< p>

Webinar witwassen met virtuele valuta  

Dat witwassers zich ook op de markt voor virtuele valuta bevinden is al oud nieuwsDesondanks zijn de volgende vragen relevant: “Hoe komen we erachter?”, “Wie zijn het?” en “Wat kunnen we ertegen doen?”  Tijdens het tweedelige webinar Witwassen met virtuele valuta bespreken we hoe je de crimineel vindt tussen iedereen met goede bedoelingen. 

We starten het webinar met de basis: “Wat zijn virtuele valuta en hoe werken ze?” In het tweede deel gaan we dieper in op de vraag hoe we de red flags herkennen in het kader van  witwasbestrijding. 

Na afloop van het webinar ben je in staat om uit te leggen wat virtuele valuta zijn, weet je waar je in een cliëntonderzoek op moet letten en kun je een virtuele witwastransactie opsporen. 

Dagen:

17 en 18 mei 2022

Opleidingsduur:

2 dagen, 16:00-17:15 uur

Studiebelasting:

2,5 uur

Kosten opleiding:

€ 155,– (vrijgesteld van btw).

De volgende onderwerpen worden tijdens de opleiding behandeld:

Dag 1 Virtuele Valuta, wat is het en hoe werkt het?

Dag 2 Hoe herken je de rode vlaggen van AML.

Tijden Programma Docent
Dag 1
16:00-16:05 Digitale ontvangst
16:05-17:10 Virtuele Valuta, wat is het en hoe werkt het?
17:10-17:15 Afsluiting Kim Schneider
Dag 2
16:00-16:05 Digitale ontvangst
16:05-17:10 Hoe herken je de rode vlaggen van AML Peter Engering
17:10:17:15 Afsluiting

Dit webinar is bestemd voor medewerkers van financiële ondernemingen met cliëntencontact en medewerkers die uit hoofde van hun functie of werkzaamheden op andere wijze te maken hebben met de risico’s van witwassen en terrorismefinanciering.

Schneider, K. (Kim)

Schneider, K. (Kim)

Rabobank

Kim werkt sinds 2011 bij Rabobank, gestart als accountmanager MKB na haar studie Bedrijfseconomie aan de HvA. In de jaren erna in verschillende zakelijke functies doorgegroeid naar Corporate Clients. Tijdens haar deeltijd
Master Bedrijfskunde in 2017 aan de UvA is zij in aanraking gekomen met blockchain technologie. Na één college gooide zij het roer om en richtte zich volledig op deze technologie. Voor deze studie schreef zij haar scriptie over
blockchain technologie in de vastgoedsector, is zij 1,5 jaar werkzaam geweest buiten Rabobank als Blockchain Consultant, en sinds 2020 weer terug in de rol Blockchain Specialist bij
Rabobank. Haar blockchain specialisatie in deze huidige rol richt zich op de toepasbaarheidvan cryptocurrencies en tokenization binnen en buiten de organisatie.

Engering P. (Peter)

Engering P. (Peter)

Peter is een governance-, risicobeheer- en compliance-specialist met meer dan 10 jaar ervaring in de financiële dienstverlening, gericht op KYC, waarbij de effectiviteit en efficiëntie van compliance- en risicofuncties worden geoptimaliseerd, rekening houdend met het snelle tempo van de technologische ontwikkeling.

Het webinar vindt online plaats

 

Interesse? Schrijf u direct in!

Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op.

Gerelateerde informatie

Wat maakt het nu zo leuk om compliance officer te zijn?

Wat maakt het nu zo leuk om compliance officer te zijn?

We schrijven regelmatig over het compliancevak. In deze bijdragen gaat het vaak om een bepaald inhoudelijk onderwerp, zoals bijvoorbeeld witwasbestrijding, zorgplicht, omzeiling van sancties of vertrouwenspersonen. Maar wat nu als je je nog afvraagt of het compliancevak wel iets voor jou is? Kan je dan voldoende met deze inhoudelijke artikelen en blogs? Misschien niet. Daarom schrijven we deze blog over het vak van de compliance officer.

Leergang Compliance Officer Pro 2022

Leergang Compliance Officer Pro 2022

De Leergang Compliance Officer Pro is het vervolg op de Leergang Compliance Officer (vanaf 1-1-2020), hierin wordt u opgeleid tot Compliance Professional.

Leergang Compliance Professional 2022 – Meerdaagse modules

Leergang Compliance Professional 2022 – Meerdaagse modules

Dé beroepsopleiding voor de compliance professional.

Send this to a friend