< p>

Het Nationaal Anti-Witwascongres

Na een succesvolle eerste editie in 2018 zijn wij in 2019 terug met het Nationaal Anti-Witwascongres! Voor u bij uitstek dé dag om uw kennis over de laatste ontwikkelingen op het gebied van financieel economische criminaliteit op peil te brengen.

U bent van harte welkom om te komen kijken en luisteren naar toonaangevende sprekers die de laatste ontwikkelingen op het gebied van financieel-economische criminaliteit zullen belichten. De hele anti-witwasketen zal worden vertegenwoordigd door vooraanstaande publieke en private partijen, waaronder financiële ondernemingen, DNB, AFM, FIU, Openbaar Ministerie en de Politie. Ruim 20 sprekers zullen tijdens plenaire sessies en interactieve workshops diverse prangende thema’s en actualiteiten bespreken, alsook hun expertise en best practices met u delen. In aanvulling op 5 plenaire presentaties in de ochtend, worden in de middag 10 workshops georganiseerd; u kunt 4 workshops naar keuze volgen.

De meeste criminelen zijn niet voor één gat te vangen. Om de bestrijding van financieel-economische criminaliteit dan toch zo effectief mogelijk te maken, moeten wij zorgen voor een goede samenwerking. Samen kunnen we verder komen in de bestrijding van financieel-economische criminaliteit. Samen, door gebruik te maken van elkaars expertise, kennis en ervaring. Samen, door best practices met elkaar te delen. En ook samen, in de zin van, publiek en privaat mét elkaar in plaats van tegen elkaar. In het plenaire deel van het programma komt dit onder leiding van vooraanstaande partijen aan bod.

Wij nodigen u graag uit om uw ervaringen deze dag met ons te delen. Samen komen we er wel!

Datum:

19 maart 2019

Tijden:

Het congres begint om 09.00 uur en eindigt omstreeks 17.00 uur, gevolgd door een informele borrel.

Kosten:

€ 465,- per persoon, vrijgesteld van btw, inclusief koffie, thee, lunch en aperitief.
 • Good and bad practices CDD in de visie van AFM
 • De betekenis van de Wwft 2018 voor FIU-NL en de meldplicht
 • Het OM: Wat kunnen we leren op het gebied van CDD?
 • Compliance in overheidsland en de poortwachtersfunctie van financiële instellingen
 • Paneldiscussie
 • Wwft 2018 in het licht van compliance
 • Vijfde Anti-Witwasrichtlijn en UBO-register
 • Witwassen anno 2019
 • Belastingparadijs of glad ijs?
 • De wereld van cryptocurrencies: kans of bedreiging?
 • Compliance, CDD en Cybercrime
 • Follow the trail in de praktijk voor beroepsgroepen
 • Trade Based Money Laundering
 • Bestrijding terrorismefinanciering in de praktijk en red flags
 • CDD-uitdagingen voor betaalinstellingen en Third Party Providers
Tijden Programma Spreker
08.30-09.00 Ontvangst
09.00-09.10 Welkomstwoord dagvoorzitters David Rogozinski en Jasmijn Vis, Nederlands Compliance Instituut
09.10-09.40
 • Organisatie en speerpunten 2019
 • Algemene bevindingen onderzoeken
 • Good en bad practices CDD en transactiemonitoring
Jorn van Breukelen en Leonie Kroon, AFM
09.40-10.10
 • Impact Wwft 2018 op FIU-NL
 • Egmont Group: samenwerking FIU’s, resultaten
 • Meldplicht met het oog op Wwft 2018
 • Nieuwe objectieve indicator: hoogrisicolanden
Hennie Verbeek – Kusters, FIU-Nederland
10.10-10.40 Koffiepauze
10.40-11.10
 • Aanpak Functioneel Parket m.b.t. financiële ondernemingen
 • Leerpunten uit het verleden m.b.t. Wwft
 • Aandachtspunten voor de toekomst
Anita van Dis, Openbaar Ministerie
11.10-11.40
 • Benchmarks compliance in overheidsland
 • Waar blijft het criminele geld?
 • Rol van financiële instellingen
 • Samenwerking publiek-privaat
Caspar Hermans en Eric Hertogh, Taskforce Zeeland Brabant
11.40-12.10 Paneldiscussie
12.10-12.20 Afsluiting plenair deel dagvoorzitters
12.20-13.20 Lunch
13.20-14.05 Workshopronde 1
14.05-14.10 Wisselen van zaal
14.10-14.55 Workshopronde 2
14.55-15.25 Koffiepauze
15.25-16.10 Workshopronde 3
16.10-16.15 Wisselen van zaal
16.15-17.00 Workshopronde 4
17:00 Borrel
Elmas, mr. M. (Musa) CCP

