< p>

Masterclass Zorgplicht

Financiële ondernemingen hebben op het gebied van zorgplicht te maken met strengere regels, nieuwe internationale wet- en regelgeving, klachten van klanten en technologische ontwikkelingen. Daarnaast is het klantbelang één van de speerpunten van de toezichthouder. Om deze redenen wordt de Masterclass Zorgplicht aangeboden.

Tijdens deze Masterclass krijgen compliance professionals inzicht in de nieuwste ontwikkelingen en de nieuwste trends op het gebied van Zorgplicht en worden de ontwikkelingen door professionals uit de praktijk uiteengezet en gefileerd.

Zo wordt ingegaan op een aantal onderzoeken die de AFM heeft verricht naar het beïnvloeden van consumentengedrag (vanuit het perspectief van gedragswetenschappen). Hierbij is aandacht voor de wijze waarop deze onderzoeken zijn opgezet en uitgevoerd, in samenwerking met marktpartijen. Daarbij wordt een aantal suggesties gegeven over hoe marktpartijen dergelijke onderzoeken zelf uit kunnen voeren. Er is aandacht voor de uitkomsten van de onderzoeken en de visie van AFM op hoe een marktpartij deze resultaten kan gebruiken in hun streven naar Klantbelang Centraal en het voldoen aan de zorgplicht.

Daarnaast geven we u een visie op de regelgeving en ontwikkelingen van Zorgplicht in de toekomst, waarbij wordt gekeken naar de wetgevingswensen van de AFM maar ook naar Europese ontwikkelingen, zoals een opvolger van MiFID 2 en de IDD, en kijken we vooruit naar automatisering en robotisering van de dienstverlening en de consequenties (op zorgplicht gebied) hiervan.

Vervolgens kijken we aan de hand van een aantal belanghebbende uitspraken in onder andere tucht, kifid, en privaatrechtelijk domeinen naar de invulling van de (principle based) zorgplicht in de jurisprudentie. Hierin bespreken we vragen als: hoe ver reikt de nazorg.

Datum:

4 juli 2019

Opleidingsduur:

1 dag

Kosten opleiding:

€ 1.259 (vrijgesteld van btw)

Accommodatiekosten:

De kosten voor de accommodatie zijn bij de prijs inbegrepen.

Masterclass Zorgplicht

 

Tijden Programma Docent
08.45 – 09.00 uur Ontvangst
09.00 – 09.15 uur Welkom en voorstelronde
09.15 – 12.00 uur AFM: beïnvloeden van consumentengedrag dr. W. (Wilte) Zijlstra
12.00 – 12.45 uur Lunch
12.45 – 15.45 uur Actualiteit en vooruitkijken op wetgeving mr. F.M.A. (Frank) ’t Hart
15.45 – 16.15 uur Snack
16.15 – 19.15 uur Zorgplicht in jurisprudentie mr. C.J. (Cees) de Jong
19.15 – 19.30 uur Evaluatie & Afsluiting
dr. W. (Wilte) Zijlstra

dr. W. (Wilte) Zijlstra

Autoriteit Financiële Markten

Wilte Zijlstra werkt sinds 2006 bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Hij is toezichthouder bij het team Consumentengedrag van het Expertisecentrum (www.afm.nl/cg). Via zijn consumentenonderzoek haalt de AFM de stem van de consument van buiten naar binnen voor efficiënter en effectiever toezicht. En daarmee eerlijke en transparante financiële markten. Wilte is gepromoveerd evolutiebioloog. Voor hij bij de AFM kwam werken, gaf hij les en werkte hij bij een zorgverzekeraar.

mr. F.M.A. (Frank) ’t Hart

mr. F.M.A. (Frank) ’t Hart

Hart Advocaten

Mr. F.M.A. (Frank) ’t Hart is advocaat te Amsterdam. Hij is gespecialiseerd in het financieel recht, in het bijzonder compliance, marktmisbruik, zorgplicht en litigation. Hij publiceert en doceert regelmatig op deze gebieden. Hij is redacteur van diverse juridische tijdschriften en is daarnaast rechter-plaatsvervanger.

mr. C.J. (Cees) de Jong

mr. C.J. (Cees) de Jong

De Jong Consultancy & Support

Deze Masterclass is bedoeld voor compliance professionals werkzaam bij banken, verzekeraars, beleggingsondernemingen en financiële dienstverleners met ervaring op het gebied van Zorgplicht. Let op: de masterclass is geen kennismaking maar een sterke verdieping op het onderwerp.

De Masterclass Zorgplicht vindt plaats in:

NBC

Blokhoeve 1

3438 LC  NIEUWEGEIN

Het NCI is door de NBA geaccrediteerd om 7 PE-uren per dag toe te kennen aan de Masterclass Zorgplicht.

U ontvangt een bewijs van deelname.

Wij bieden organisaties oplossingen omtrent Zorgplicht en Klantbelang centraal. Dit doen wij door onze diensten, in zijn geheel of apart, aan te bieden aan onze klanten. Ons doel is om uw organisatie te helpen zelfredzaam en integer te worden en te blijven door de inzet van onze expertise. De dienstverlening richt zich daarom op ondersteuning. Samen met uw organisatie gaan we op zoek naar antwoorden achter specifieke Zorgplicht themavragen binnen uw organisatie en naar passende oplossingen. Lees meer over Zorgplicht en Klantbelang centraal.

Via de kennisbank Zorgplicht en Klantbelang centraal houden wij op de hoogte van interessante ontwikkelingen op ons vakgebied. Denkt u hierbij aan wet- en regelgeving, leidraden en achtergrondinformatie.

Interesse? Schrijf u direct in!

Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op.

Eva Abbing

Gerelateerde informatie

administratief medewerker compliance

LCP Module 7: Compliance Risk Management

LCP Module 7: Compliance Risk Management

Dé beroepsopleiding voor de compliance professional.

Studieschuld BKR registreren?

Studieschuld BKR registreren?

De discussie omtrent de BKR-registratie van een studieschuld is weer opgelaaid. Uit nieuw onderzoek blijkt dat een deel van de jongeren die een huis wil kopen een studieschuld verzwijgt. Hypotheekadviseurs- en verstrekkers zijn bij het bepalen van hoeveel iemand kan lenen afhankelijk van de informatie die de klant verstrekt over een eventuele bestaande studieschuld.

Send this to a friend