< p>

Op 13 december organiseren wij de:

Compliance Experience

De tijd van dagvullende programma’s met een standaard programmering lijkt nu wel voorbij. We frissen het op. We bieden een fris programma, een frisse beleving en een frisse locatie.

Het thema van de dag is ‘beïnvloeden van gedrag’. Een thema waarmee steeds meer compliance officers zich bezig houden als rode lijn in de meer traditionele compliance thema’s als CDD, marktmisbruik, privacy en zorgplicht. En hoe kunnen we nu beter leren over verschillende mogelijkheden en hulpmiddelen dan deze zelf te ervaren? Daarom kiezen we voor een beleving, we richten ons op meedoen, kennis ophalen, maar óók kennis brengen. Bereid je dus voor op een interactief en uitdagend evenement!

In Woerden is een zeer aantrekkelijke evenementenlocatie ingericht, De Kas, passend bij een dergelijk uitdagend programma. Veel mensen denken bij een kas vrijwel direct aan bloemen, paprika’s en tomaten. Op 13 december staat voor ons de kas model voor het creëren van de juiste voorwaarden als instrument om gedrag te beïnvloeden.

Er is plaats voor maximaal 130 deelnemers. Meld je daarom snel aan door op onderstaande knop te klikken. Graag tot dan!

Startdatum:

13 december 2018

Tijd:

15.30 – 20.00 uur

Kosten:

€ 350,- (vrijgesteld van BTW)
Inclusief koffie, thee, aperitief en street food dinner.

VCO en YCP leden ontvangen € 50,- korting.

 • Wat kunnen we leren van de brandweer? After Action Review
 • Bouwstenen gezonde bedrijfscultuur: vier de fout!
 • Compliance vanuit evolutionair perspectief
 • Durf het verschil te maken
 • Hoe kan gamification worden ingezet om gedrag te beïnvloeden?
 • Intuïtie inzetten in het beïnvloeden van gedrag
 • Met minder woorden effectiever kennis delen
 • WOW compliance verhalen
 • Toolbox workshop: Wat nu als je geen PowerPoint wilt?

Programma Compliance Experience

 

Tijden Programma Spreker
15.00 – 15.30 Ontvangst
15.30 – 15.40 Opening Compliance Experience Eric Schuiling
15.40 – 16.05 Centraal: Het verhaal van MONO Joeri Jansen
16.05 – 16.20 Intermezzo: Visualisatie compliance
16.20 – 16.50 Eerste belevingsronde
16.50 – 17.05 Intermezzo: Energie
17.05 – 17.30 Centraal: Compliance vanuit evolutionair perspectief Edgar Karssing
17.30 – 17.45 Intermezzo: Compliance Pub Quiz
17.45 – 18.15 Tweede belevingsronde
18.15 – 19.15 Centraal: Walking diner verhalen over compliance wauw
19.15 – 19.40 Centraal: Durf het verschil te maken Merlijn Ballieux
19.40 – 20.00 Afsluiting Eric Schuiling

Belevingsrondes Compliance Experience

Beleving 1: Intuïtie inzetten in het beïnvloeden van gedrag

Karianne Kalshoven

 • Intuïtie eng, zweverig of eigenlijk iets heel nuttigs?
 • Intuïtie gebruik je stiekem al vaker van dan je denkt
 • Hoe kun je je intuïtie gebruiken om sneller en makkelijker besluiten te nemen?

Beleving 2: Bouwstenen gezonde bedrijfscultuur: vier de fout!

Danny van Dijk en Maaike Stevens

Fouten vieren is makkelijk gezegd maar de praktijk is weerbarstig. Immers, een fout bespreekbaar maken kan zomaar negatieve consequenties hebben voor je beoordeling of reputatie. En dat is ontzettend zonde, want de voordelen van een werkelijk lerende organisatie zijn zeer groot. In deze beleving laten we je zien hoe je onderzoek kan doen naar hoe een organisatie omgaat met fouten, en bespreken we ideeën voor interventies. Ook gaan we fouten met elkaar vieren. Want als je een fout ziet als een kans om samen van te leren, dan heeft je hele organisatie er plezier van. En wie weet word jij degene die het leren van fouten in je eigen organisatie op de agenda krijgt.

