< p>

AML Online Summit 2021

‘Talk of the Town’ + vier online seminars

AML Online Summit 2021 is hét Anti Money Laundering event waar we je bijpraten over alle laatste ontwikkelingen in dit vakgebied. De AML Online Summit 2021 gaat op dinsdag 22 juni van start met de online talkshow ‘Talk of the Town’.

Talkshow ‘Talk of the Town’

Tijdens de talkshow stellen we vier experts uit de praktijk aan je voor. Elk van deze experts vertegenwoordigt één thema dat ook kort wordt toegelicht tijdens deze eerste sessie. De vier thema’s die we belichten zijn: persoonlijke aansprakelijkheid, virtuele valuta, kunstmatige intelligentie en Transactie Monitoring Nederland.

Na deze introducties gaan de experts onder leiding van professionele gespreksleiding kort met elkaar het gesprek aan over actuele issues in verband met AML.

Vier online seminars

De talkshow wordt opgevolgd door vier online seminars waarin de experts dieper in gaan op elk van de verschillende thema’s. Deze sessies vinden verspreid over de twee daarop volgende weken plaats. Zo kun je op een prettige manier met een relatief kleine tijdinvestering effectief worden bijgepraat over actuele ontwikkelingen op het gebied van AML.

Meld je aan voor de verdiepende sessies en om de talkshow en de eerste online sessies terug te kijken.

22 juni 2021 10.30-12.00 uur  Online talkshow 
‘Talk of the Town’
Nederlands Compliance Instituut &
gastsprekers
 
24 juni 2021 13.00-14.30 uur  Online seminar
persoonlijke aansprakelijkheid
Francien Rense & 
Marike Bakker (NautaDutilh) 
30 juni 2021 10.00-11.30 uur  Online seminar 
cryptocurrencies
Simone van Ruijven &
Arthur van Lier (
LiteBit) 
1 juli 2021 10.30-12.00 uur  Online seminar 
artificial intelligence
Joost van Houten (Sentinels) 
6 juli 2021 14.30-16.00 uur  Online seminar 
Transactie Monitoring Nederland
Eline Koster & Norbert Siegers (TMNL) 

Tijdens de talkshow en seminars is het mogelijk om vragen te stellen aan de deskundigen, mee te doen aan polls en om reacties achter te laten.

Kan je er een keer niet bijzijn? Geen probleem! Het live bijwonen van de talkshow en seminars wordt aangeraden, maar je ontvangt ook achteraf de opnames. Zo kan je deze op een voor jou geschikt moment terugkijken. Vanzelfsprekend maken we alleen opnames met inachtneming van alle wet- en regelgeving op het gebeid van privacybescherming.

De prijs voor een ticket voor de AML online summit is €325,- vrijgesteld van btw.

Marike Bakker

Advocaat en partner bij NautaDutilh

Marike heeft ruim 25 jaar ervaring op het gebied van Corporate Crime & Corporate Investigations. Zij wordt ingeschakeld om ondernemingen en bestuurders te adviseren en te verdedigen bij complexe strafrechtelijke onderzoeken en handhaving door toezichthouders zoals DNB en AFM bij financiële instellingen en accountantsorganisaties. Marike voert zelf ook (cross-border) onderzoeken uit bij ondernemingen die geconfronteerd worden met interne onregelmatigheden. Belangrijkste aandachtsgebieden van Marike zijn AML/CTF en (buitenlandse) omkoping.

__

Francien Rense

Advocaat en partner bij NautaDutilh

Francien is al 25 jaar advocaat op het gebied van handhavings- en sanctioneringsvraagstukken waarmee ondernemingen, instellingen, organisaties, functionarissen en professionals worden geconfronteerd. De kern van haar werk omvat bijstand en advies in trajecten of discussies met de autoriteiten over naleving van wetten, regels en sanctionering in dat verband. De zaken spelen op allerlei gebieden, zoals op financieel en fiscaal vlak (bijvoorbeeld ABAC, AML), handelssancties en export controls, product- of dienstregulering, hygiëne als ook interne en externe veiligheid (milieu). Franciens advies en bijstand bestrijken het hele scala van preventie, compliance, interne en externe onderzoeken, tot repressie en bestraffing door strafrechtelijke vervolging.

__

Joost van Houten

Oprichter en CEO Sentinels

Joost is de oprichter en CEO van Sentinels – een AI-gedreven transactiemonitoring platform voor de financiële sector. Joost zet zich als leider van het Sentinels team in om de visie van het radicaal verbeteren van de aloude compliance processen en technologie te realiseren. Hiervoor heeft hij onder andere managementadvies gegeven bij McKinsey & Company en heeft hij leiding gegeven aan een e-commerce startup. “Mijn focus ligt op het vorm geven en uitvoeren van onze productvisie, klanten helpen compliance doelen te halen en ons team de mogelijkheid geven zich te ontwikkelen, effectief te zijn en vooral om plezier te hebben”.

