< p>

DSI Workshop Integriteit & Kritische oordeelsvorming  

Met de DSI Integriteitsprogramma’s willen we jou, als medewerker binnen de financiële dienstverlening, handvatten geven voor integer handelen bij je dagelijkse werkzaamheden. Dit willen we bereiken door je via online programma’s en  workshops bewust te maken van de bijzondere relatie die je onderhoudt met je klant. De klant vertrouwt er immers op dat jij als expert handelt op een zorgvuldige, uitlegbare en standvastige wijze. De DSI Integriteitsprogramma’s zijn dan ook vooral bedoeld om je te helpen bij het zorgvuldig afwegen van belangen en omgaan met regels.

Belangrijk: je moet een integriteitsprogramma doorlopen voor een registratie bij DSI.

De DSI Integriteitsprogramma’s zijn met zorg samengesteld door het Nederlands Compliance Instituut, in samenwerking met Nyenrode Business Universiteit en onder leiding van de DSI Adviescommissie. De online programma’s en de workshops zijn geaccrediteerd door het DSI.

De workshop ‘Integriteit en kritische oordeelsvorming’ wordt verzorgd door Nyenrode Business Universiteit en zal jou als deelnemer, aan de hand van concrete en herkenbare casuïstiek, verder wegwijs maken op het vlak van ethiek en integriteit.

Voor adviseurs binnen retail en institutionele dienstverlening is de aanvullende workshops verplicht. Zonder het volgen van een workshop kan je niet geregistreerd worden. De workshops zijn op verschillende locaties van Van der Valk in Nederland. Je kunt je direct bij de aanmelding voor het online DSI Integriteitsprogramma inschrijven voor een workshop bij jou in de buurt.

Als er meerdere collega’s tegelijkertijd de workshop moeten volgen dan is een incompanysessie misschien een goede praktische uitkomst. Voor het inplannen van een incompany workshop kun je contact opnemen met het Nederlands Compliance Instituut via 088-99 88 100 of info@compliance-instituut.nl.

Dagen:

18 januari 2022

Opleidingsduur:

1 dagen, 09:00-14:30 uur

Kosten opleiding:

€ 600,– (vrijgesteld van btw).

De nadruk ligt tijdens de workshop op het bespreken van situaties uit het dagelijks werk. Je krijgt tijdens de workshop praktische handvaten uitgereikt om de voorbeelden op een zinvolle wijze te onderzoeken en te bespreken.
De workshop wordt afgesloten met een toets.

Tijden Programma Docent
08:45-09:00 ontvangst
09:00-12:15 Workshop – theorie Pieter Kole
12:15-13:00 Lunch
13:00 – 13:45 Casusbespreking
13:45-14:00 Toets

Dit integriteitsprogramma vormt een belangrijk onderdeel voor de toelating tot het register van DSI. Het doorlopen van het programma is een individueel traject dat ervoor zorgt dat medewerkers binnen de financiële sector een gelijk begrip hebben van integriteit en ethiek binnen de sector. Het is daarom belangrijk dat medewerkers vanuit de financiële sector zelf dit opleidingstraject doorlopen. Indien komt vast te staan dat de kandidaat het leertraject niet zelfstandig heeft doorlopen dan kan dit directe gevolgen hebben voor de registratie bij DSI.

Broek van den, M. (Michiel) MSc

Broek van den, M. (Michiel) MSc

Hecht Consult

Na afronding van zijn studie bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit in 1988, heeft Michiel praktische financiële ervaring opgedaan in diverse functies bij onder ander ABN AMRO Bank en KPN. Na een aantal interim opdrachten bij treasury afdelingen, heeft Michiel zich 2005 hoofdzakelijk gericht op het ontwerpen en geven financiële trainingen. Sindsdien heeft hij honderden deelnemers getraind op het gebied van financiële markten, financieel management en bank- & risico management.

De workshop DSI Integriteit & Kritische Oordeelsvorming vindt plaats in:

Hotel van der Valk – Breukelen
Stationsweg 91
3621 LK Breukelen

Plan uw route

Interesse? Schrijf u direct in!

Deze training is helaas volgeboekt.

Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op.

Gerelateerde informatie

Werkcollege SIRA

Werkcollege SIRA

Compliance en integriteitsrisicomanagement hebben alles met elkaar te maken. Zeker in de moderne opvatting is compliance zoveel meer dan ‘alleen’ voldoen aan wet- en regelgeving. De compliance officer wordt geacht de integriteitsrisicoanalyse te faciliteren. Hij heeft ook een adviserende, challengende en monitorende rol in dit continue proces. In de praktijk blijkt, dat dit nog niet zo eenvoudig is. Naast de soms gebrekkige betrokkenheid van het management liggen er nog veel meer hobbels en valkuilen op de loer. Op dit vlak kunnen we als compliance officers veel van elkaar leren.

Het werkcollege SIRA is zowel gericht op het kort verversen van de theoretische kennis op het gebied van de integriteitsrisicoanalyse als zeker ook de praktische uitvoering ervan. Onder deskundige begeleiding delen de deelnemers aan dit werkcollege hun eigen ervaringen en geven ze elkaar tips en advies.

Online themamiddag ‘Veilig de klok luiden’

Online themamiddag ‘Veilig de klok luiden’

Binnenkort treedt de Wet bescherming klokkenluiders in werking. Deze wet vervangt de huidige Wet huis voor klokkenluiders. Door deze wetswijziging veranderen, naast de naam van de wet, ook de regels voor werkgevers en medewerkers.

Personen kunnen straks gemakkelijker intern en extern melden. Ook mogen zij over meer onderwerpen beschermd melden dan nu het geval is. Het speelveld voor werkgevers is vanwege de nieuwe wet lastiger gemaakt.

Niet alles is wat het lijkt 

Niet alles is wat het lijkt 

“You look like an angel, walk like an angel, talk like an angel…”, Elvis had het haarfijn door. Niet alles is wat het lijkt. Niet echt bemoedigend natuurlijk, want we hebben we een bepaalde houvast nodig. Zo gaan we van gebeurtenissen die we in eerste instantie niet kunnen verklaren op zoek naar de achtergrond of een verklaring. De oorzaak van gebeurtenissen die logisch gezien onverklaarbaar blijven dichten we al snel toe aan goden, het lot of schimmige complottheorieën.