< p>

5AML 4 Crypto & Blockchain

Met de wijziging van de Wwft per 21 mei jongstleden is een begin gemaakt met de verankering van de 5e Europese witwasrichtlijn (5AML) in de Nederlandse wetgeving. Met deze wijziging vallen twee nieuwe groepen onder de Wwft en daarmee onder direct toezicht van DNB: Ten eerste de aanbieders van diensten voor het wisselen tussen virtuele valuta en fiduciaire valuta en ten tweede de aanbieders van bewaarportemonnees. Van alle onder toezicht staande organisaties wordt als gevolg hiervan verwacht dat zij de risico’s op het gebied van witwassen en terrorismefinanciering adequaat beheersen.

Wil je weten wat dit concreet voor jou en jouw organisatie betekent? Meld je aan voor de online opleidingsdag 5AML 4 Crypto & Blockchain!

Tijdens deze online opleidingsdag brengen we je op de hoogte van crypto, blockchain en wat de wijzigingen als gevolg van de 5e anti-witwasrichtlijn (5AML) voor jou als stakeholder (of andere geïnteresseerde) betekenen. Onder andere komt aan bod:

  • Waarin verschillen crypto-valuta van de bekende vormen van geld?
  • Blockchain: het probleem of de oplossing?
  • Hoe verhouden de witwastypologieën in de ‘oude’ wereld zich tot de ‘nieuwe’ wereld?
  • Wat voor stappen kun je als stakeholder zetten om risico’s te mitigeren?
  • Toekomstblik: Central Bank Digital Currency (CBDC), Libra en Financial Action Task Force (FATF)
  • Wat moet ik doen om aan de toezicht van de DNB te voldoen?

Heb je de opleidingsdag bijgewoond, dan ontvang je van ons een certificaat van deelname. Hiermee kan je aantonen dat je jezelf op de hoogte hebt gesteld van de vereiste kennis rondom de 5e AML voor deze nieuwe industrie.

Datum:

30 juni 2020

Tijd:

09.00 – 17.00 uur

Kosten:

€ 695,– (vrijgesteld van btw).

Maximaal aantal deelnemers:

20 deelnemers (dit om voldoende aandacht te hebben voor  persoonlijke leerdoelen, goede begeleiding in subgroepen en het bevorderen van interactie)

  Programma

Tijden Programma
08.45 – 09.00 uur Ontvangst
09.00 – 9.30 uur Introductie
09.30 – 10.45 uur 5e AML & Blockchain
10.45 – 11.00 Pauze
11:00-11:45 uur Breakout#1: casus – witwassen met crypto’s
11.45 – 12.15 uur Presentatie & discussie Breakout #1
12.15 – 13.00 Lunch
13.00 – 14.30 Witwastypologiën, Risicomitigering e.a.
14.30 – 15.15 Breakout#2: detecteren van het witwassen met crypto’s
15.15 – 15.30 Pauze
15.15 – 15.45 Presentatie & discussie Breakout # 2
15.45 – 16.45 Blik op de toekomst: CBDC, Libra & FATF
16.45 – 17.00 Afsluiting
17.00 – Mogelijkheid tot informeel nabespreken met docenten

Deze opleidingsdag richt zich op directies, compliance officers en risk manager van (commerciële) banken, payment service providers en andere instellingen die met crypo-valuta te maken hebben. Uiteraard is iedereen  die geïnteresseerd is in het thema, van harte welkom om deel te nemen.

Stappers, R.J.H. (Raimond)

Stappers, R.J.H. (Raimond)

Nederlands Compliance Instituut

Raimond Stappers is founding partner van Chatham Partners en vanuit dit bedrijf werkzaam als zelfstandig adviseur, ad interim en trainer op het gebied van compliance en integriteit. Raimond is all-round compliance officer en heeft al bij verschillende organisaties de compliance functie opgezet of ondersteund bij de verdere professionalisering. Raimond heeft ruime ervaring binnen de effectendienstverlening en is door deze ervaring  gespecialiseerd in de thema’s Governance, Integere bedrijfsvoering (ook wel ‘Compliance Risk Management of Monitoring) en Marktmisbruik. Zijn kennis en ervaring zijn ook waardevol gebleken tijdens het bijstaan van verschillende organisaties buiten de financiële sector.

