< p>

Webinar witwassen met virtuele valuta  

Dat witwassers zich ook op de markt voor virtuele valuta bevinden is al oud nieuwsDesondanks zijn de volgende vragen relevant: “Hoe komen we erachter?”, “Wie zijn het?” en “Wat kunnen we ertegen doen?”  Tijdens het tweedelige webinar Witwassen met virtuele valuta bespreken we hoe je de crimineel vindt tussen iedereen met goede bedoelingen. 

We starten het webinar met de basis: “Wat zijn virtuele valuta en hoe werken ze?” In het tweede deel gaan we dieper in op de vraag hoe we de red flags herkennen in het kader van  witwasbestrijding. 

Na afloop van het webinar ben je in staat om uit te leggen wat virtuele valuta zijn, weet je waar je in een cliëntonderzoek op moet letten en kun je een virtuele witwastransactie opsporen. 

Dagen:

15 en 16 februari 2022

Opleidingsduur:

2 dagen, 16:00-17:15 uur

Studiebelasting:

2,5 uur

Kosten opleiding:

€ 155,– (vrijgesteld van btw).

De volgende onderwerpen worden tijdens de opleiding behandeld:

Dag 1 Virtuele Valuta, wat is het en hoe werkt het?

Dag 2 Hoe herken je de rode vlaggen van AML.

Tijden Programma Docent
Dag 1
16:00-16:05 Digitale ontvangst
16:05-17:10 Virtuele Valuta, wat is het en hoe werkt het?
17:10-17:15 Afsluiting Kim Schneider
Dag 2
16:00-16:05 Digitale ontvangst
16:05-17:10 Hoe herken je de rode vlaggen van AML Peter Engering
17:10:17:15 Afsluiting

Dit webinar is bestemd voor medewerkers van financiële ondernemingen met cliëntencontact en medewerkers die uit hoofde van hun functie of werkzaamheden op andere wijze te maken hebben met de risico’s van witwassen en terrorismefinanciering.

Schneider, K. (Kim)

Schneider, K. (Kim)

Rabobank

Kim werkt sinds 2011 bij Rabobank, gestart als accountmanager MKB na haar studie Bedrijfseconomie aan de HvA. In de jaren erna in verschillende zakelijke functies doorgegroeid naar Corporate Clients. Tijdens haar deeltijd
Master Bedrijfskunde in 2017 aan de UvA is zij in aanraking gekomen met blockchain technologie. Na één college gooide zij het roer om en richtte zich volledig op deze technologie. Voor deze studie schreef zij haar scriptie over
blockchain technologie in de vastgoedsector, is zij 1,5 jaar werkzaam geweest buiten Rabobank als Blockchain Consultant, en sinds 2020 weer terug in de rol Blockchain Specialist bij
Rabobank. Haar blockchain specialisatie in deze huidige rol richt zich op de toepasbaarheidvan cryptocurrencies en tokenization binnen en buiten de organisatie.

Engering P. (Peter)

Engering P. (Peter)

Peter is een governance-, risicobeheer- en compliance-specialist met meer dan 10 jaar ervaring in de financiële dienstverlening, gericht op KYC, waarbij de effectiviteit en efficiëntie van compliance- en risicofuncties worden geoptimaliseerd, rekening houdend met het snelle tempo van de technologische ontwikkeling.

Het webinar vindt online plaats

 

Interesse? Schrijf u direct in!

Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op.

Gerelateerde informatie

Werkcollege SIRA

Werkcollege SIRA

Compliance en integriteitsrisicomanagement hebben alles met elkaar te maken. Zeker in de moderne opvatting is compliance zoveel meer dan ‘alleen’ voldoen aan wet- en regelgeving. De compliance officer wordt geacht de integriteitsrisicoanalyse te faciliteren. Hij heeft ook een adviserende, challengende en monitorende rol in dit continue proces. In de praktijk blijkt, dat dit nog niet zo eenvoudig is. Naast de soms gebrekkige betrokkenheid van het management liggen er nog veel meer hobbels en valkuilen op de loer. Op dit vlak kunnen we als compliance officers veel van elkaar leren.

Het werkcollege SIRA is zowel gericht op het kort verversen van de theoretische kennis op het gebied van de integriteitsrisicoanalyse als zeker ook de praktische uitvoering ervan. Onder deskundige begeleiding delen de deelnemers aan dit werkcollege hun eigen ervaringen en geven ze elkaar tips en advies.

Online themamiddag ‘Veilig de klok luiden’

Online themamiddag ‘Veilig de klok luiden’

Binnenkort treedt de Wet bescherming klokkenluiders in werking. Deze wet vervangt de huidige Wet huis voor klokkenluiders. Door deze wetswijziging veranderen, naast de naam van de wet, ook de regels voor werkgevers en medewerkers.

Personen kunnen straks gemakkelijker intern en extern melden. Ook mogen zij over meer onderwerpen beschermd melden dan nu het geval is. Het speelveld voor werkgevers is vanwege de nieuwe wet lastiger gemaakt.

Niet alles is wat het lijkt 

Niet alles is wat het lijkt 

“You look like an angel, walk like an angel, talk like an angel…”, Elvis had het haarfijn door. Niet alles is wat het lijkt. Niet echt bemoedigend natuurlijk, want we hebben we een bepaalde houvast nodig. Zo gaan we van gebeurtenissen die we in eerste instantie niet kunnen verklaren op zoek naar de achtergrond of een verklaring. De oorzaak van gebeurtenissen die logisch gezien onverklaarbaar blijven dichten we al snel toe aan goden, het lot of schimmige complottheorieën.