Opleiding Functionaris gegevensbescherming Zorg

Privacy: een van de meest besproken onderwerpen van de afgelopen periode. En dat geldt zeker voor privacy binnen de zorgsector, waar het verzamelen, het verwerken en het delen van persoonsgegevens onlosmakelijk zijn verbonden aan de diensten die in de sector worden verleend. Zonder persoonlijke informatie is het immers onmogelijk om goede zorg te kunnen verlenen. Met de komst van de Algemene Verordening Gegevensbescherming is de regelgeving op het gebied van privacy aangescherpt. En dat maakt het er niet makkelijker op. Want welke regels gelden nu precies voor het verzamelen, verwerken en het delen van persoonsgegevens binnen de zorgsector? Wie mag wat inzien als het gaat om persoonlijke gegevens en waarom? Wie is verantwoordelijk voor de bescherming van privacy gevoeligegegevens? Hoe geef je invulling aan de functie van functionaris gegevensbescherming?

De opleiding Functionaris Gegevensbescherming Zorg heeft als doel om u inzicht te verschaffen in de meest actuele ontwikkelingen die voor de uitoefening van de functie functionaris gegevensbescherming van belang zijn. De aanpak is zoveel mogelijk praktijkgericht en interactief.

Start opleiding:

15 en 16 november 2017

Opleidingsduur:

2 dagen

Kosten opleiding:

€1490,– (vrijgesteld van btw).

Kosten accommodatie en hotel:

€295,– (inclusief BTW)
Indien er geen gebruik wordt gemaakt van de hotelovernachting wordt er €75,- per nacht gerestitueerd.
  • Juridisch kader en jurisprudentie
  • Privacy Awareness
  • Privacy Impact Assessment
  • Passende beveiligingsmaatregelen
  • Samenwerking met derden en uitbesteding
  • Toezichthouders
  • FG-verhalen uit de praktijk en behandeling van casuïstiek gerelateerd aan ziekenhuis,VVT en eerstelijnszorg (huisartsen, fysio tandartsen, etc.)

Dag 1

Tijden Programma Docent
08.45 – 09.00 Ontvangst
09.00 – 09.30 Kennismaking en introductie
09.30 – 12.30 Taken, bevoegdheden, positionering van de FG Léon Haszing
Juridisch kader Luuk Arends
FG-verhalen uit de praktijk en casuïstiek
12.30 – 13.15 Lunch
13.15 – 16.45 Vervolg ochtendprogramma
16.45 – 17.15 Snack
17.15 – 19.15 Privacy awareness Martine van de Merwe

 

Dag 2

Tijden Programma Docent
09.00 – 12.30 Verwerkingsregister Marc Hagemeijer
Privacy Impact Assessment (PIA)
Passende beveiligingsmaatregelen Jasper Hammink
12.30 – 13.15 Lunch
13.15 – 15.00 Samenwerking met derden en uitbesteding Luuk Arends
15.00 – 16.30 Toezichthouders Loes Markenstein
16.30 – 16.45 Evaluatie & sluiting

De opleiding is bedoeld voor (aankomende) functionarissen gegevensbescherming en alle andere functionarissen die nauw betrokken zijn bij privacy binnen de organisatie,  zoals bijvoorbeeld privacyfunctionarissen, medewerkers juridische dienst, compliance officers of medewerkers ICT (belast met gegevensbescherming).

Mr. dr. L.A.P. (Luuk) Arends

Mr. dr. L.A.P. (Luuk) Arends

Dirkzwager Advocaten en notarissen

Luuk Arends is advocaat bij Dirkzwager advocaten en notarissen en lid van de Vereniging voor Gezondheidsrecht. Hij is gespecialiseerd in gezondheidsrecht, privacyrecht en compliance. Naast zijn werkzaamheden als advocaat is hij lid van de redactie van het blad Journaal GGz en Recht en voorzitter van de werkgroep ‘Wet Zorg & Dwang’ van brancheorganisaties ActiZ en VGN. Voorheen was Luuk werkzaam als docent en onderzoeker bij het instituut voor Beleid en Management Gezondheidszorg van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

M. (Marc) Hagemeijer

M. (Marc) Hagemeijer

Isatis Cyber Security

Marc Hagemeijer heeft ruim 25 jaar ervaring binnen ICT, waarvan meer als 15 jaar op het gebied van compliance, privacy en security. Hij is zijn ICT-carrière gestart als programmeur en systeem-/netwerkbeheerder en is via risicomanagement doorgegroeid naar compliance. In diverse functies is hij werkzaam geweest bij verschillende organisaties. Op dit moment is Marc als senior consultant werkzaam bij Isatis Cyber Security en helpt hij klanten om op een pragmatische manier te werken volgens c.q. te voldoen aan bijvoorbeeld ISO27001, NEN7510 en de AVG. Hij onderhoud contacten met de AP, heeft deelgenomen aan de vernieuwing van de NEN7510, is CISM gecertificeerd en bezig met zijn CIPP/E. Naast het consultancywerk geeft Marc regelmatig presentaties over de betekenis, praktische implementatie en uitvoering van ISO27001, NEN7510 en AVG.

