< p>

Update Compliance

Samen met vakgenoten inzicht krijgen in actuele compliance ontwikkelingen?

Vanwege de grote interesse in de Update Compliance 2020 organiseren wij een derde serie van de twee dagen op 27 januari en 10 februari 2021. Deze sessie wordt volledig online gegeven. 

Tijdens de Update geven wij u  inzicht in de actuele ontwikkelingen op het compliancevakgebied. De Update is bij uitstek geschikt voor ervaren compliance officers en ook voor andere functionarissen in de financiële sector biedt het programma boeiende inzichten.

De volgende onderwerpen worden behandeld:

– Corona & Integriteit
– KYC, CDD, AML
– Fiscale Integriteit
– Compliance Monitoring
– Compliance & Innovatie
– Wijzigingen in financiële wet- en regelgeving
Onder het  tabblad ‘Onderwerpen’ vindt u meer informatie over de verschillende onderdelen van ons programma.

Wij bieden de mogelijkheid om u voor één van beide dagen of allebei de dagen in te schrijven.

Let op, alleen bij voldoende inschrijvingen gaat deze opleiding door.

Opleidingsdata: 27 januari en 10 februari 2021
2 dagen

 

De opleiding bestaat uit 2 dagen. U kunt het gehele programma volgen, maar ook voor één dag inschrijven.

Kosten opleiding: Dag 1: € 953,-
Dag 2: € 1.145,–
Gehele programma (2 dagen) €1.600,–
De opleiding is vrijgesteld van BTW.

Dit jaar hebben we de volgende onderwerpen geselecteerd:

 • Corona & Integriteit
  Wat is de invloed van deze coronacrisis op de economie? Met welke risico’s moeten we als compliance officer nu juist meer of minder rekening mee houden? Deze vragen zijn aan de orde van de dag. Geert Vermeulen, in januari winnaar van de Compliance Award en vaste waarde in het docententeam van het Nederlands Compliance Instituut, neemt ons mee in zijn zoektocht naar de impact van corona op het vakgebied van compliance en integriteit.
 • KYC, CDD, AML
  Ondanks dat op het moment van schrijven er al weer enige maatregelen ter beheersing van de corononacrisis worden versoepeld, is van een dergelijke versoepeling op het gebied van CDD/AML zeker nog geen sprake. Sterker nog: op 21 mei zijn als gevolg van de wijziging van de Wwft twee nieuwe meldergroepen onder de Wwft gebracht. De molen draait op dit gebied dus nog onverdroten voort. Musa Elmas gaat in op de laatste ontwikkelingen. Aan de orde komen in ieder geval de FATF richtlijnen, de te verwachten wijzigingen op grond van de Europese witwasrichtlijnen en recente lessons learned in de financiële sector.
 • Fiscale Integriteit
  Heeft compliance op het gebied van fiscale integriteit zitten slapen de afgelopen jaren? Op deze vraag geeft Ab Otten antwoord. Als we kijken naar recente schandalen en het maatschappelijk debat, dan lijkt dit onderwerp steeds nadrukkelijker te worden gelinkt aan andere thema’s als corruptie en witwassen. Waarom dachten we enkele jaren terug nou dat we toch al wel behoorlijk compliant waren? Als er al iets fout is gegaan, wat is dat dan? En wat zouden we daarvan kunnen leren?
 • Compliance Monitoring
  Het onderdeel compliance monitoring is natuurlijk niet nieuw. In alle opleidingen, leergangen en trainingen komt dit onderdeel uitgebreid aan de orde. Op speciaal verzoek van enkele vaste deelnemers aan deze jaarlijkse Update ruimen we dit jaar tijd in voor dit onderwerp. In de Leergang Compliance Professional maakt Eric Schuiling deel uit van het docententeam voor dit onderdeel. Hij neemt de deelnemers mee naar compliance monitoring anno 2020 en daagt deelnemers daarbij uit ook hun eigen praktijkvoorbeelden te delen en te bespreken.
 • Compliance & Innovatie
  In de Leergang Compliance Professional is vanaf dit jaar een module opgenomen die expliciet betrekking heeft op allerlei innovaties (en hun risico’s) waar compliance mee te maken krijgt. Bas Maat, vaste docent van het Nederlands Compliance Instituut voor dit onderdeel van de leergang, neemt jou tijdens de Update Compliance mee in de compliance uitdagingen die we kunnen tegenkomen en hoe we hiermee kunnen omgaan.
 • Wijzigingen in financiële wet- en regelgeving
  Noëlle Wijnstekers belicht actuele wijzigingen in wet- en regelgeving. Wie Noëlle kent, weet natuurlijk dat de thema’s ‘Ken Uw Klant’ en ‘Zorgplicht’ haar nauw aan het hart liggen. Op deze, maar ook andere actualiteiten gaat zij graag in zodat iedere deelnemers weer op de hoogte is van de juridische actualiteiten op compliance gebied, waarbij zij ook nadrukkelijk recente jurisprudentie belicht.

