< p>

Update Compliance

Samen met vakgenoten inzicht krijgen in actuele compliance ontwikkelingen?

Op 1 en 2 oktober organiseren we opnieuw de Update Compliance.

Krijg tijdens de Update inzicht in de actuele ontwikkelingen op het compliancevakgebied. De Update is bij uitstek geschikt voor ervaren compliance officers en ook voor andere functionarissen in de financiële sector biedt het programma boeiende inzichten.

We behandelen de volgende onderwerpen:
– De zin en onzin van de AVG
– Het anonieme dagboek van de vertrouwenspersoon
– CDD: hot and happening
– Wijzigingen in financiële toezichtswetgeving
– Zorgplicht, waar doen we het voor?

De Update Compliance biedt tegelijk een mooie gelegenheid om onder het genot van een hapje en drankje collega’s in het vakgebied te ontmoeten en kennis en ervaringen met elkaar uit te wisselen.

Wij bieden de mogelijkheid om u voor één van beide dagen of allebei de dagen in te schrijven en om gebruik te maken van het diner en een hotelovernachting.

Schrijf u hieronder in.

Opleidingsdata: 1 en 2 oktober 2019
Opleidingsduur: 2 dagen

 

De opleiding bestaat uit 2 dagen. U kunt het gehele programma volgen, maar ook voor één dag inschrijven.

Kosten opleiding: Dag 1: € 1.111,-
Dag 2: € 925,–
Gehele programma (2 dagen) €1.553,–
Bovenstaande prijzen zijn inclusief zaalhuur, koffie, thee, lunch en opleidingsmateriaal. De opleiding is vrijgesteld van BTW.
Overige kosten: Diner € 40,-
  Hotelovernachting inclusief ontbijt € 118,-

Dit jaar hebben wij de volgende onderwerpen voor u geselecteerd:

 • De zin en onzin van de AVG
 • Het anonieme dagboek van de vertrouwenspersoon
  • Wanneer bel je de vertrouwenspersoon?
  • Mogen we nu wel of niet de klok luiden?
  • Regeling misstanden en de incidentenregeling
  • De rollen van de VPI en de VPO
  • Interactie tussen compliance officers en de VP’s
 • CDD: hot and happening
 • Wijzigingen in financiële toezichtswetgeving
 • Zorgplicht, waar doen we het voor?

 Dag 1: 1 oktober 2019

Tijd
Programma Docent
08.45 – 09.00 uur
Ontvangst en opening
 
09.00 – 12.00 uur De zin en onzin van de AVG Huib Gardeniers
12.00 – 13.00 uur Lunch
13.00 – 16.00 uur Het anonieme dagboek van de vertrouwenspersoon

 • Wanneer bel je de vertrouwenspersoon?
 • Mogen we nu wel of niet de klok luiden?
 • Regeling misstanden en de incidentenregeling
 • De rollen van de VPI en de VPO
 • Interactie tussen compliance officers en de VP’s
Cora Wielenga
16.00 – 17.00 uur Snack
17.00 – 19.00 uur CDD: Hot and happening David Rogozinski en Jasmijn Vis
19.00 – 19.15 uur Evaluatie en afsluiting
19.45 uur Diner
 

Dag 2: 2 oktober 2019

 
Tijd
Programma Docent
08.45 – 09.00 Ontvangst en opening
09.00 – 12.00 uur Wijzigingen in financiële wet- en regelgeving Noëlle Wijnstekers
12.00 – 13.00 uur Lunch
13.00 – 16.00 uur
‘Zorgplicht, waar doen we het voor?’ Eva Abbing en Ruud van der Mast
16.00 – 16.15 uur Evaluatie en afsluiting
Gardeniers, Mr. H. (Huib)

Gardeniers, Mr. H. (Huib)

Net2Legal

Mr. Huib Gardeniers is directeur en adviseur bij Net2Legal Consultants (www.n2l.nl). Hij is al meer dan 25 jaar in wisselende hoedanigheden betrokken bij privacy wet en regelgeving. Na werkzaamheden voor de toezichthouder werkte hij voor de ICT branche organisatie. Hij is onder meer voorzitter van de Raad van Beroep voor EXIN, voorzitter van de Klachtencommissie van de Stichting Fraude Aanpak Detailhandel, voorzitter van de Privacycommissie DICA, bestuurslid van de Vereniging voor Privacy Recht (VPR), secretaris van het College voor Klachten en Beroep van SIDN, Voorzitter werkgroep Convenant Privacy en Onderwijs, en lid redactieraad van het tijdschrift Privacy & Informatie.

Wielenga, C.A. (Cora)

Wielenga, C.A. (Cora)

Nederlands Compliance Instituut

Cora Wielenga is sinds 1 januari 2010 directeur bij het NCI. Zij treedt tevens op als senior compliance adviseur, externe compliance officer en compliance trainer voor diverse ondernemingen. Daarnaast is zij coördinerend redacteur van het Jaarboek Compliance. Voordat zij toetrad tot de directie is zij vanaf 2004 werkzaam geweest als senior compliance officer en adjunct directeur van het NCI. Van 2000 tot 2004 is zij werkzaam geweest bij KPMG. Cora is sinds 2015 lid van de raad van commissarissen bij Rabobank Gouwestreek.