Elmas, mr. M. (Musa) CCP

Nederlands Compliance Instituut

Musa Elmas is initiatiefnemer van het Nationaal Anti-Witwascongres. Musa is sinds 2009 werkzaam bij het Nederlands Compliance Instituut, thans als senior compliance officer, adviseur en trainer. Vanuit zijn expertise, customer due diligence, werkt hij op deze gebieden voor verschillende financiële ondernemingen. Daarnaast stuurt hij het focusteam CDD aan. Musa is opleidingsverantwoordelijke van de Leergang Bestrijding witwassen & terrorismefinanciering en aanverwante opleidingen. In de dagelijkse compliancepraktijk heeft hij voor verschillende financiële ondernemingen detacherings- en interimprojecten uitgevoerd, zoals het opzetten van een compliance-afdeling, het opzetten, implementeren en herzien van CDD-beheersingsraamwerken en ondersteuning van instellingen bij handhavingsmaatregelen door toezichthouders. Verder is hij als trainer betrokken bij meerdere opleidingen van het Nederlands Compliance Instituut, waaronder de beroepsopleiding LCP. Tevens houdt hij zich bezig met kennisoverdracht door middel van (individuele) publicaties. Hij is verantwoordelijk voor de samenstelling en inhoud van de Praktijkgids Bestrijding witwassen & terrorismefinanciering.

Rogozinski, Mr. D. (David)

Rogozinski, Mr. D. (David)

Nederlands Compliance Instituut

David Rogozinski is sinds november 2017 werkzaam bij het NCI als junior compliance officer, met de focus op Customer Due Diligence. David heeft rechten gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg en twee masters afgerond: International Business Law en International and European Public Law. Zijn masterscripties heeft hij geschreven over anti-witwaswetgeving en terrorismebestrijding. David houdt zich bezig met advies- en detacheringsopdrachten voor het NCI. Hij heeft voor financiële ondernemingen als compliance officer diverse tweedelijns werkzaamheden uitgevoerd. Daarnaast is David betrokken bij de actualisering van de Praktijkgids Bestrijding witwassen & terrorismefinanciering.

Vis, Drs. J.T.M. (Jasmijn)

Vis, Drs. J.T.M. (Jasmijn)

Nederlands Compliance Instituut

Jasmijn is sinds juli 2018 werkzaam bij het NCI als junior compliance officer, met de focus op Customer Due Diligence. Zij heeft tijdens haar studie Criminologie aan de VU te Amsterdam onder meer gewerkt bij de Dienst Regionale Recherche. Jasmijn heeft als inwerktraject stages gelopen bij drie banken op het gebied van cliëntonderzoek en transactiemonitoring. Op dit moment voert zij een detacheringsopdracht bij een groot advocatenkantoor uit. Daarnaast is Jasmijn betrokken bij de inhoudelijke organisatie van het Nationaal Anti-Witwascongres en de actualisering van de Praktijkgids Bestrijding witwassen & terrorismefinanciering.

Verbeek – Kusters, H. (Hennie)

Verbeek – Kusters, H. (Hennie)

Hoofd FIU-NL

Mrs. Hennie Verbeek-Kusters is voor de periode 2017-2019 verkozen tot hoofd van de Egmont Group of Financial Intelligence. Sinds 2008 is zij hoofd van de FIU-Nederland. Sinds 2010 is zij ook hoofd van de FIU voor het Caribische gedeelte van het Koninkrijk der Nederlanden (Bonaire, St. Eustatius en Saba). Van 2000 tot 2016 was Hennie Verbeek-Kusters Boardmember van Partners FIU.NET, het FIU informatie-uitwisselingsplatform van de EU. Binnen het kader van de Egmont Group heeft Hennie Verbeek-Kusters door de jaren heen verscheidene posities gehad. Sinds 2016 is zij voorzitter van de Stuurgroep voor het opzetten van het project the Egmont Centre of FIU Excellence and Leidership (ECOFEL). Ook is zij momenteel voorzitter van de International User Group goAML. Deze groep is in 2012 door de FIU-Nederland geïnitieerd zodat de FIU’s gezamenlijk goAML zouden gebruiken en om samen te werken met UNODC bij de ontwikkeling van deze applicatie, evenals andere gerelateerde applicaties.