In dit artikel van Eric Schuiling lees je meer over het programma van de Compliance Update 2020.

 Dag 1: 27 januari 2021

Tijd
Programma Docent
08.45 – 09.00 uur
Ontvangst en opening
 
09.00 – 10.30 uur Corona & Integriteit Geert Vermeulen
10.30 – 11.00 uur Pauze
11.00 – 12.00 uur Ontwikkelingen in KYC, CDD, AML Musa Elmas
12.00 – 13.00 uur Lunch
13.00 – 14.00 uur KYC, CDD, AML in de praktijk Musa Elmas
14.00 – 14.30 uur Pauze
14.30 – 16.30 uur Fiscale Integriteit in de praktijk Ab Otten
16.30 – 16.45 uur
Evaluatie en afsluiting
 

Dag 2: 10 februari 2021

Tijd
Programma Docent
08.45 – 09.00 Ontvangst en opening
09.00 – 12.00 uur Wijzigingen in financiële wet- en regelgeving Noëlle Wijnstekers
12.00 – 13.00 uur Lunch
13.00 – 16.00 uur
Compliance & Innovatie Bas Maat
16.00 – 16.15 uur Pauze
16.15 – 18.15 uur Compliance monitoring Eric Schuiling
18.15 – 18.30 uur Evaluatie en afsluiting
Vermeulen, drs. G.P.H.M. (Geert)

Vermeulen, drs. G.P.H.M. (Geert)

ECMC (Ethics & Compliance Management & Consulting)

drs. G.P.H.M. (Geert) Vermeulen

Geert Vermeulen is a seasoned compliance professional, specialized in establishing and improving ethics and compliance programs. In 2016 Geert founded ECMC: Ethics & Compliance Management & Consulting. ECMC provides compliance training, compliance consulting and interim ethics & compliance management. Geert also speaks and writes on compliance and ethics.

Geert obtained most of his experience in-house. As Chief Compliance Officer Aon EMEA (Europe, Middle East and Africa) he coordinated compliance efforts in some 60 countries. During his tenure Aon reached a trade sanctions settlement with OFAC and corruption settlements in the UK and the US. Geert then moved on to become the Global Head of Compliance of Damco, the freight forwarding arm of the AP Möller-Maersk Group, where he was responsible for the compliance activities in 90 countries, mainly focusing on anti-corruption, trade sanctions and export controls.

Before starting ECMC Geert worked as a Director of the Netherlands Compliance Institute (NCI). He has been the President of the Dutch Compliance Officer Association and just started the Financial Economic Crime expert group of the Association.

Elmas, mr. M. (Musa) CCP

Elmas, mr. M. (Musa) CCP

Elmas Compliance & Due Diligence

mr. Musa Elmas CCP is als (interim) senior compliance officer/CDD-expert, adviseur en trainer werkzaam. Sinds december 2019 doet hij dit als zelfstandig ondernemer onder de bedrijfsnaam Elmas Compliance & Due Diligence. Hij is all-round compliance professional, met als specialisatie CDD. Musa is tot december 2019 ruim 10 jaar werkzaam geweest bij het NCI en was gedurende die jaren inhoudelijk verantwoordelijk voor de dienstverlening op het gebied van CDD. Musa heeft bij het NCI als opleidingsverantwoordelijke o.a. aan de basis gestaan van het Nationaal Anti-Witwascongres, de Leergang Bestrijding witwassen & terrorismefinanciering en meerdere edities van de Praktijkgids Bestrijding witwassen & terrorismefinanciering. In de dagelijkse compliancepraktijk heeft hij voor vele verschillende financiële ondernemingen advies-, detacherings- en interimwerkzaamheden uitgevoerd, waaronder het opzetten en inrichten van compliance-afdelingen en CDD-beheersingsraamwerken. Musa heeft zowel op de strategische/tactische dimensie als op de operationele dimensie van Compliance en CDD zeer veel ervaring. Hij bestrijkt met zijn kennis en (praktijk)ervaring vele verschillende soorten financiële ondernemingen. Musa spreekt, traint en publiceert regelmatig rondom Compliance en CDD.

