< p>

Het Nationaal Anti-Witwascongres 2020

De maatschappij raakt er steeds meer van doordrongen dat de strijd tegen witwassen er niet één is die op korte termijn gestreden is en ook dat het er niet één is voor banken alleen. Voor een goede aanpak van financieel-economische criminaliteit is een gezamenlijke inspanning benodigd op zowel nationaal als internationaal niveau vanuit zowel de publieke als private sector. Dit is nu relevanter dan ooit. Wij brengen deze sectoren samen tijdens alweer de derde editie van het Nationaal Anti-Witwascongres; “De keten tegen financieel-economische criminaliteit.”

De keten tegen financieel-economische criminaliteit
Op deze dag zullen ruim 15 toonaangevende sprekers uit de gehele anti-witwasketen prangende ontwikkelingen en uitdagingen, ervaringen en best practices met u delen.

Dagvoorzitter Fred Teeven leidt de dag in goede banen. In het plenaire ochtendgedeelte vertelt Chris Buijink van de Nederlandse Vereniging van Banken over de nieuwe interbancaire samenwerkingsinitiatieven op het gebied van transactiemonitoring. Curd Brenninkmeijer (Politie Nederland) deelt zijn ervaringen als projectleider van de Serious Crime Taskforce.

Interactieve pararelle sessies
Stel zelf uw middagprogramma samen. Kies bijvoorbeeld uit één of meerdere van de volgende sessies:

  • Wat doen banken met alle opsporingsinformatie die zij tot hun beschikking hebben? Adriaan van Dorp geeft een inkijkje in de Taskforces Serious Crime en Terrorismefinanciering vanuit het bankenperspectief;
  • Wat is de rol van De Nederlandsche Bank bij de bestrijding van ondermijning en hoe pakt DNB dit eigenlijk aan? Het nieuwe Team Aanpak Ondermijning geeft een toelichting;
  • De Financial Intelligence Unit – NL geeft inzicht in Fintell Alliance, een samenwerkingsverband tussen de FIU-Nederland en verschillende banken;
  • Wat zijn de red flags voor witwassen met cryptocurrencies? Laat u voorlichten door Simone van Ruijven en Arthur van Lier van Litebit;
  • Bart de Koning, onderzoeksjournalist bekend van het boek Vriendjespolitiek, vertegenwoordigt de kritische noot in het programma omtrent de zin en onzin van ondermijning;
  • Natuurlijk mag de actualiteit met betrekking tot risicovolle sectoren niet ontbreken. Peter Steenwijk, docent aan de Haagse Hogeschool praat u bij over integriteitsrisico’s in risicovolle sectoren, waarbij hij in het bijzonder inzoomt op het professioneel voetbal.

Datum:

dinsdag 6 oktober 2020

Tijden:

Het congres begint om 10.00 uur en eindigt omstreeks 17.00 uur, gevolgd door een informele borrel.

Kosten:

€ 495,- per persoon, vrijgesteld van btw, inclusief koffie, thee, lunch en aperitief.

Ga voor een overzicht van alle sprekers naar www.nationaalantiwitwascongres.nl/sprekers

Ga voor een overzicht van alle parallelle sessies naar www.nationaalantiwitwascongres.nl/parallelle-sessies

Het Nationaal Anti-Witwascongres 2020 wordt georganiseerd in hetNBC buiten aanzicht (4)

NBC Congrescentrum
Blokhoeve 1
3438 LC Nieuwegein

plan uw route

Wij zijn een door de NBA erkende instelling. Voor deelname aan het Nationaal Anti-Witwascongres worden 6 PE-uren toegekend.

Het Nationaal Anti-Witwascongres is geaccrediteerd in het kader van permanente educatie door Holland Quaestor. Voor deelname aan het congres worden 5 HQ PE punten toegekend.

Een bewijs van deelname wordt na afloop van het congres op aanvraag verstrekt.

Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op.

Gerelateerde informatie

Update Compliance 2020

Update Compliance 2020

Samen met vakgenoten inzicht krijgen in actuele compliance ontwikkelingen?

Op 1 en 2 oktober organiseren we opnieuw de Update Compliance.

Leergang Bestrijding Witwassen & terrorismefinanciering

Leergang Bestrijding Witwassen & terrorismefinanciering

Deze leergang is gebaseerd op de praktijk bij financiële instellingen die vallen onder de werking van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme.

Leergang Compliance Officer Pro 2020

Leergang Compliance Officer Pro 2020

De Leergang Compliance Officer Pro is het vervolg op de Leergang Compliance Officer (vanaf 1-1-2020), hierin wordt u opgeleid tot Compliance Professional.

Send this to a friend