Hermans, C. (Caspar)

Hermans, C. (Caspar)

Taskforce Brabant Zeeland

Caspar Hermans is sinds 1 november 2013 programmadirecteur Taskforce Brabant Zeeland op het gebied van de zware criminaliteitsbestrijding. Deze functie vervult hij in opdracht van de minister van Veiligheid en Justitie en de burgemeesters van de provincies Brabant en Zeeland. Hiervoor was hij hoofd van de afdeling Georganiseerde Criminaliteit en Algemeen criminaliteitsbeleid en plaatsvervangend directeur Rechtshandhaving-en Criminaliteitsbestrijding bij het ministerie van Veiligheid en Justitie. Eerder vervulde hij diverse functies als Officier van Justitie bij het Openbaar Ministerie. Caspar Hermans studeerde Nederlands recht aan de Universiteit van Maastricht. Hij nam deel aan het Kandidatenprogramma van de Algemene Bestuursdienst.

Hertogh, E. (Eric)

Hertogh, E. (Eric)

Taskforce Brabant Zeeland

Eric Hertogh is sinds december 2017 werkzaam als projectleider en innovator bij de Taskforce Brabant Zeeland op het gebied van zware criminaliteitsbestrijding. Zijn focus ligt op open bronnen. Hiervoor was Eric werkzaam bij de FIOD, als analist en adviseur strategische opsporingsinformatie en trendwatching en als analist en adviseur open source intelligence bij Infobox Crimineel & Onverklaarbaar Vermogen. Voor Eric bij de FIOD werkzaam was, heeft hij bij verscheidene overheidsinstanties functies vervuld, zoals bij de Belastingdienst, de Autoriteit Consument en Markt en het Ministerie van Veiligheid en Justitie.

Dis-Setz van, A. (Anita)

Dis-Setz van, A. (Anita)

Landelijk Officier van Justitie bestrijding witwassen

Anita van Dis-Setz is inmiddels ruim 15 jaar werkzaam als Landelijk Officier van Justitie Bestrijding witwassen en terrorismefinanciering bij het Functioneel Parket. Anita houdt zich als vooraanstaande officier bezig met vele opsporings- en vervolgonderzoeken en anti-witwasprojecten.

Breukelen van, J. (Jorn)

Breukelen van, J. (Jorn)

Autoriteit Financiële Markten

Jorn van Breukelen is sinds 2018 projectleider van het toezicht op de Wwft en de Sanctiewet binnen de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Daarvoor hield hij zich binnen de AFM bezig met de bestrijding van andere vormen van financieel-economische criminaliteit.

Kroon, L. (Leonie)

Kroon, L. (Leonie)

Autoriteit Financiële Markten

Leonie Kroon houdt zich binnen de Autoriteit Financiële Markten (AFM) sinds 2013 bezig met het anti-witwastoezicht en het toezicht op de Wet ter Voorkoming van witassen en het financieren van terrorisme (Wwft). Daarvoor heeft zij bij de strafsector van de Rechtbank Amsterdam gewerkt.

Bökkerink, mr. drs. M. (Maud)

Bökkerink, mr. drs. M. (Maud)

Bökkerink Compliance International

Maud Bökkerink werkt al meer dan 20 jaar op het gebied van compliance, integriteit, toezicht, en bestrijding van financieel-economische criminaliteit. Na gewerkt te hebben bij de FIU (MOT), KLPD, het Ministerie van Financiën, IMF en De Nederlandsche Bank (DNB) is Maud sinds september 2017 begonnen als zelfstandig consultant op het gebied van compliance, de integere bedrijfsvoering, AML/CFT en sanctieregelgeving. Naast advisering aan overheden, toezichthouders en financiële instellingen, zowel nationaal als internationaal, geeft zij presentaties en trainingen en schrijft zij regelmatig artikelen over deze onderwerpen.