Raimond is actief deelnemer van de Kennistafels RegTech en Systematische IntegriteitsRisicoAnalyse (SIRA) van de Vereniging van Compliance Officers.

Borst de, Maarten

Borst de, Maarten

Younder

Maarten is mede-oprichter van Younder, een kleinschalig advieskantoor in de fintech sector. Maarten heeft een achtergrond in finance & business intelligence en is als interimmer werkzaam in verschillende (datagedreven) sectoren. Hij is docent Blockchain Fundamentals aan LOI Hogeschool (link naar https://www.loi.nl/n-5025-blockchain-fundamentals), auteur van het blockchain onderwijsboek De Powershift (link naar www.depowershift.nl) en adviseur crypto & financial crime bij de Amsterdamse Recherche.

Verberne, Piet-Hein

Verberne, Piet-Hein

Younder

Piet-Hein heeft uitgebreide ervaring met organisatieveranderingen in de digitale (marketing) omgeving. Hij richt zich met name op digitale strategie en transformaties. Hij heeft bij toonaangevende bedrijven in uiteenlopende sectoren mogen adviseren én begeleiden, waaronder Tikkie, Delta Lloyd, Praxis, ABN Amro, Moneyou, KRO-NCRV en NBTC Holland Marketing.
Zo heeft Piet-Hein als adviseur en rechterhand van de Chief Digital Officer (CDO) van ABN Amro Retail, de opbouw van de afdeling Digital Banking en digitale transformatie van de bank helpen realiseren. Met de oprichting van Younder is hij zich naast FinTech ook gaan toeleggen op blockchain.

Recente Younder opdrachten zijn onder andere:

Hij is onder andere gastdocent bij Beeckestijn Business School en legt momenteel samen met Maarten de Borst de laatste hand aan een studieboek over blockchain voor het Nederlands onderwijs: De Powershift: Blockchain en de machtsverschuiving in de digitale en financiële economie.

Voordat Piet-Hein 10 jaar geleden startte als zelfstandige, heeft hij als management consultant bij Capgemini Consulting gewerkt.

Deze opleidingsdag vindt volledig online plaats, in een van onze online classrooms.

We gebruiken daarvoor NewRow. Lees hier meer over de online classrooms en de eerste ervaringen.

Na het bijwonen van deze opleidingsdag ontvang je van ons een certificaat van deelname. Hiermee kan je aantonen dat je op de hoogte bent van de vereiste kennis rondom de 5e AML voor crypto.

Interesse? Schrijf u direct in!

Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op.

Heleen Marinussen

Gerelateerde informatie

Leergang Compliance Officer 2020 (reeds volgeboekt)

Leergang Compliance Officer 2020 (reeds volgeboekt)

In deze verkorte leergang krijgt u inzicht in het functioneren van de compliancefunctie, het beheersen van compliancerisico‛s en het op adequate wijze behandelen van compliancevraagstukken.

De keten tegen financieel-economische criminaliteit

De keten tegen financieel-economische criminaliteit

De noodzaak van intensievere samenwerkingsverbanden op het gebied van witwasbestrijding lijken bij zowel de overheid als bij de private partijen in Nederland doorgedrongen te zijn. Er zijn ondertussen al veel initiatieven opgestart om (publiek-private) samenwerking op gang te krijgen. Tijd om de balans op te maken, want welke initiatieven bestaan er nu? En wat weten we over de effectiviteit van deze initiatieven?

Leergang Compliance Officer 2020 (reeds volgeboekt)

Leergang Compliance Officer 2020 (reeds volgeboekt)

In deze verkorte leergang krijgt u inzicht in het functioneren van de compliancefunctie, het beheersen van compliancerisico‛s en het op adequate wijze behandelen van compliancevraagstukken.

Send this to a friend