< p>

Werkcollege SIRA

Compliance en integriteitsrisicomanagement hebben alles met elkaar te maken. Zeker in de moderne opvatting is compliance zoveel meer dan ‘alleen’ voldoen aan wet- en regelgeving. De compliance officer wordt geacht de integriteitsrisicoanalyse te faciliteren. Hij heeft ook een adviserende, challengende en monitorende rol in dit continue proces. In de praktijk blijkt, dat dit nog niet zo eenvoudig is. Naast de soms gebrekkige betrokkenheid van het management liggen er nog veel meer hobbels en valkuilen op de loer. Op dit vlak kunnen we als compliance officers veel van elkaar leren.

Dit werkcollege is zowel gericht op het kort verversen van de theoretische kennis op het gebied van de integriteitsrisicoanalyse als zeker ook de praktische uitvoering ervan. Onder deskundige begeleiding delen de deelnemers aan dit werkcollege hun eigen ervaringen en geven ze elkaar tips en advies. Vanzelfsprekend gelden tijdens dit werkcollege de ‘Chatham house rules’ wat zoveel betekent als we delen geen vertrouwelijke informatie buiten de vier muren waarbinnen deze sessie plaatsvindt.

Startdatum:

6 oktober 2022

Opleidingsduur:

1 dag, 09:00-17:00 uur

Studiebelasting:

8 uur

Kosten:

€ 695,00 (vrijgesteld van btw).

Accomodatiekosten

inbegrepen

Tijdens het werkcollege worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • Doel van de SIRA
  • Uitgangspunten
  • SIRA Systematiek
  • Risicoscenario’s
  • Proces
  • Valkuilen
  • Ervaringen
  • Tips & tricks
Tijden Programma Docent
08:45-09:00 Ontvangst
09:00-12:30 SIRA: Een proces in 10 stappen Eric Schuiling
12:30-13:30 pauze
13:30-16:45 SIRA in de praktijk Eric Schuiling
16:45-17:00 Evaluatie en afsluiting

Het werkcollege is geschikt voor compliance officers die zich willen versterken in hun kennis en vaardigheden om zelfstandig het SIRA proces voor de organisatie in kaart te brengen en uit te voeren en/of begeleiden.

Schuiling, drs. F.G. (Eric) CCP

Schuiling, drs. F.G. (Eric) CCP

Nederlands Compliance Instituut

Eric is werkzaam als kennis- en programmamanager binnen het Nederlands Compliance Instituut. Hij voelt zich zeer betrokken bij de ambitie van het Nederlands Compliance Instituut om compliance en integriteit te versterken bij organisaties in Nederland. Hierbij staat de toekomst van het compliancevak, de missie van de organisatie en motivatie van mensen centraal. Als kennis- en programmamanager richt Eric zich op de ontwikkeling van kennis, opleidingsprogramma’s en het groeiende team van compliance professionals bij het Nederlands Compliance Instituut. Voordat Eric in februari 2018 bij het Nederlands Compliance Instituut begon, werkte hij bij de Rabobank.

Planting, F. (Finfola)

Planting, F. (Finfola)

Nederlands Compliance Instituut

Het werkcollege vindt plaats: 

Nederlands Compliance Instituut
Jan Leentvaarlaan 61-63
3065 DC Rotterdam

Wil je graag weten of het werkcollege bij jou past? Kom dan kennismaken tijdens de online informatieavond op 26 mei. We vertellen je alles over de inhoud en het programma van het werkcollege, je kunt je vragen kwijt en een goed beeld vormen over het werkcollege. Na afloop kun je je ook nog aanmelden voor een gratis adviesgesprek met een van onze adviseurs/compliance officers. In dit gesprek sta jij centraal en kijken we samen naar de meest geschikte opleiding(en).

Interesse? Schrijf u direct in!

Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op.

Gerelateerde informatie

Spieken bij het examen Ethiek

Spieken bij het examen Ethiek

Op 28 juni werd bekend dat accountantsfirma EY 100 miljoen dollar aan boetes moet betalen. De Securities and Exchange Commission (SEC) in de Verenigde Staten legt deze boete op, omdat medewerkers van EY hebben gespiekt bij ethiekexamens en omdat EY niet heeft meegewerkt aan het belangrijkste deel van het onderzoek.

Werkcollege Jaarrekeninglezen en de bestrijding van witwassen

Leer in het werkcollege Jaarrekeninglezen en het bestrijden van witwassen verdachte signalen op te sporen in jaarrekeningen.

Leergang Compliance Professional 2022 – Meerdaagse modules

Leergang Compliance Professional 2022 – Meerdaagse modules

Dé beroepsopleiding voor de compliance professional.

Send this to a friend