< p>

Update Compliance

Samen met vakgenoten inzicht krijgen in actuele compliance ontwikkelingen?

Op 1 en 2 oktober organiseren we opnieuw de Update Compliance.

Krijg tijdens de Update inzicht in de actuele ontwikkelingen op het compliancevakgebied. De Update is bij uitstek geschikt voor ervaren compliance officers en ook voor andere functionarissen in de financiële sector biedt het programma boeiende inzichten.

We behandelen de volgende onderwerpen:
– De zin en onzin van de AVG
– Het anonieme dagboek van de vertrouwenspersoon
– CDD: hot and happening
– Wijzigingen in financiële toezichtswetgeving
– Zorgplicht, waar doen we het voor?

De Update Compliance biedt tegelijk een mooie gelegenheid om onder het genot van een hapje en drankje collega’s in het vakgebied te ontmoeten en kennis en ervaringen met elkaar uit te wisselen.

Wij bieden de mogelijkheid om u voor één van beide dagen of allebei de dagen in te schrijven en om gebruik te maken van het diner en een hotelovernachting.

Schrijf u hieronder in.

Opleidingsdata: 1 en 2 oktober 2019
Opleidingsduur: 2 dagen

 

De opleiding bestaat uit 2 dagen. U kunt het gehele programma volgen, maar ook voor één dag inschrijven.

Kosten opleiding: Dag 1: € 1.111,-
Dag 2: € 925,–
Gehele programma (2 dagen) €1.553,–
Bovenstaande prijzen zijn inclusief zaalhuur, koffie, thee, lunch en opleidingsmateriaal. De opleiding is vrijgesteld van BTW.
Overige kosten: Diner € 40,-
  Hotelovernachting inclusief ontbijt € 118,-

Dit jaar hebben wij de volgende onderwerpen voor u geselecteerd:

 • De zin en onzin van de AVG
 • Het anonieme dagboek van de vertrouwenspersoon
  • Wanneer bel je de vertrouwenspersoon?
  • Mogen we nu wel of niet de klok luiden?
  • Regeling misstanden en de incidentenregeling
  • De rollen van de VPI en de VPO
  • Interactie tussen compliance officers en de VP’s
 • CDD: hot and happening
 • Wijzigingen in financiële toezichtswetgeving
 • Zorgplicht, waar doen we het voor?

 Dag 1: 1 oktober 2019

Tijd
Programma Docent
08.45 – 09.00 uur
Ontvangst en opening
 
09.00 – 12.00 uur De zin en onzin van de AVG Huib Gardeniers
12.00 – 13.00 uur Lunch
13.00 – 16.00 uur

Het anonieme dagboek van de vertrouwenspersoon

 • Wanneer bel je de vertrouwenspersoon?
 • Mogen we nu wel of niet de klok luiden?
 • Regeling misstanden en de incidentenregeling
 • De rollen van de VPI en de VPO
 • Interactie tussen compliance officers en de VP’s
Cora Wielenga en Annemarie Pierik
16.00 – 17.00 uur Snack
17.00 – 19.00 uur CDD: Hot and happening Musa Elmas
19.00 – 19.15 uur Evaluatie en afsluiting
19.45 uur Diner
 

Dag 2: 2 oktober 2019

 
Tijd
Programma Docent
08.45 – 09.00 Ontvangst en opening
09.00 – 12.00 uur Wijzigingen in financiële wet- en regelgeving Noëlle Wijnstekers
12.00 – 13.00 uur Lunch
13.00 – 16.00 uur
‘Zorgplicht, waar doen we het voor?’ Ruud van der Mast
16.00 – 16.15 uur Evaluatie en afsluiting
Gardeniers, Mr. H. (Huib)

Gardeniers, Mr. H. (Huib)

Net2Legal

Mr. Huib Gardeniers is directeur en adviseur bij Net2Legal Consultants (www.n2l.nl). Hij is al meer dan 25 jaar in wisselende hoedanigheden betrokken bij privacy wet en regelgeving. Na werkzaamheden voor de toezichthouder werkte hij voor de ICT branche organisatie. Hij is onder meer voorzitter van de Raad van Beroep voor EXIN, voorzitter van de Klachtencommissie van de Stichting Fraude Aanpak Detailhandel, voorzitter van de Privacycommissie DICA, bestuurslid van de Vereniging voor Privacy Recht (VPR), secretaris van het College voor Klachten en Beroep van SIDN, Voorzitter werkgroep Convenant Privacy en Onderwijs, en lid redactieraad van het tijdschrift Privacy & Informatie.

Wielenga, C.A. (Cora)

Wielenga, C.A. (Cora)

Nederlands Compliance Instituut

Cora Wielenga is sinds 1 januari 2010 directeur bij het NCI. Zij treedt tevens op als senior compliance adviseur, externe compliance officer en compliance trainer voor diverse ondernemingen. Daarnaast is zij coördinerend redacteur van het Jaarboek Compliance. Voordat zij toetrad tot de directie is zij vanaf 2004 werkzaam geweest als senior compliance officer en adjunct directeur van het NCI. Van 2000 tot 2004 is zij werkzaam geweest bij KPMG. Cora is sinds 2015 lid van de raad van commissarissen bij Rabobank Gouwestreek.