Zijn volledige profiel, inclusief uitgebreide beschrijving van werkervaring en al zijn genoten opleidingen en cursussen, is te vinden op  http://www.linkedin.com/in/mhagemeijer

J. (Jasper) Hammink

J. (Jasper) Hammink

Isatis Cyber Security

Jasper Hammink is 20 jaar werkzaam als IT-architect, privacy consultant en security consultant bij veel verschillende opdrachtgevers. Hij is o.a. als lead architect en security consultant verantwoordelijk geweest voor de inrichting en migratie van de infrastructuur en kernapplicaties van banken. Momenteel werkt hij als senior privacy- en securityconsultant voor Isatis Cybersecurity. Hij voert impactanalyses uit op het gebied van de AVG en adviseert en begeleidt klanten bij het compliant worden met de AVG. De beveiliging van bijzondere persoonsgegevens speelt hierbij een belangrijke rol. Jasper is CISSP, CIPP/E en Togaf gecertificeerd.

Zijn volledige profiel, inclusief uitgebreide beschrijving van werkervaring en al zijn genoten opleidingen en cursussen, is te vinden op https://www.linkedin.com/in/jasperhammink

mr. L. (Loes) Markenstein

mr. L. (Loes) Markenstein

Centrale Commissie Mensgebonden Onderzoek (CCMO)

Loes Markenstein is juridisch adviseur bij de Centrale Commissie Mensgebonden Onderzoek (CCMO). Hiervoor was zij senior beleidsmedewerker toezicht bij de Autoriteit Persoonsgegevens, met als aandachtsgebied zorg en welzijn. Daarnaast is zij onder andere lid van de Commissie Klachtenbehandeling Aanstellingskeuringen en is zij bestuurlijk actief bij op innovatie gerichte organisaties in de gezondheidszorg.

M. (Martine) van de Merwe RE CISA CIPP/E

M. (Martine) van de Merwe RE CISA CIPP/E

PrivacyLab

Martine gelooft dat privacy van essentieel belang is om in vrijheid te kunnen leven. En mensen zijn de sleutel om die privacy te waarborgen. Je kunt technisch nog zoveel regelen, als de medewerker zich niet bewust is van het belang en de risico’s, dan werkt het niet. Aan dát bewustzijn bij medewerkers (met name in de zorg) werkt Martine sinds 2014 met haar eigen bedrijf PrivacyLab. Met decennia ervaring in IT-advies en IT-audit weet Martine waar ze over praat. Zij ontwikkelde het PrivacyLab-model voor privacybewustzijn, waarin zes fases gedefinieerd zijn om organisaties te helpen om effectief te werken aan informatiebeveiligings- en privacybewustzijn. Martine is door SANS Institute uitgeroepen tot Security Awareness Leader en ontving de titel Security Culture Person of the Year 2017. Ze was spreker op de Security Culture Conference (Oslo 2016) en de European Security Awareness Summit (Londen 2016 en 2017). Daarnaast is zij mede-oprichter van en motor achter het beroepsplatform Security Awareness NL dat in oktober 2017 het Manifest Security Awareness publiceerde.

Haar volledige profiel is te vinden op: https://nl.linkedin.com/in/martinevandemerwe

De opleiding vindt plaats in:

Hotel De Bilderberg
Utrechtseweg 261
6862 AK  OOSTERBEEK

plan hier uw route

Wij zijn een door de NBA erkende instelling. Voor deze opleidingen worden 16 PE uren toegekend.

Deze training is helaas volgeboekt.

Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op.

Sharon Karsten

Gerelateerde informatie

Opleiding Privacy Officer

Opleiding Privacy Officer

In twee dagen krijgt u een overzicht van diverse actuele (wettelijke) privacyonderwerpen en inzicht in de meest actuele
ontwikkelingen die voor de uitoefening van de functie van privacy officer van belang zijn.

Overgangsregeling Autoriteit Persoonsgegevens

Overgangsregeling Autoriteit Persoonsgegevens

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) hanteert een overgangsregeling voor de afhandeling van verzoeken om een voorafgaand onderzoek, en voor het goedkeuren van nieuwe gedragscodes. Dit is in het belang vanwege de Algemene verordening gegevensbescherming die op 25 mei 2018 van toepassing is.

DNB pakt illegale trustkantoren aan

DNB pakt illegale trustkantoren aan

DNB ontvangt regelmatig signalen van illegale trustdienstverlening. Deze meldingen zijn gemaakt door vergunning houdende trustkantoren over andere kantoren die zonder vergunning van DNB trustdiensten verlenen. Het feit dat de melding door een vergunning houdende trustkantoor wordt gemaakt, weegt voor DNB zwaar mee.

Send this to a friend