Otten, A. (Ab)

Otten, A. (Ab)

Anadolubank Nederland N.V.

Ab Otten is lid van de Raad van Bestuur van de Anadolubank Nederland N.V. waar hij onder meer verantwoordelijk is voor Compliance, Legal Affairs, HR en Operations. Ab is nauw betrokken bij alle compliance onderwerpen met het accent op de SIRA, AML/CFT, CDD en fiscale integriteit. Vanuit zijn huidige functie maar vooral ook uit voorgaande functies bij o.m. ABN Amro van Van Lanschot Bankiers, heeft hij een brede ervaring opgedaan met Compliance en de toezichthouders. Ab volgt de ontwikkelingen binnen het compliance vak nauwgezet en specifiek die op het terrein van de AML. Ab is lid van het beraad van de NVB.

Schuiling, drs. F.G. (Eric) CCP

Schuiling, drs. F.G. (Eric) CCP

Nederlands Compliance Instituut

Eric is werkzaam als kennis- en programmamanager binnen het Nederlands Compliance Instituut. Hij voelt zich zeer betrokken bij de ambitie van het Nederlands Compliance Instituut om compliance en integriteit te versterken bij organisaties in Nederland. Hierbij staat de toekomst van het compliancevak, de missie van de organisatie en motivatie van mensen centraal. Als kennis- en programmamanager richt Eric zich op de ontwikkeling van kennis, opleidingsprogramma’s en het groeiende team van compliance professionals bij het Nederlands Compliance Instituut. Voordat Eric in februari 2018 bij het Nederlands Compliance Instituut begon, werkte hij bij de Rabobank.

Wijnstekers, mr. N.G. (Noëlle)

Wijnstekers, mr. N.G. (Noëlle)

Wijnstekers Financieel Recht

Noëlle Wijnstekers is advocaat in Amsterdam. Zij adviseert en procedeert op het gebied van financieel recht. Cliënten zijn bedrijven die actief zijn op de financiële markt. Door gedurende haar carrière ook regelmatig projecten te doen voor banken, verzekeraars, beleggingsondernemingen, beleggingsinstellingen, effectenuitgevende instellingen en de toezichthouder (AFM) heeft zij een veelzijdig ervaringsspectrum opgebouwd in haar vakgebied. Naast haar werkzaamheden binnen de praktijk geeft zij presentaties en opleidingen over financieel recht, compliance, het toezicht van de AFM en DNB.

Maat, S. (Bas) MSc

Maat, S. (Bas) MSc

Achmea

Bas Maat is projectmanager digitalisering en innovatie op het gebied van Risk en Compliance bij Achmea. Vanuit deze en eerdere functies bij Achmea is hij nauw betrokken bij alles wat te maken heeft met nieuwe technologie, innovatie en Risk en Compliance. Dit betreft zowel het ontwikkelen van een visie op deze onderwerpen vanuit Risk en Compliance als het toepassen in de eigen werkzaamheden. Voor Achmea heeft Bas als auditor en onderzoeker gewerkt bij onder meer KPMG en Hoffmann Bedrijfsrecherche.

De Update Compliance verschaft de deelnemers inzicht in de meest actuele ontwikkelingen op het compliance vakgebied. Deze Update Compliance is bij het uitstek geschikt voor ervaren compliance officers, die doorlopend op de hoogte willen blijven. Maar ook voor andere functionarissen in de financiële sector biedt het programma boeiende onderwerpen.

De opleiding wordt jaarlijks georganiseerd. Tijdens de opleiding wordt gebruik gemaakt van praktijkvoorbeelden en casuïstiek, met een interactieve deelname.

De Update Compliance vindt plaats in onze online classroom.

Wij zijn een door de NBA erkende instelling. U ontvangt 3 PE uren per dagdeel, m.u.v. het avondonderdeel dag 1. Voor dit laatste dagdeel ontvangt u 2 PE uren.

Interesse? Schrijf u direct in!

Deze training is helaas volgeboekt.

Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op.

Christa Naves

Gerelateerde informatie

compliance trainee

compliance trainee

Informatieavond Leergang Bestrijding Witwassen

Informatieavond Leergang Bestrijding Witwassen

Informatieavond Leergang Bestrijding Witwassen

Informatieavond Leergang Compliance Officer/ Professional

Informatieavond Leergang Compliance Officer/ Professional

Informatieavond Leergang Compliance Officer/Professional

Send this to a friend