Koningsveld van, Mr. dr. T.J. (Jan)

Koningsveld van, Mr. dr. T.J. (Jan)

Offshore Kenniscentrum

Jan van Koningsveld is oprichter van het Offshore Kenniscentrum. Ruim 25 jaar werkte Jan als rechercheur bij de FIOD, de opsporingsdienst van de Belastingdienst. Daar hield hij zich bezig met het voorbereiden en uitvoeren van strafrechtelijke onderzoeken naar allerlei vormen van financieel economische fraude. Deze onderzoeken hebben vaak een internationale component. Jan heeft daardoor ruime ervaring met (buitenlandse) geldstromen, rechtspersonen, trusts, trustkantoren, offshore-dienstverlening en het achterhalen van werkelijke gerechtigden (UBO’s). Bij de FIOD zat Jan in diverse multidisciplinaire onderzoeksteams die onderzoek verrichten naar de georganiseerde misdaad in Nederland.

In het Offshore Kenniscentrum combineert Jan zijn praktijkervaring als FIOD-rechercheur met zijn omvangrijke juridische en wetenschappelijke kennis. Jan is op 7 oktober 2015 gepromoveerd tot doctor aan de Universiteit van Tilburg en aanverwant is zijn proefschrift verschenen: De offshore wereld ontmaskerd: een studie naar aard en omvang van misbruik van offshore vennootschappen. Jan is medio 2017 als deskundige opgeroepen door de Parlementaire ondervragingscommissie Fiscale constructies en heeft daaraan deelgenomen.

Doelder de, Mr. R.J. (Rutger)

Doelder de, Mr. R.J. (Rutger)

Erasmus Universiteit Rotterdam

Mr. R.J. (Rutger) de Doelder studeerde Nederlands recht, afstudeerrichting strafrecht, aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). Hij is thans verbonden aan de EUR, Erasmus School of Law als wetenschappelijk docent en onderzoeker op het gebied van fraude- en witwasbestrijding, compliance en integriteitstoezicht. Eerder werkte Rutger als compliance officer bij het Nederlands Compliance Instituut en als beleidsmedewerker/(wetgevings)jurist bij het ministerie van Financiën. In beide functies hield hij zich intensief bezig met (toezicht op de) financiële wet- en regelgeving. Daarnaast treedt hij geregeld op als docent bij uiteenlopende cursussen op compliancegebied.

Steenwijk, P. (Peter)

Steenwijk, P. (Peter)

The Hague School of Applied Sciences

Peter Steenwijk is jurist en bedrijfskundige en docent risicomanagement. Hij doet onderzoek naar witwassen en terrorismefinanciering aan de The Hague School of Applied Sciences. Daarnaast is hij een ervaren trainer op het gebied van operational audit, risicomanagement en adviesvaardigheden. Voorheen onder meer werkzaam bij KPN, Ernst & Young en het ministerie van Economische Zaken.

Alblas AA, D. (Dick)

Alblas AA, D. (Dick)

Van Ardenne & Crince le Roy Advocaten

Dick is advocaat bij Van Ardenne & Crince le Roy Advocaten N.V. te Rotterdam, een niche kantoor op het snijvlak van bestuursrecht, (overheids-)aansprakelijkheidsrecht en strafrecht. Dick richt zich in zijn proces- en adviespraktijk op het bijstaan en adviseren van instellingen, ondernemingen, bestuurders, commissarissen en professionals, waaronder accountants en fiscalisten, op het terrein van het financieel economisch strafrecht, het bestuursstrafrecht en het sanctierecht. Als voormalig forensisch accountant met een brede ervaring in de publieke en private opsporings- en onderzoekspraktijk is Dick een vertrouwde sparring partner voor zijn cliënten en staat hij hen bij in hun contacten met diverse overheden en handhavingsautoriteiten. Dick is gespecialiseerd op onder andere het terrein van de Wwft en compliance en verzorgt reeds jaren vakpublicaties en colleges o.a. voor het NCI, het NIBE SVV en de Universiteit van Amsterdam.

Boer de, A. (Arne)

Boer de, A. (Arne)

De Nederlandsche Bank

Arne de Boer begon zijn carrière bij Capgemini (2004). Daar vervulde hij verschillende functies, zoals product consultant, business analist en test coördinator. Hierna stapte hij over naar De Nederlandsche Bank. Na te hebben gewerkt bij de divisies Betalingsverkeer en Financiële Markten, werkt hij nu als specialist bij de divisie On-site Toezicht & Bancaire Expertise, afdeling IT & Operationele Risico’s. Op dit moment houdt hij zich vooral bezig met het project Tiber (Threat Intelligence Based Ethical Red Teaming), met als doel het versterken van de cyber resilience in Nederland. Hij is daarnaast actief voor NOREA en werkt aan een promotieonderzoek op het gebied van cyber resilience en financiële stabiliteit.

