< p>

Werkcollege SIRA

Compliance en integriteitsrisicomanagement hebben alles met elkaar te maken. Zeker in de moderne opvatting is compliance zoveel meer dan ‘alleen’ voldoen aan wet- en regelgeving. De compliance officer wordt geacht de integriteitsrisicoanalyse te faciliteren. Hij heeft ook een adviserende, challengende en monitorende rol in dit continue proces. In de praktijk blijkt, dat dit nog niet zo eenvoudig is. Naast de soms gebrekkige betrokkenheid van het management liggen er nog veel meer hobbels en valkuilen op de loer. Op dit vlak kunnen we als compliance officers veel van elkaar leren.

Dit werkcollege is zowel gericht op het kort verversen van de theoretische kennis op het gebied van de integriteitsrisicoanalyse als zeker ook de praktische uitvoering ervan. Onder deskundige begeleiding delen de deelnemers aan dit werkcollege hun eigen ervaringen en geven ze elkaar tips en advies. Vanzelfsprekend gelden tijdens dit werkcollege de ‘Chatham house rules’ wat zoveel betekent als we delen geen vertrouwelijke informatie buiten de vier muren waarbinnen deze sessie plaatsvindt.

Startdatum:

17 februari 2022

Opleidingsduur:

1 dag, 09:00-17:00 uur

Studiebelasting:

8 uur

Kosten:

€ 695,00 (vrijgesteld van btw).

Accomodatiekosten

inbegrepen

Tijdens het werkcollege worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • Doel van de SIRA
  • Uitgangspunten
  • SIRA Systematiek
  • Risicoscenario’s
  • Proces
  • Valkuilen
  • Ervaringen
  • Tips & tricks
Tijden Programma Docent
08:45-09:00 Ontvangst
09:00-12:30 SIRA: Een proces in 10 stappen Eric Schuiling
12:30-13:30 pauze
13:30-16:45 SIRA in de praktijk Eric Schuiling
16:45-17:00 Evaluatie en afsluiting

Het werkcollege is geschikt voor compliance officers die zich willen versterken in hun kennis en vaardigheden om zelfstandig het SIRA proces voor de organisatie in kaart te brengen en uit te voeren en/of begeleiden.

Schuiling, drs. F.G. (Eric) CCP

Schuiling, drs. F.G. (Eric) CCP

Nederlands Compliance Instituut

Eric is werkzaam als kennis- en programmamanager binnen het Nederlands Compliance Instituut. Hij voelt zich zeer betrokken bij de ambitie van het Nederlands Compliance Instituut om compliance en integriteit te versterken bij organisaties in Nederland. Hierbij staat de toekomst van het compliancevak, de missie van de organisatie en motivatie van mensen centraal. Als kennis- en programmamanager richt Eric zich op de ontwikkeling van kennis, opleidingsprogramma’s en het groeiende team van compliance professionals bij het Nederlands Compliance Instituut. Voordat Eric in februari 2018 bij het Nederlands Compliance Instituut begon, werkte hij bij de Rabobank.

De opleiding vindt plaats in: 

Nederlands Compliance Instituut
Jan Leentvaarlaan 61-63
3065 DC Rotterdam

Plan je route

Interesse? Schrijf u direct in!

Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op.

Gerelateerde informatie

Online themamiddag ‘Veilig de klok luiden’

Online themamiddag ‘Veilig de klok luiden’

Binnenkort treedt de Wet bescherming klokkenluiders in werking. Deze wet vervangt de huidige Wet huis voor klokkenluiders. Door deze wetswijziging veranderen, naast de naam van de wet, ook de regels voor werkgevers en medewerkers.

Personen kunnen straks gemakkelijker intern en extern melden. Ook mogen zij over meer onderwerpen beschermd melden dan nu het geval is. Het speelveld voor werkgevers is vanwege de nieuwe wet lastiger gemaakt.

Niet alles is wat het lijkt 

Niet alles is wat het lijkt 

“You look like an angel, walk like an angel, talk like an angel…”, Elvis had het haarfijn door. Niet alles is wat het lijkt. Niet echt bemoedigend natuurlijk, want we hebben we een bepaalde houvast nodig. Zo gaan we van gebeurtenissen die we in eerste instantie niet kunnen verklaren op zoek naar de achtergrond of een verklaring. De oorzaak van gebeurtenissen die logisch gezien onverklaarbaar blijven dichten we al snel toe aan goden, het lot of schimmige complottheorieën. 

Informatieavond Werkcollege Jaarrekening en de bestrijding van witwassen

Informatieavond Werkcollege Jaarrekening en de bestrijding van witwassen

Informatieavond Werkcollege Jaarrekening en de bestrijding van witwassen