__

Eline Koster

Manager AML analytics bij Transactie Monitoring Nederland

Een droom kwam uit toen ik werd geselecteerd voor het bestuur van Transactie Monitoring Nederland. Een initiatief van vijf banken binnen Nederland om het witwassen van geld tegen te gaan en het Nederlandse financiële systeem te beschermen. Ik was al crimefighter binnen de Rabobank en dit is een geweldige kans om een blijvende impact te hebben, door gebruik te maken van de gecombineerde data van vijf banken en van cutting edge technieken. TMNL heeft de verbazingwekkende energie van een frisse start-up waar alles nog moet worden uitgevonden met de steun en ervaring van grote bankinstellingen. En dat terwijl de hele wereld toekijkt of jij aan de verwachtingen kunt voldoen.

__

Nobert Siegers

CEO Transactie Monitoring Nederland

Norbert heeft ruim 26 jaar ervaring in banking en payments. Binnen ABN AMRO had Norbert een leidende rol in de digitalisering van ABN AMRO, o.a. als IT Directeur Internet en Mobiel Bankieren en later als IT Directeur Commercial Banking.

Sinds november 2020 mag ik mezelf de CEO van Transactie Monitoring Nederland noemen. Een enorme uitdaging om samen met 5 banken een nieuwe organisatie op te tuigen die het witwassen op een andere manier gaat bestrijden. Het slim samenbrengen van nieuwe technologieën, modellen, data en getalenteerde mensen is waar het om gaat. Op zoek gaan naar de unknow-unknowns en daarmee ongebruikelijke patronen detecteren die anders onopgemerkt blijven..

__

Simone van Ruijven

Legal & compliance director LiteBit

Na een aantal CDD en KYC opdrachten bij o.a. Theodoor Gillissen en FMO is Simone de Rabobank organisatie binnen gerold. Begonnen aan de commerciële kant, bij Schretlen&Co en Rabobank Shipping heeft zij na een aantal jaar de overstap gemaakt naar de Tweede lijn als Compliance Officer bij Rabobank Schiedam-Vlaardingen. Haar laatste Rabo jaren heeft zij doorgebracht als compliance officer van de toen grootste lokale bank van Nederland: Rabobank Rotterdam. In 2018 maakte zij de overstap van de “oude” wereld naar de crypto-industrie. Bij LiteBit is Simone verantwoordelijk voor de afdeling Legal & Compliance, die zij zelf volledig heeft opgezet.

__

Arthur van Lier

COO LiteBit

Arthur begon zijn werkende leven in de financiële sector bij o.a. Delta Lloyd, Boer&Croon, IG&H, Unive en PwC. Veelal op het snijvlak van strategie en operatie.

Net als Simone maakte ook Arthur in 2018 de overstap naar de crypto-industrie. Bij LiteBit is hij verantwoordelijk voor de operatie, waaronder het implementeren van AML maatregelen en contact met toezichthouders, handhaving etc (FIOD, OM, Politie et cetera).

Gerelateerde informatie

Werkcollege Jaarrekeninglezen en de bestrijding van witwassen

Werkcollege Jaarrekeninglezen en de bestrijding van witwassen

Leer in het werkcollege Jaarrekeninglezen en het bestrijden van witwassen verdachte signalen op te sporen in jaarrekeningen.

Fraude: dat is duidelijk, toch?

Fraude: dat is duidelijk, toch?

Fraude...een onderwerp waar we vaak mee geconfronteerd worden. Dagelijks lezen we in de media immers wel iets over een fraudezaak. Des te opvallender is het, dat het woord fraude slechts één keer in het Wetboek van Strafrecht wordt aangehaald. Hoe zit dat nu eigenlijk? Wat is een hanteerbare definitie? En hoe kun je op de juiste maatregelen komen om het frauderisico te beheersen? Een idee is eens in de huid van een fraudeur kruipen en kijken waar allemaal misbruik van gemaakt kan worden binnen jouw organisatie.

De week van Cynthia

De week van Cynthia

Elke dag zetten onze medewerkers zich met trots en plezier in voor het Nederlands Compliance Instituut. Vooral dit laatste vinden wij heel belangrijk. We willen voor iedereen een leuke werkplek creëren waar naast hard werken ook ruimte is om plezier te hebben met elkaar. Wie zijn onze leuke medewerkers? En wat doen ze allemaal? Maandelijks neemt een van hen je mee in zijn of haar werkweek. Deze maand is het de beurt aan Cynthia Arends, junior compliance officer en compliance adviseur.

Send this to a friend