Beleving 5: Van sense of urgency naar sense of purpose

Jean-Paul van Londen

“We moeten dit implementeren van de toezichthouder. Anders kunnen we hoge boetes krijgen”. Komt dit je bekend voor? Het creëren van een ‘sense of urgency’ is soms handig om de handen op elkaar te krijgen om nieuwe regelgeving te implementeren. Het nadeel van deze manier van beïnvloeden is dat de ‘sense of urgency’ zo weer verdwenen is wanneer er een nieuw belangrijk project op stapel staat. De zingeving ontbreekt totaal, en maakt mensen vaak lam. Het is duurzamer om vanuit ‘sense of purpose’ te werken. Dat vervliegt (als je het goed doet) minder snel. Alleen: hoe kun je de stap maken van de ‘sense of urgency’ naar ‘sense of purpose’? In de wetenschap dat het creëren van ‘sense of urgency’ weinig tijd kost, en ‘sense of purpose’ arbeidsintensief is.

Dit heeft vanzelfsprekend te maken met de ‘purpose’ van je organisatie. Kun je als compliance officer de link leggen tussen de ‘pupose’ van je organisatie en jouw werk? Wanneer draag jij bij aan deze ´purpose´? Wanneer voeg jij waarde toe aan je organisatie? Dit heeft niet alleen te maken met de doelstellingen van je organisatie, maar ook met jouw persoonlijke doelen en drijfveren. Jean Paul helpt je tijdens de break out te ervaren hoe de link tussen de ‘sense of purpose’ van je organisatie kunt verbinden met je compliancevak.

Beleving 6: Toolbox workshop: Wat nu als er geen PowerPoint is?

Lisette van Oosterhout

Niet weer een Powerpoint! Wees eens eerlijk: hoe vaak sta jij voor groepen een presentatie met Powerpoint te houden?

Als compliance officer wil je de verschillende partijen en stakeholders in je organisatie zover krijgen dat ze integriteit gaan zien als integraal onderdeel van verstandig zaken doen. Maar hoe doe je dat?

Een presentatie met Powerpoint voelt weliswaar vertrouwd, maar je kunt je afvragen hoe effectief dat is. Mensen leren nou eenmaal niet zoveel van pratende hoofden. En er is zoveel meer!!!

Wil jij meer interactie en beleving in je vergaderingen en bijeenkomsten? Kom dan naar de Toolbox workshop en vul je rugzak met werkvormen die zorgen voor impact, vaart en variatie.

Beleving 7: Hoe kan gamification worden ingezet om gedrag te beïnvloeden?

Ellis Bartholomeus

 • Hoe ontwerp of beïnvloed je motivatie?
 • Wat zijn de kansen en risico’s voor het toepassen van serious games en gamification in je organisatie?
 • Hoe creeër je speelruimte om anders te kijken naar een probleem en oplossing?
 • Wie wint vandaag de prijs voor de Best Compliance Officer?

Wij organiseren de Compliance Experience voor compliance officers van allerlei soorten bedrijven. Bent u geen compliance officer, maar wel geïnteresseerd in het onderwerp? Dan bent u ook van harte welkom!

Karssing, dr. E.D. (Edgar)

Karssing, dr. E.D. (Edgar)

Nyenrode Business Universiteit

Edgar Karssing is als universitair hoofddocent verbonden aan Nyenrode Business Universiteit. Hij verzorgt al bijna twintig jaar trainingen voor compliance officers, managers en medewerkers van financiële instellingen op het gebied van ethiek en integriteit. Hij schreef een proefschrift over integriteit in theorie en praktijk en is als auteur van ‘Uit de boekenkast van de bedrijfsethiek’ vaste medewerker van Tijdschrift voor compliance.

