< p>

Rapport over de samenwerking tussen de FIU’s in het bestrijden van belastingcriminaliteit gepubliceerd

16 maart 2017

De interne onderzoeksafdeling van het Europese Parlement heeft de resultaten van een onderzoek naar de rol, bevoegdheden en activiteiten van financiële inlichtingen eenheden (FIU’s) gepubliceerd. Dit vanuit de gedachte dat de uitwisseling van informatie tussen FIU’s de sleutel is tot het detecteren van illegale geldstromen en het instellen van vervolging door handhavingautoriteiten. De focus van deze publicatie is financieel economische criminaliteit in het algemeen en fiscale misdrijven in het bijzonder.

Bron: European Parliamentary Research Service

Gerelateerde informatie

Leergang Compliance Professional 2021 – Losse opleidingsdagen

Leergang Compliance Professional 2021 – Losse opleidingsdagen

Dé beroepsopleiding voor de compliance professional.

Leergang Compliance Professional Module 1 2021

Leergang Compliance Professional Module 1 2021

Met dit zelfstudiepakket maakt u kennis met de compliance(functie) en integriteit en overige compliancegerelateerde onderwerpen.

Podcast: Compliance adviseert

Podcast: Compliance adviseert

Edgar Karssing van de Nyenrode Business Universiteit en Cora Wielenga van het Nederlands Compliance Instituut voerden een onderzoek uit naar hoe de eed wordt beleefd, wat instellingen doen om de eed blijvend onder de aandacht te houden. Erik Reissenweber van de podcast: Compliance adviseert is het gesprek met Cora en Edgar over dit onderwerp aangegaan. In deze podcast vertellen zij wat in hun beleving met de eed zou moeten gebeuren om de impact ervan op de integriteit van organisaties te vergroten.

Send this to a friend