< p>

Het Nationaal Anti-Witwascongres 2020

De maatschappij raakt er steeds meer van doordrongen dat de strijd tegen witwassen er niet één is die op korte termijn gestreden is en ook dat het er niet één is voor banken alleen. Voor een goede aanpak van financieel-economische criminaliteit is een gezamenlijke inspanning benodigd op zowel nationaal als internationaal niveau vanuit zowel de publieke als private sector. Dit is nu relevanter dan ooit. Wij brengen deze sectoren samen tijdens alweer de derde editie van het Nationaal Anti-Witwascongres; “De keten tegen financieel-economische criminaliteit.”

De keten tegen financieel-economische criminaliteit
Op deze dag zullen ruim 15 toonaangevende sprekers uit de gehele anti-witwasketen prangende ontwikkelingen en uitdagingen, ervaringen en best practices met u delen.

Dagvoorzitter Fred Teeven leidt de dag in goede banen. In het plenaire ochtendgedeelte vertelt Chris Buijink van de Nederlandse Vereniging van Banken over de nieuwe interbancaire samenwerkingsinitiatieven op het gebied van transactiemonitoring. Curd Brenninkmeijer (Politie Nederland) deelt zijn ervaringen als projectleider van de Serious Crime Taskforce.

Interactieve pararelle sessies
Stel zelf uw middagprogramma samen. Kies bijvoorbeeld uit één of meerdere van de volgende sessies:

  • Wat doen banken met alle opsporingsinformatie die zij tot hun beschikking hebben? Adriaan van Dorp geeft een inkijkje in de Taskforces Serious Crime en Terrorismefinanciering vanuit het bankenperspectief;
  • Wat is de rol van De Nederlandsche Bank bij de bestrijding van ondermijning en hoe pakt DNB dit eigenlijk aan? Het nieuwe Team Aanpak Ondermijning geeft een toelichting;
  • De Financial Intelligence Unit – NL geeft inzicht in Fintell Alliance, een samenwerkingsverband tussen de FIU-Nederland en verschillende banken;
  • Wat zijn de red flags voor witwassen met cryptocurrencies? Laat u voorlichten door Simone van Ruijven en Arthur van Lier van Litebit;
  • Bart de Koning, onderzoeksjournalist bekend van het boek Vriendjespolitiek, vertegenwoordigt de kritische noot in het programma omtrent de zin en onzin van ondermijning;
  • Natuurlijk mag de actualiteit met betrekking tot risicovolle sectoren niet ontbreken. Peter Steenwijk, docent aan de Haagse Hogeschool praat u bij over integriteitsrisico’s in risicovolle sectoren, waarbij hij in het bijzonder inzoomt op het professioneel voetbal.

Datum:

dinsdag 6 oktober 2020

Tijden:

Het congres begint om 10.00 uur en eindigt omstreeks 17.00 uur, gevolgd door een informele borrel.

Kosten:

€ 495,- per persoon, vrijgesteld van btw, inclusief koffie, thee, lunch en aperitief.

Ga voor een overzicht van alle sprekers naar www.nationaalantiwitwascongres.nl/sprekers

Ga voor een overzicht van alle parallelle sessies naar www.nationaalantiwitwascongres.nl/parallelle-sessies

Het Nationaal Anti-Witwascongres 2020 wordt georganiseerd in hetNBC buiten aanzicht (4)

NBC Congrescentrum
Blokhoeve 1
3438 LC Nieuwegein

plan uw route

Wij zijn een door de NBA erkende instelling. Voor deelname aan het Nationaal Anti-Witwascongres worden 6 PE-uren toegekend.

Het Nationaal Anti-Witwascongres is geaccrediteerd in het kader van permanente educatie door Holland Quaestor. Voor deelname aan het congres worden 5 HQ PE punten toegekend.

Een bewijs van deelname wordt na afloop van het congres op aanvraag verstrekt.

Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op.

Gerelateerde informatie

Buitenspel: witwassen, corporate governance en het gebrek aan regulering in het voetbal

Buitenspel: witwassen, corporate governance en het gebrek aan regulering in het voetbal

Voetbal en witwassen zijn begrippen die steeds vaker met elkaar worden geassocieerd. Een blik op de krantenkoppen uit het voorjaar van 2019 suggereert dat de sport een criminaliteitsprobleem heeft. Lees in dit artikel van Peter Steenwijk meer over de kwetsbaarheid van de voetbalsector voor de instroom van crimineel geld.

Omdenken in transactiemonitoring: help bluewashing de wereld uit

Omdenken in transactiemonitoring: help bluewashing de wereld uit

Traditionele manieren van transactiemonitoring zouden wel eens onvoldoende effectief kunnen zijn tegen de steeds weer veranderende modus operandi van witwassende criminelen. Misschien moeten we eens omdenken. Wat nu als de vis die je probeert te vangen eigenlijk in een andere oceaan zwemt? Dat vragen de auteurs van de recent door Slimmer AI gepubliceerde white paper 'The use of in AML transaction monitoring' zich af.

5AML 4 Crypto & Blockchain (online opleidingsdag)

5AML 4 Crypto & Blockchain (online opleidingsdag)

De 5e AML is aangenomen en wordt verankerd in de Wwft. Crypto krijgt een aparte status, handelshuizen vallen onder toezicht van DNB en ook voor andere bedrijven die te maken hebben met crypto- en blockchain gerelateerde diensten gaat het een en ander veranderen. Wil je weten wat en wat dit concreet voor jou betekent?

Send this to a friend