Pierik-van Diest, J.M.E. (Annemarie)

Pierik-van Diest, J.M.E. (Annemarie)

Nederlands Compliance Instituut

Annemarie Pierik-van Diest werkt sinds medio 2016 bij het Nederlands Compliance Instituut. Annemarie werkt bij het NCI als recruitment medewerker en als extern vertrouwenspersoon voor verschillende organisaties, zoals pensioenfondsen. Zij heeft de opleiding Vertrouwenspersoon Ongewenste Omgangsvormen en Integriteit met positief resultaat afgerond en maakt deel uit van een intervisiegroep waarin diverse bedrijfstakken zijn vertegenwoordigd. Hiervoor heeft zij ruime werkervaring opgedaan in recruitment, personeelszaken en jobcoaching bij diverse organisaties, zowel in de profit als non-profit sector, bij MKB-bedrijven en multinationals.

Elmas, mr. M. (Musa) CCP

Elmas, mr. M. (Musa) CCP

Nederlands Compliance Instituut

Musa Elmas is initiatiefnemer van het Nationaal Anti-Witwascongres. Musa is sinds 2009 werkzaam bij het Nederlands Compliance Instituut, thans als senior compliance officer, adviseur en trainer. Vanuit zijn expertise, customer due diligence, werkt hij op deze gebieden voor verschillende financiële ondernemingen. Daarnaast stuurt hij het focusteam CDD aan. Musa is opleidingsverantwoordelijke van de Leergang Bestrijding witwassen & terrorismefinanciering en aanverwante opleidingen. In de dagelijkse compliancepraktijk heeft hij voor verschillende financiële ondernemingen detacherings- en interimprojecten uitgevoerd, zoals het opzetten van een compliance-afdeling, het opzetten, implementeren en herzien van CDD-beheersingsraamwerken en ondersteuning van instellingen bij handhavingsmaatregelen door toezichthouders. Verder is hij als trainer betrokken bij meerdere opleidingen van het Nederlands Compliance Instituut, waaronder de beroepsopleiding LCP. Tevens houdt hij zich bezig met kennisoverdracht door middel van (individuele) publicaties. Hij is verantwoordelijk voor de samenstelling en inhoud van de Praktijkgids Bestrijding witwassen & terrorismefinanciering.

Wijnstekers, mr. N.G. (Noëlle)

Wijnstekers, mr. N.G. (Noëlle)

Wijnstekers Financieel Recht

Noëlle Wijnstekers is advocaat in Amsterdam. Zij adviseert en procedeert op het gebied van financieel recht. Cliënten zijn bedrijven die actief zijn op de financiële markt. Door gedurende haar carrière ook regelmatig projecten te doen voor banken, verzekeraars, beleggingsondernemingen, beleggingsinstellingen, effectenuitgevende instellingen en de toezichthouder (AFM) heeft zij een veelzijdig ervaringsspectrum opgebouwd in haar vakgebied. Naast haar werkzaamheden binnen de praktijk geeft zij presentaties en opleidingen over financieel recht, compliance, het toezicht van de AFM en DNB.

Mast van der, Mr. R.N.M. (Ruud)

Mast van der, Mr. R.N.M. (Ruud)

Nederlands Compliance Instituut

Ruud van der Mast is sinds 2006 als (senior) compliance consultant/trainer werkzaam bij het NCI, hij heeft een financieel juridische achtergrond. Sinds 1 mei 2013 is hij directeur en in de periode daarvoor vervulde hij de functie van adjunct directeur. Ruud treedt op als externe compliance officer voor financiële ondernemingen, waaronder diverse beleggingsondernemingen, verzekeraars, kredietinstellingen en pensioenfondsen. Tevens is hij belast met het uitvoeren van compliance screenings en het opstellen van compliance programs en het inrichten van (integriteits)beleid bij verschillende Nederlandse en internationale financiële ondernemingen. Ruud is binnen de directie, onder andere, verantwoordelijk voor de coördinatie van de NCI-opleidingen. Tevens is hij als trainer op het gebied van compliance & integriteit, kwaliteitseisen en zorgplicht verbonden aan verschillende opleidingen waaronder de Leergang Compliance, de Leergang Compliance Trust en verschillende e-learning modules.

De Update Compliance verschaft de deelnemers inzicht in de meest actuele ontwikkelingen op het compliance vakgebied. Deze Update Compliance is bij het uitstek geschikt voor ervaren compliance officers, die doorlopend op de hoogte willen blijven. Maar ook voor andere functionarissen in de financiële sector biedt het programma boeiende onderwerpen.

De opleiding wordt jaarlijks georganiseerd. Tijdens de opleiding wordt gebruik gemaakt van praktijkvoorbeelden en casuïstiek, met een interactieve deelname.

De Update Compliance vindt plaats in:

Hotel Breukelen
Stationsweg 91
3621 LK  BREUKELEN

Plan uw route

Wij zijn een door de NBA erkende instelling. U ontvangt 3 PE uren per dagdeel, m.u.v. het avondonderdeel dag 1. Voor dit laatste dagdeel ontvangt u 2 PE uren.

Deze training is helaas volgeboekt.

Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op.

Marieke Putters

Gerelateerde informatie

Leergang Compliance Officer 2020

Leergang Compliance Officer 2020

In deze verkorte leergang krijgt u inzicht in het functioneren van de compliancefunctie, het beheersen van compliancerisico‛s en het op adequate wijze behandelen van compliancevraagstukken.

Leergang Compliance Professional 2020

Leergang Compliance Professional 2020

Dé beroepsopleiding voor de compliance professional.

Leergang Compliance Professional 2020

Leergang Compliance Professional 2020

Dé beroepsopleiding voor de compliance professional.

Send this to a friend