< p>

Informatieavond Leergang Bestrijding Witwassen

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging of meer afwisseling in je huidige functie? Vind je de problematiek van witwassen en terrorismefinanciering interessant en wil je graag jouw steentje bijdragen aan het bestrijden ervan? Schrijf je dan nu in voor onze gratis online informatieavond 26 januari over de Leergang Bestrijding Witwassen en Terrorismefinanciering.

De Leergang Bestrijding Witwassen geeft de deelnemer inzicht in de problematiek van witwassen en terrorismefinanciering, de wetgeving, de gevolgen van non-compliance en wat in de praktijk daartegen te doen. Bijzondere aandacht wordt besteed aan de ontwikkeling van het overall beheersraamwerk, de uitvoering van het cliëntenonderzoek, transactiemonitoring en de melding van ongebruikelijke transacties.

Informatieavond
Wil je graag weten of de Leergang Bestrijding Witwassen bij jou past? Kom dan kennismaken tijdens de online informatieavond. We vertellen je alle ins & outs over de leergang, je kunt je vragen kwijt en een goed beeld vormen over de Leergang Bestrijding Witwassen. Na afloop kun je je ook nog aanmelden voor een gratis adviesgesprek met een van onze adviseurs/compliance officers. In dit gesprek sta jij centraal en kijken we samen naar de meest geschikte opleiding(en).

Online informatieavond bijwonen?
Deelname aan de informatieavond is gratis! Ben je nieuwsgierig of heb je vragen over de opleiding? Schrijf je dan in voor onze informatieavond!

Dagen:

26 januari 2022

Opleidingsduur:

1 dag, 19:00-20:00 uur

Studiebelasting:

1 uur

Kosten

Er zijn geen kosten aan de informatieavond verbonden

Tijdens deze avond bespreken we de volgende onderwerpen:

  • Korte inhoudelijke introductie
  • Inschrijfmogelijkheden
  • Studiebelasting
  • Kosten
  • Docenten
  • Diploma
  • Q&A

De informatieavond is bestemd voor een ieder die interesse heeft in de Leergang Bestrijding Witwassen maar nog aanvullende informatie wilt en/of vragen heeft.

Schuiling, drs. F.G. (Eric) CCP

Schuiling, drs. F.G. (Eric) CCP

Nederlands Compliance Instituut

Eric is werkzaam als kennis- en programmamanager binnen het Nederlands Compliance Instituut. Hij voelt zich zeer betrokken bij de ambitie van het Nederlands Compliance Instituut om compliance en integriteit te versterken bij organisaties in Nederland. Hierbij staat de toekomst van het compliancevak, de missie van de organisatie en motivatie van mensen centraal. Als kennis- en programmamanager richt Eric zich op de ontwikkeling van kennis, opleidingsprogramma’s en het groeiende team van compliance professionals bij het Nederlands Compliance Instituut. Voordat Eric in februari 2018 bij het Nederlands Compliance Instituut begon, werkte hij bij de Rabobank.

De informatieavond vindt online plaats

Interesse? Schrijf u direct in!

Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op.

Gerelateerde informatie

Werkcollege SIRA

Werkcollege SIRA

Compliance en integriteitsrisicomanagement hebben alles met elkaar te maken. Zeker in de moderne opvatting is compliance zoveel meer dan ‘alleen’ voldoen aan wet- en regelgeving. De compliance officer wordt geacht de integriteitsrisicoanalyse te faciliteren. Hij heeft ook een adviserende, challengende en monitorende rol in dit continue proces. In de praktijk blijkt, dat dit nog niet zo eenvoudig is. Naast de soms gebrekkige betrokkenheid van het management liggen er nog veel meer hobbels en valkuilen op de loer. Op dit vlak kunnen we als compliance officers veel van elkaar leren.

Het werkcollege SIRA is zowel gericht op het kort verversen van de theoretische kennis op het gebied van de integriteitsrisicoanalyse als zeker ook de praktische uitvoering ervan. Onder deskundige begeleiding delen de deelnemers aan dit werkcollege hun eigen ervaringen en geven ze elkaar tips en advies.

Online themamiddag ‘Veilig de klok luiden’

Online themamiddag ‘Veilig de klok luiden’

Binnenkort treedt de Wet bescherming klokkenluiders in werking. Deze wet vervangt de huidige Wet huis voor klokkenluiders. Door deze wetswijziging veranderen, naast de naam van de wet, ook de regels voor werkgevers en medewerkers.

Personen kunnen straks gemakkelijker intern en extern melden. Ook mogen zij over meer onderwerpen beschermd melden dan nu het geval is. Het speelveld voor werkgevers is vanwege de nieuwe wet lastiger gemaakt.

Niet alles is wat het lijkt 

Niet alles is wat het lijkt 

“You look like an angel, walk like an angel, talk like an angel…”, Elvis had het haarfijn door. Niet alles is wat het lijkt. Niet echt bemoedigend natuurlijk, want we hebben we een bepaalde houvast nodig. Zo gaan we van gebeurtenissen die we in eerste instantie niet kunnen verklaren op zoek naar de achtergrond of een verklaring. De oorzaak van gebeurtenissen die logisch gezien onverklaarbaar blijven dichten we al snel toe aan goden, het lot of schimmige complottheorieën.