< p>

Opleiding Functionaris gegevensbescherming Zorg

Privacy: een van de meest besproken onderwerpen van de afgelopen periode. En dat geldt zeker voor privacy binnen de zorgsector, waar het verzamelen, het verwerken en het delen van persoonsgegevens onlosmakelijk zijn verbonden aan de diensten die in de sector worden verleend. Zonder persoonlijke informatie is het immers onmogelijk om goede zorg te kunnen verlenen. Met de komst van de Algemene Verordening Gegevensbescherming is de regelgeving op het gebied van privacy aangescherpt. En dat maakt het er niet makkelijker op. Want welke regels gelden nu precies voor het verzamelen, verwerken en het delen van persoonsgegevens binnen de zorgsector? Wie mag wat inzien als het gaat om persoonlijke gegevens en waarom? Wie is verantwoordelijk voor de bescherming van privacy gevoeligegegevens? Hoe geef je invulling aan de functie van functionaris gegevensbescherming?

De opleiding Functionaris Gegevensbescherming Zorg heeft als doel om u inzicht te verschaffen in de meest actuele ontwikkelingen die voor de uitoefening van de functie functionaris gegevensbescherming van belang zijn. De aanpak is zoveel mogelijk praktijkgericht en interactief.

Start opleiding:

16 en 17 mei 2018

Opleidingsduur:

2 dagen

Kosten opleiding:

€1490,- (vrijgesteld van btw).

Kosten accommodatie en hotel:

€285,- (inclusief BTW)
Indien er geen gebruik wordt gemaakt van de hotelovernachting wordt er €75,- per nacht gerestitueerd.
  • Juridisch kader en jurisprudentie
  • Privacy Awareness
  • Privacy Impact Assessment
  • Passende beveiligingsmaatregelen
  • Samenwerking met derden en uitbesteding
  • Toezichthouders
  • FG-verhalen uit de praktijk en behandeling van casuïstiek gerelateerd aan ziekenhuis,VVT en eerstelijnszorg (huisartsen, fysio tandartsen, etc.)

Dag 1

Tijden Programma Docent
08.45 – 09.00 Ontvangst
09.00 – 09.30 Kennismaking en introductie
09.30 – 12.30 Taken, bevoegdheden, positionering van de FG Léon Haszing
Juridisch kader Luuk Arends
FG-verhalen uit de praktijk en casuïstiek
12.30 – 13.15 Lunch
13.15 – 16.45 Vervolg ochtendprogramma
16.45 – 17.15 Snack
17.15 – 19.15 Privacy awareness Martine van de Merwe

 

Dag 2

Tijden Programma Docent
09.00 – 12.30 Verwerkingsregister Marc Hagemeijer
Privacy Impact Assessment (PIA)
Passende beveiligingsmaatregelen Jasper Hammink
12.30 – 13.15 Lunch
13.15 – 15.00 Samenwerking met derden en uitbesteding Luuk Arends
15.00 – 16.30 Toezichthouders Loes Markenstein
16.30 – 16.45 Evaluatie & sluiting

De opleiding is bedoeld voor (aankomende) functionarissen gegevensbescherming en alle andere functionarissen die nauw betrokken zijn bij privacy binnen de organisatie,  zoals bijvoorbeeld privacyfunctionarissen, medewerkers juridische dienst, compliance officers of medewerkers ICT (belast met gegevensbescherming).

Arends, Mr. dr. L.A.P. (Luuk)

Arends, Mr. dr. L.A.P. (Luuk)

Dirkzwager Legal & Tax

Luuk Arends is advocaat bij Dirkzwager Legal & Tax en lid van de Vereniging voor Gezondheidsrecht. Hij is gespecialiseerd in gezondheidsrecht, privacyrecht en compliance. Naast zijn werkzaamheden als advocaat is hij lid van de redactie van het blad Journaal GGz en Recht en voorzitter van de werkgroep ‘Wet Zorg & Dwang’ van brancheorganisaties ActiZ en VGN. Voorheen was Luuk werkzaam als docent en onderzoeker bij het instituut voor Beleid en Management Gezondheidszorg van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Hagemeijer, M. (Marc)

Hagemeijer, M. (Marc)

Isatis Cyber Security

Marc Hagemeijer heeft ruim 25 jaar ervaring binnen ICT, waarvan meer als 15 jaar op het gebied van compliance, privacy en security. Hij is zijn ICT-carrière gestart als programmeur en systeem-/netwerkbeheerder en is via risicomanagement doorgegroeid naar compliance. In diverse functies is hij werkzaam geweest bij verschillende organisaties. Op dit moment is Marc als senior consultant werkzaam bij Isatis Cyber Security en helpt hij klanten om op een pragmatische manier te werken volgens c.q. te voldoen aan bijvoorbeeld ISO27001, NEN7510 en de AVG. Hij onderhoud contacten met de AP, heeft deelgenomen aan de vernieuwing van de NEN7510, is CISM gecertificeerd en bezig met zijn CIPP/E. Naast het consultancywerk geeft Marc regelmatig presentaties over de betekenis, praktische implementatie en uitvoering van ISO27001, NEN7510 en AVG.