Dijk van, drs. D. (Danny)

Dijk van, drs. D. (Danny)

Autoriteit Financiële Markten

Danny van Dijk, senior Toezichthouder Gedrag en Cultuur, is 14 jaar werkzaam bij de AFM. Sinds april 2016 is hij werkzaam in het toen opgerichte team Gedrag & Cultuur. Dit team heeft als doelstelling om het werken aan gedrag en cultuur concreet te maken en de financiële sector daarmee te inspireren en te faciliteren. Dit doen ze door intensief samen te werken met de Universiteit Utrecht. Er worden themaonderzoeken uitgevoerd, waarvan de uitkomsten de bouwstenen vormen voor een gezonde organisatiecultuur. Voorbeelden hiervan zijn “leren van fouten”, “evenwichtige besluitvorming” en “rechtvaardig belonen en waarderen”. Daarnaast heeft Danny veel gedaan in het thema Klantbelang Centraal.

Jansen, J. (Joeri)

Jansen, J. (Joeri)

Roorda

Joeri is creative director van Roorda. Hij is bedenker van de nieuwe verkeersveiligheidscampagne MONO. Zijn reclamebureau Roorda introduceerde 5 jaar geleden NIX18 en runt al jaren de zeer succesvolle BOB-campagne  en hoopt het succes te kunnen herhalen met MONO. Bij de campagnes maakt Roorda gebruik van gedragswetenschappelijke inzichten.

Stevens-Leusink, M. (Maaike)

Stevens-Leusink, M. (Maaike)

AFM

Maaike Stevens werkt 6 jaar bij de AFM. Zij heeft de eerste paar jaar in het reguliere toezicht gewerkt, en specialiseerde zich daarna in gedrag en cultuur. Maaike is bestuurskundige en heeft, voordat zij startte bij de AFM, gewerkt als organisatieadviseur bij overheids- en commerciële organisaties.

Londen van, J.P. (Jean-Paul)

Londen van, J.P. (Jean-Paul)

LTP

Jean-Paul van Londen is Partner bij LTP. Hij adviseert over leiderschap en professionele ontwikkeling. Tevens publiceert over de rol van purpose bij organisatietransformatie en leiderschap. Jean-Paul coacht professionals, managers en bestuurders om hun professionele en persoonlijke doelen te bereiken. Jean-Paul is geregistreerd bij het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP).

Ballieux, M. (Merlijn)

Ballieux, M. (Merlijn)

de Veranderbrigade

Merlijn Ballieux is Bestuurskundige en organisatie wetenschapper. Merlijn werkt al meer dan 15 jaar aan taaie verander- en sturingsvraagstukken in de publieke sector. in 2013 heeft Merlijn de Veranderbrigade opgericht, www.veranderbrigade.nl. Een adviesbureau dat publieke organisaties ondersteunt in het werken vanuit de bedoeling. Merlijn is ook verbonden aan Verdraaide organisaties van Wouter Hart. In juli 2018 kwam het boek ‘Durf het verschil te maken’, dat Merlijn samen met Guido van de Wiel schreef over realistisch veranderingen in organisaties uit. Dit boek stond nu al 62 dagen op #1. van de managementboek top 100 in 2018.

Kalshoven, K. (Karianne)

Kalshoven, K. (Karianne)

ACIL

Karianne Kalshoven is arbeids-en organisatiepsychologe, gepromoveerd in ethisch leiderschap en leiderschapscoach. Ze heeft gewerkt voor grote bedrijven en ook voor verschillende universiteiten en kleinere publieke en private organisaties. Ze wil een verschil maken voor een goede wereld, waarin iedereen elkaars kwaliteiten ziet en die verschillen worden gebruikt om het beste uit elkaar naar boven te halen. Een van de belangrijke stappen die ze zelf heeft gezet is leren om niet alleen vanuit de ratio te leven. Ze leert ook andere om dat hoofd soms uit te zetten en te vertrouwen op je intuïtie. Intuïtie is een vaardigheid die we allemaal bezitten, alleen niet geleerd hebben om echt in te zetten op het werk. Met Plezier! Ze wil dat doen door iedereen voor zich het verschil te laten zijn in ieders persoonlijke leven en organisatie. Het zorgt ervoor dat klanten haar  benaderen. De meeste mensen kennen haar als eerlijk, open, rechtvaardig, een gever, warm en direct. Met die kwaliteiten heeft ze een succesvolle onderneming (www.acil.nl) opgezet, waar ze iedere dag van geniet.