Cremers, Drs. L. (Lucas) MCI

Cremers, Drs. L. (Lucas) MCI

Anti-Money Laundering Centre

Lucas Cremers is nu twee jaar werkzaam als Senior Anti Money Laundering expert bij het AMLC. Hij is in de lead op het thema Trade Based Money Laundering. Voordat Lucas bij het AMLC aan de slag ging, was hij werkzaam als operationeel specialist financiële recherche bij de Politie Nederland. Lucas heeft een Master of Criminal Investigation bij de Politieacademie behaald en een Master International Strategy aan de Radboud Universiteit.

Klijne de, W. (Wibout)

Klijne de, W. (Wibout)

Rabobank

Wibout de Klijne heeft de afgelopen jaren meerdere functies bij de Rabobank vervuld op het gebied van security, compliance en crisismanagement. Sinds juli 2017 is Wibout Global Head of Compliance Surveillance & Investigations. Deze afdeling is verantwoordelijk voor alle interne en externe onderzoeken naar zowel klant- als medewerkersintegriteit. Daarvoor werkte Wibout als Head of Compliance Expertise en Operations en als Head Crisis Management and Fraud Investigation.

Puijk, E. (Emile)

Puijk, E. (Emile)

Volksbank

Emile Puijk werkt bij de afdeling Compliance & Veiligheidszaken van de Volksbank. Vanuit zijn rol als Senior Compliance Officer geeft hij onder meer advies ten aanzien van de Wwft, monitort hij de naleving van de beheersing op het gebied van klantintegriteit en is hij eigenaar van het integriteitsbeleid van de bank. In zijn carrière heeft Emile als consultant bij diverse banken compliance-opdrachten uitgevoerd. Daarnaast heeft hij bij Royal Bank of Scotland en de Volksbank praktische kennis opgedaan op het gebied van de Wwft en Sanctiewet. Hij neemt namens de Volksbank deel aan verschillende interbancaire overleggen waaronder de expertpool wet- en regelgeving criminaliteitsbeheersing van de NVB.

Jongmans, M. (Maurice)

Jongmans, M. (Maurice)

VBIN

Maurice Jongmans (1978) is sinds 2000 zelfstandig ondernemer in de wereld van internetapplicaties. Sinds 2011 actief als payment innovator en directeur van Online Betaalplatform in Delft. Hij is voorzitter van de Vereniging Betaalinstellingen Nederland (VBIN).

Met een hart voor innovatie en een gevoel voor rules & regulations is hij altijd persoonlijk betrokken bij de ontwikkelingen in de financiële en fintech markt. Hij heeft een kritische maar open blik naar onder meer toezichthouders en wetgevers. Naast de fintech wereld heeft hij een passie voor zeilen en boten en heeft hij als Nautisch Coördinator bijgedragen aan de Koningsvaart in 2013 en Sail Amsterdam in 2015, waarbij hij verantwoordelijk was voor de aanwezigheid en vaarschema’s van alle schepen op het water.