Zijn volledige profiel, inclusief uitgebreide beschrijving van werkervaring en al zijn genoten opleidingen en cursussen, is te vinden op  http://www.linkedin.com/in/mhagemeijer

Hammink, J. (Jasper)

Hammink, J. (Jasper)

Isatis Cyber Security

Jasper Hammink is 20 jaar werkzaam als IT-architect, privacy consultant en security consultant bij veel verschillende opdrachtgevers. Hij is o.a. als lead architect en security consultant verantwoordelijk geweest voor de inrichting en migratie van de infrastructuur en kernapplicaties van banken. Momenteel werkt hij als senior privacy- en securityconsultant voor Isatis Cybersecurity. Hij voert impactanalyses uit op het gebied van de AVG en adviseert en begeleidt klanten bij het compliant worden met de AVG. De beveiliging van bijzondere persoonsgegevens speelt hierbij een belangrijke rol. Jasper is CISSP, CIPP/E en Togaf gecertificeerd.

Zijn volledige profiel, inclusief uitgebreide beschrijving van werkervaring en al zijn genoten opleidingen en cursussen, is te vinden op https://www.linkedin.com/in/jasperhammink

Haszing, L.J. (Léon) MSIT RE

Haszing, L.J. (Léon) MSIT RE

Radboudumc

Léon Haszing heeft  een achtergrond in de informatica en is sinds 1989 in de zorg werkzaam. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring met governance- en risk &  controlvraagstukken (GRC). Léon is Register EDP auditor sinds 2002. In 2008 heeft hij het programma Master of Security in IT van de TU/e afgerond. De thesis: ’Management control systems in IT security’. Sinds 2008 werkt Léon bij het Radboudumc, alwaar hij sinds 2010 FG is. Léon treedt regelmatig op als docent/spreker over gegevensbescherming.

Markenstein, mr. L. (Loes)

Markenstein, mr. L. (Loes)

Centrale Commissie Mensgebonden Onderzoek (CCMO)

Loes Markenstein is juridisch adviseur bij de Centrale Commissie Mensgebonden Onderzoek (CCMO). Hiervoor was zij senior beleidsmedewerker toezicht bij de Autoriteit Persoonsgegevens, met als aandachtsgebied zorg en welzijn. Daarnaast is zij onder andere lid van de Commissie Klachtenbehandeling Aanstellingskeuringen en is zij bestuurlijk actief bij op innovatie gerichte organisaties in de gezondheidszorg.

Merwe van de, M. (Martine) RE CISA CIPP/E

Merwe van de, M. (Martine) RE CISA CIPP/E

PrivacyLab

Martine gelooft dat privacy van essentieel belang is om in vrijheid te kunnen leven. En mensen zijn de sleutel om die privacy te waarborgen. Je kunt technisch nog zoveel regelen, als de medewerker zich niet bewust is van het belang en de risico’s, dan werkt het niet. Aan dát bewustzijn bij medewerkers (met name in de zorg) werkt Martine sinds 2014 met haar eigen bedrijf PrivacyLab. Met decennia ervaring in IT-advies en IT-audit weet Martine waar ze over praat. Zij ontwikkelde het PrivacyLab-model voor privacybewustzijn, waarin zes fases gedefinieerd zijn om organisaties te helpen om effectief te werken aan informatiebeveiligings- en privacybewustzijn. Martine is door SANS Institute uitgeroepen tot Security Awareness Leader en ontving de titel Security Culture Person of the Year 2017. Ze was spreker op de Security Culture Conference (Oslo 2016) en de European Security Awareness Summit (Londen 2016 en 2017). Daarnaast is zij mede-oprichter van en motor achter het beroepsplatform Security Awareness NL dat in oktober 2017 het Manifest Security Awareness publiceerde.

Haar volledige profiel is te vinden op: https://nl.linkedin.com/in/martinevandemerwe

De opleiding vindt plaats in:

Hotel De Bilderberg
Utrechtseweg 261
6862 AK  OOSTERBEEK

plan hier uw route

Wij zijn een door de NBA erkende instelling. Voor deze opleidingen worden 16 PE uren toegekend.

Interesse? Schrijf u direct in!

Deze training is helaas volgeboekt.

Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op.

Sharon Karsten

Gerelateerde informatie

Compliance is nu even niet meer nodig

Compliance is nu even niet meer nodig

Je zou het misschien niet zo zeggen, maar het zijn barre en onzekere tijden. Als je naar buiten kijkt zie je geen kapotgeschoten huizen, tenminste, als je dit stuk in Nederland leest. Je ziet ook geen drommen mensen protesteren tegen een dictator die met harde hand de coronacrisis aangrijpt om politieke tegenstanders de mond te snoeren. Hier hebben we oppositieleden die al roeptoeterend 1,5 miljoen verkeerde mondkapjes regelen. Het lijkt dus allemaal vredig, maar het zou zo maar eens stilte voor de storm kunnen zijn.

Update Compliance 2020

Update Compliance 2020

Samen met vakgenoten inzicht krijgen in actuele compliance ontwikkelingen?

Op 1 en 2 oktober organiseren we opnieuw de Update Compliance.

Compliance: Vertrouwen organiseren in een groeiende organisatie

Compliance: Vertrouwen organiseren in een groeiende organisatie

Compliance kan in meer of mindere mate volwassen zijn georganiseerd. In een kleine onderneming kent iedereen elkaar en staan betrokken medewerkers en andere stakeholders vaak erg intensief met elkaar in contact. Hoe anders is dat met een grotere organisatie, waar het simpelweg niet meer mogelijk en wenselijk is om iedereen met iedereen intensief in contact te brengen? Hoe organiseren we dat onderlinge vertrouwen dan?

Send this to a friend