Bartholomeus, E. (Ellis)

Bartholomeus, E. (Ellis)

Ellis in Wonderland

“Games geven je speelruimte om anders te kijken naar een probleem.”

Ellis Bartholomeus adviseert organisaties over het inzetten van ‘serious games’: digitale spelvormen die bijdragen aan kennis of gedragsverandering van de spelers. Met haar bedrijf Ellis in Wonderland richt ze zich onder meer op organisaties in de gezondheidszorg. Daar zet ze serious games in om mensen meer grip te laten krijgen op hun gezondheid. Intussen werd ze veel gevraagd in onderwijs om studenten en leerlingen spelenderwijs te maken, en mag aan gevarieerde ondernemingen workshops geven om teams speels aan de slag te zetten rondom problemen en oplossingen.

 

Beer de, M. (Maurice)

Beer de, M. (Maurice)

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond

Maurice is Officier van Dienst bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. In deze functie is hij voor deze regio ook de Coördinator Knowledge, Innovation & Learning Center. In de wereld van veiligheid is het evalueren met en leren van elkaar cruciaal. Alleen op die manier kunnen brandpreventie en -bestrijding mee met de actuele ontwikkelingen. Deze wereld vertoont veel parallellen met de wereld van Compliance. Maurice vertelt ons graag over zijn ervaringen en lessen.

Oosterhout van, L. (Lisette)

Oosterhout van, L. (Lisette)

Acteursbureau KAPOK

Lisette van Oosterhout is een ware werkvormen wizard, die je in een flitsend half uurtje laat proeven aan een paar bijzondere werkvormen en je de weg wijst naar www.werkvormen.info

Schuiling, drs. F.G. (Eric) CCP

Schuiling, drs. F.G. (Eric) CCP

Nederlands Compliance Instituut

Eric geeft leiding aan het team advies & detachering van het Nederlands Compliance Instituut. Door compliancevraagstukken te koppelen aan de inzet van compliance professionals en daarbij te sturen op een goede uitvoering en verbetercyclus, ondersteunt hij opdrachtgevers van het NCI. Hij werkt graag samen aan een pragmatische, vernieuwende en effectieve aanpak van het versterken van integriteit en compliance in verschillende organisaties. Hierin staat voor hem de bedoeling van de organisatie en motivatie van mensen centraal. Voordat Eric in februari 2018 bij het Nederlands Compliance Instituut begon, werkte hij bij de Rabobank.

De Compliance Experience zal worden georganiseerd in  

KAS evenementenlocatie Woerden – MeetINoffice
De Bleek 13
3447 GV Woerden

De locatie is zowel met de auto als het openbaar vervoer prima bereikbaar, parkeren is gratis.

plan uw route

Wij zijn een door de NBA erkende instelling. Voor dit evenement worden 5 PE-uren toegekend.

Interesse? Schrijf u direct in!

Tijdens de Compliance Experience heeft u de mogelijkheid om twee belevingsrondes bij te wonen. Wij vernemen graag naar welke belevenis uw voorkeur uitgaat:

Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op.

Diane Wielenga

Gerelateerde informatie

Leergang Compliance Officer 2020

Leergang Compliance Officer 2020

In deze verkorte leergang krijgt u inzicht in het functioneren van de compliancefunctie, het beheersen van compliancerisico‛s en het op adequate wijze behandelen van compliancevraagstukken.

Leergang Compliance Professional 2020

Leergang Compliance Professional 2020

Dé beroepsopleiding voor de compliance professional.

Leergang Bestrijding Witwassen & terrorismefinanciering

Leergang Bestrijding Witwassen & terrorismefinanciering

Deze leergang is gebaseerd op de praktijk bij financiële instellingen die vallen onder de werking van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme.

Send this to a friend