Workshops

Workshop 1 Uitdagingen voor banken bij het voldoen aan de Wwft | Emile Puijk
 • Belangrijke succesfactoren om de beheersing op het gebied van CDD en Transactiemonitoring bij banken in te richten.
 • Praktische vraagstukken die opduiken bij het uitvoeren van CDD.
 • Toepassen van de Volksbank strategie: Bankieren met de Menselijke Maat in relatie tot de beheersing op het gebied van Wwft.
Workshop 2 Vijfde Anti-witwasrichtlijn en UBO-register | Maud Bökkerink
 • De herziene Wwft: praktische punten voor implementatie
 • 5AMLD: Welke Wwft eisen komen er nog?
 • UBO-register: Wat weten we en wat weten we nog niet?
Workshop 3 Witwassen anno 2019 | Rutger de Doelder & Peter Steenwijk (vol)
 • Recente casuïstiek: nationaal en internationaal
 • Wat zijn de huidige ‘oplossingen’ bij financiële instellingen om witwassen tegen te gaan en hoe kijkt de wetenschap tegen dergelijke oplossingen aan?
 • Open discussie over alternatieve oplossingen aan de hand van stellingen
Workshop 4 Belastingparadijs of glad ijs? | Jan van Koningsveld
 • Agressieve taxplanning / Nieuwe Europese onderzoeken en richtlijnen/regelgeving (European Anti-Tax Avoidance Directive)
 • Wat kunt u als CDD-functionaris ondernemen tegen belastingontduiking en agressieve tax planning?
 • Handvatten om complexe structuren te begrijpen en doorheen te prikken
Workshop 5 De wereld van cryptocurrencies: kans of bedreiging? 
 • Cryptocurrencies en witwassen
 • Regelgeving en toezicht
 • Risico’s voor financiële instellingen
 • Gebruik van mixers
Workshop 6 Compliance, CDD en cybercrime | Arne de Boer (vol)
 • Cybercrime en risicobeheersing
 • TIBER: Threat Intelligence Based Ethical Red-teaming
 • Relevantie voor Compliance/CDD
Workshop 7 Follow the trail in de praktijk voor beroepsbeoefenaren| Dick Alblas
 • Wwft 2018: ook integrale aanpak gewenst van beroepsbeoefenaren
 • CDD: Hoofdzaak of bijzaak?
 • Hoe ver reikt uw onderzoeks- en meldplicht?
Workshop 8 Trade Based Money Laundering | Lucas Cremers
 • Fundamentele uitgangspunten TBML
 • Waar zitten kwetsbaarheden voor witwassen?
 • Aandachtspunten voor financiële instellingen
Workshop 9 Bestrijding terrorismefinanciering en red flags| Wibout de Klijne & Richard van Zanen
 • Bestrijding terrorismefinanciering: Effectief te doen?
 • Red flags bij bestrijding terrorismefinanciering
 • Hoe te acteren op internationale verschijnselen en aanknopingpspunten
 • Uitvoering multidisciplinaire onderzoeken binnen privaat-publieke samenwerking
Workshop 10 CDD-uitdagingen voor betaalinstellingen en TPP’s | Maurice Jongmans
 • CDD risico’s en beheersing voor Betaalinstellingen en Third Party Providers
 • Wie is je klant onder PSD2: de Merchant of de consument?
 • Technische ontwikkelingen en de impact op CDD

Het Nationaal Anti-Witwascongres wordt georganiseerd in hetNBC buiten aanzicht (4)

NBC Congrescentrum
Blokhoeve 1
3438 LC Nieuwegein

plan uw route

Wij zijn een door de NBA erkende instelling. Voor deelname aan het Nationaal Anti-Witwascongres worden 6 PE-uren toegekend.

 

 

Het Nationaal Anti-Witwascongres is geaccrediteerd in het kader van permanente educatie door Holland Quaestor. Voor deelname aan het congres worden 5 HQ PE punten toegekend.

Interesse? Schrijf u direct in!

Deze training is helaas volgeboekt.

Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op.

Musa Elmas

Gerelateerde informatie

Buitenspel: witwassen, corporate governance en het gebrek aan regulering in het voetbal

Buitenspel: witwassen, corporate governance en het gebrek aan regulering in het voetbal

Voetbal en witwassen zijn begrippen die steeds vaker met elkaar worden geassocieerd. Een blik op de krantenkoppen uit het voorjaar van 2019 suggereert dat de sport een criminaliteitsprobleem heeft. Lees in dit artikel van Peter Steenwijk meer over de kwetsbaarheid van de voetbalsector voor de instroom van crimineel geld.

Compliance is nu even niet meer nodig

Compliance is nu even niet meer nodig

Je zou het misschien niet zo zeggen, maar het zijn barre en onzekere tijden. Als je naar buiten kijkt zie je geen kapotgeschoten huizen, tenminste, als je dit stuk in Nederland leest. Je ziet ook geen drommen mensen protesteren tegen een dictator die met harde hand de coronacrisis aangrijpt om politieke tegenstanders de mond te snoeren. Hier hebben we oppositieleden die al roeptoeterend 1,5 miljoen verkeerde mondkapjes regelen. Het lijkt dus allemaal vredig, maar het zou zo maar eens stilte voor de storm kunnen zijn.

Update Compliance 2020

Update Compliance 2020

Samen met vakgenoten inzicht krijgen in actuele compliance ontwikkelingen?

Op 1 en 2 oktober organiseren we opnieuw de Update Compliance.

Send this to a friend