vinden we gezond en duurzaam werken belangrijk: je kunt meedoen aan een gezondheidsonderzoek en gebruikmaken van onze middelen om een goede, gezonde thuiswerkplek te creëren. 

De sollicitatieprocedure 

Het Nederlands Compliance Instituut ondersteunt Altera Vastgoed in het vinden van de invulling voor deze vacature. We ontvangen je sollicitatie naar de bovenstaande functie graag en maken een voorselectie van kandidaten die worden voorgesteld aan Altera. Eventueel hebben we een voorgesprek met jou. 

De vervolgstappen in de sollicitatieprocedure vinden plaats onder regie van Altera. Sollicitatiegesprekken en een pre-employment screening, waaronder een Verklaring Omtrent Gedrag, maken deel uit van de sollicitatieprocedure. Tot slot volgt een arbeidsvoorwaarden gesprek.  

Reageren  

Mail je korte motivatie met je CV naar recruitment@compliance-instituut.nl. Graag in het onderwerp vermelden dat je sollicitatie deze vacature bij Altera betreft. 

Vragen 

Voor meer informatie over Altera en deze vacature kan je contact opnemen met Annemarie Pierik 06-835 99 847 of Eric Schuiling 06-58 89 41 40, of via recruitment@compliance-instituut.nl. 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld. 

Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op.

Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op.

Gerelateerde informatie

Webinar Witwassen met virtuele valuta

Webinar Witwassen met virtuele valuta

Witwassen met virtuele valuta

Werkcollege Jaarrekeninglezen en de bestrijding van witwassen

Werkcollege Jaarrekeninglezen en de bestrijding van witwassen

Leer in het werkcollege Jaarrekeninglezen en het bestrijden van witwassen verdachte signalen op te sporen in jaarrekeningen.

Fraude: dat is duidelijk, toch?

Fraude: dat is duidelijk, toch?

Fraude...een onderwerp waar we vaak mee geconfronteerd worden. Dagelijks lezen we in de media immers wel iets over een fraudezaak. Des te opvallender is het, dat het woord fraude slechts één keer in het Wetboek van Strafrecht wordt aangehaald. Hoe zit dat nu eigenlijk? Wat is een hanteerbare definitie? En hoe kun je op de juiste maatregelen komen om het frauderisico te beheersen? Een idee is eens in de huid van een fraudeur kruipen en kijken waar allemaal misbruik van gemaakt kan worden binnen jouw organisatie.

Send this to a friend