Rogozinski, Mr. D. (David)

Rogozinski, Mr. D. (David)

Nederlands Compliance Instituut

David Rogozinski is sinds november 2017 werkzaam bij het NCI als junior compliance officer, met de focus op Customer Due Diligence. David heeft rechten gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg en twee masters afgerond: International Business Law en International and European Public Law. Zijn masterscripties heeft hij geschreven over anti-witwaswetgeving en terrorismebestrijding. David houdt zich bezig met advies- en detacheringsopdrachten voor het NCI. Hij heeft voor financiële ondernemingen als compliance officer diverse tweedelijns werkzaamheden uitgevoerd. Daarnaast is David betrokken bij de actualisering van de Praktijkgids Bestrijding witwassen & terrorismefinanciering.

Vis, Drs. J.T.M. (Jasmijn)

Vis, Drs. J.T.M. (Jasmijn)

Nederlands Compliance Instituut

Jasmijn is sinds juli 2018 werkzaam bij het NCI als junior compliance officer, met de focus op Customer Due Diligence. Zij heeft tijdens haar studie Criminologie aan de VU te Amsterdam onder meer gewerkt bij de Dienst Regionale Recherche. Jasmijn heeft als inwerktraject stages gelopen bij drie banken op het gebied van cliëntonderzoek en transactiemonitoring. Op dit moment voert zij een detacheringsopdracht bij een groot advocatenkantoor uit. Daarnaast is Jasmijn betrokken bij de inhoudelijke organisatie van het Nationaal Anti-Witwascongres en de actualisering van de Praktijkgids Bestrijding witwassen & terrorismefinanciering.

Wijnstekers, mr. N.G. (Noëlle)

Wijnstekers, mr. N.G. (Noëlle)

Wijnstekers Financieel Recht

Noëlle Wijnstekers is advocaat in Amsterdam. Zij adviseert en procedeert op het gebied van financieel recht. Cliënten zijn bedrijven die actief zijn op de financiële markt. Door gedurende haar carrière ook regelmatig projecten te doen voor banken, verzekeraars, beleggingsondernemingen, beleggingsinstellingen, effectenuitgevende instellingen en de toezichthouder (AFM) heeft zij een veelzijdig ervaringsspectrum opgebouwd in haar vakgebied. Naast haar werkzaamheden binnen de praktijk geeft zij presentaties en opleidingen over financieel recht, compliance, het toezicht van de AFM en DNB.

Abbing, E.H.J. (Eva)

Abbing, E.H.J. (Eva)

Nederlands Compliance Instituut

Eva Abbing werkt bij het Nederlands Compliance Instituut als junior compliance officer. Hiervoor was ze werkzaam bij de afdeling bijzondere risico’s van de SNS BANK na een Traineeship Banking te hebben gevolgd bij Studelta. Eva treedt op als externe compliance officer bij verschillende financiële ondernemingen. Haar focusgebied bij het Nederlands Compliance Instituut is zorgplicht.

Mast van der, Mr. R.N.M. (Ruud)

Mast van der, Mr. R.N.M. (Ruud)

Nederlands Compliance Instituut

Ruud van der Mast is sinds 2006 als (senior) compliance consultant/trainer werkzaam bij het NCI, hij heeft een financieel juridische achtergrond. Sinds 1 mei 2013 is hij directeur en in de periode daarvoor vervulde hij de functie van adjunct directeur. Ruud treedt op als externe compliance officer voor financiële ondernemingen, waaronder diverse beleggingsondernemingen, verzekeraars, kredietinstellingen en pensioenfondsen. Tevens is hij belast met het uitvoeren van compliance screenings en het opstellen van compliance programs en het inrichten van (integriteits)beleid bij verschillende Nederlandse en internationale financiële ondernemingen. Ruud is binnen de directie, onder andere, verantwoordelijk voor de coördinatie van de NCI-opleidingen. Tevens is hij als trainer op het gebied van compliance & integriteit, kwaliteitseisen en zorgplicht verbonden aan verschillende opleidingen waaronder de Leergang Compliance, de Leergang Compliance Trust en verschillende e-learning modules.

De Update Compliance verschaft de deelnemers inzicht in de meest actuele ontwikkelingen op het compliance vakgebied. Deze Update Compliance is bij het uitstek geschikt voor ervaren compliance officers, die doorlopend op de hoogte willen blijven. Maar ook voor andere functionarissen in de financiële sector biedt het programma boeiende onderwerpen.

De opleiding wordt jaarlijks georganiseerd. Tijdens de opleiding wordt gebruik gemaakt van praktijkvoorbeelden en casuïstiek, met een interactieve deelname.

De Update Compliance vindt plaats in:

Hotel Breukelen
Stationsweg 91
3621 LK  BREUKELEN

Plan uw route

Wij zijn een door de NBA erkende instelling. U ontvangt 3 PE uren per dagdeel, m.u.v. het avondonderdeel dag 1. Voor dit laatste dagdeel ontvangt u 2 PE uren.

Interesse? Schrijf u direct in!

Deze training is helaas volgeboekt.

Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op.

Eric Schuiling

Gerelateerde informatie

Leergang Compliance Officer Pro 2019

Leergang Compliance Officer Pro 2019

De Leergang Compliance Officer Pro is het vervolg op de Leergang Compliance Officer (t/m LCO 2019), hierin wordt u opgeleid tot Compliance Professional.

Leergang Compliance Professional 2020

Leergang Compliance Professional 2020

Dé beroepsopleiding voor de compliance professional.

Laat me toch met mijn vak bezig zijn!

Laat me toch met mijn vak bezig zijn!

Ik ken een aantal echte ondernemers. Hart voor de zaak, altijd bezig met de ‘next step’ van hun onderneming. Niet al te veel praten, maar vooral doen en aanpakken. Pragmatische doorzetters. Eén van deze doorzetters werd laatst geconfronteerd met aanvullende wet- en regelgeving.

Send this to a friend