< p>

Leergang Compliance Professional Pro

De Leergang Compliance Officer pro (LCO Pro) is het vervolg op de Leergang Compliance Officer. Tijdens deze leergang leiden wij u op tot Compliance Professional. De LCO Pro bestaat uit een competentietraining en module 4 en 5 uit de Leergang Compliance. Voor diegenen die de LCO al hebben afgerond leidt de LCO Pro op voor het Diploma Compliance Professional.

Start opleiding:

7 november 2017

Opleidingsdata:

Competentietraining: 15 november 2017
Module 4: 7 november en 19 december 2017
Module 5: 10 en 11 januari 2018

Opleidingsduur:

5 dagen

Studiebelasting:

152 uur

Kosten opleiding:

€3995,– (vrijgesteld van btw).
inclusief studiemateriaal en examengeld.

Kosten accommodatie en hotel:

€280,- (eclusief btw)
Indien er geen gebruik wordt gemaakt van de hotelovernachting wordt er €75,- per nacht gerestitueerd.

Tijdens de LCO Pro besteden wij aandacht aan:

 • profilering van de compliance professional binnen de organisatie
 • het verkrijgen van inzicht in het functioneren van de compliancefunctie
 • het behandelen van compliancevraagstukken bij financiële ondernemingen en andere organisaties
 • ethiek en communicatie
 • het opzetten en uitvoeren van compliance risicoanalyses.

Competentietraining voor compliance officers

Tijden Programma Docent
09:00 Ontvangst 
09:00-12:30 Competentietraining Spijkman
12:30-13:15 Lunch
13:15-16:45 Competentietraining Spijkman
16:45 Sluiting

 

Module 4 dag 1: Ethiek en communicatie

Tijden Programma Docent
09:00 Ontvangst 
09:00-12:45 Kennismaking met thematiek
Dilemma’s van deelnemers
Edgar Karssing
12:45-13:30 Lunch
13:30-16:45 Dilemma’s van deelnemers
Managen van ethiek en integriteit I
Edgar Karssing
16:45 Uitleg huiswerkopdracht
Sluiting

 

Module 4 dag 2: Managen van ethiek en integriteit

Tijden Programma Docent
09:00 Ontvangst
09:00-12:45 Terugkoppeling van de huiswerkopdracht
Formuleren leervragen
Managen van ethiek en integriteit II
Rol van de compliance officer
Edgar Karssing
12:45-13:30 Lunch
13:30-16:30 Managen van ethiek en integriteit II (vervolg) Edgar Karssing
1630-16:45 Evaluatie en sluiting

Module 5

dag 1 AO-IC, COSO en Riskmanagement

Tijden Programma Docent
09.00 Ontvangst
09.15 – 12.45 Theorie risicoanalyse/-antwoorden
FOCUS model DNB
SIRA Methodiek
Richard Hoff of Peter Steenwijk
12.45 – 13.30 Lunch  
13.30– 16.15 Risicomonitoring
Monitoringsplan
Monitoring in de praktijk
Audit versus monitoring
Han Zevenhuizen of Joost van de Guchte
16.15 – 16.45 Snack
16.45 – 19.15 Casus risico analyse
SIRA in de praktijk (monitoring als beheersmaatregel)
Albert de Jong
19.45 Diner

Module 5

dag 2 Compliance monitoring

Tijden Programma Docent
09.00 – 12.30 Gedrag en cultuur
Toepassen van soft controls
Omgaan met weerstand
Hakan Honders of Shaktie Rambaran Mishre
12.30 – 13.15 Lunch  
13.15– 16.15 Lagerhuisdebat
Uitleg praktijkopdracht module 5
Marnix Willems
16.15 – 16.30 Evaluatie en sluiting

Personen die reeds de LCO hebben afgerond maar ook interne en externe functionarissen die betrokken zijn bij de uitvoering van compliancetaken bij onder meer:

 • banken
 • beleggingsondernemingen
 • pensioenfondsen
 • verzekeringsmaatschappijen
 • trustkantoren
 • financiële dienstverleners
 • beursondernemingen.
Spijkman Training en Advies

Spijkman Training en Advies

Spijkman Training en Advies

Spijkman training & organisatieadvies traint en adviseert al sinds 1992. Wij zijn sterk in het ontwikkelen van inhoudelijke experts, adviseurs en management die waarde willen toevoegen aan hun organisatie. Dit doen we altijd in nauwe samenwerking met de organisatie en in aansluiting op de vak inhoud, contextgericht dus. Eén van onze specialisaties is het trainen van de compliance professional in de beroepsopleidingen van het NCI. Je mag van ons vakkundigheid en scherpzinnigheid verwachten. We ontmoeten je graag in de leergang Compliance Professional.

Karssing, dr. E.D. (Edgar)

Karssing, dr. E.D. (Edgar)

Nyenrode Business Universiteit

Edgar Karssing is als universitair hoofddocent verbonden aan Nyenrode Business Universiteit. Hij verzorgt al bijna twintig jaar trainingen voor compliance officers, managers en medewerkers van financiële instellingen op het gebied van ethiek en integriteit. Hij schreef een proefschrift over integriteit in theorie en praktijk en is als auteur van ‘Uit de boekenkast van de bedrijfsethiek’ vaste medewerker van Tijdschrift voor compliance.

Guchte van de, J. (Joost) RA CAMS MoC

Guchte van de, J. (Joost) RA CAMS MoC

ABN AMRO

Joost van de Guchte (39) studeerde als Registeraccountant af in 2005. In 2010 rondde hij de post graduate studie Compliance en Integriteitsmanagement aan de Vrije Universiteit te Amsterdam af. Hij werkte in het verleden bij Van Lanschot Bankiers, De Nederlandsche bank en het Philips Pensioenfonds in audit en compliance functies. Tot eind 2018 was hij werkzaam bij de Rabobank in de functie van audit manager Legal & Compliance. Per 1 januari 2019 start hij bij ABN AMRO.

Hoff, Dr. mr. ir. R.J. (Richard)

Hoff, Dr. mr. ir. R.J. (Richard)

DNB

dr. mr. ir. Richard Hoff studeerde Technische Bedrijfskunde in Twente en Rechten in Utrecht. heeft zich gespecialiseerd in Compliance en Integriteit en in 2006 promoveerde hij aan de Universiteit Twente met het proefschrift ‘De integere onderneming, de bedrijfscode en het recht’. Hij werkte onder meer bij de Rabobank, ING en SNS Reaal en werkt nu als toezichthouder bij De Nederlandsche Bank. Richard werkt als docent mee aan opleidingen van de Universiteit Twente en van het Nederlands Compliance Instituut.

Willems, drs. M. (Marnix)

Willems, drs. M. (Marnix)

Q&A Company

Marnix is gespecialiseerd in gespreksvaardigheden en omgaan met weerstand. Hij traint en coacht professionals die lastige gesprekken voeren als onderdeel van hun functie.
Doelgroepen zijn fraudeonderzoekers en compliance medewerkers van banken en verzekeraars, inspecteurs, zorgconsulenten, rechercheurs etc.

Marnix is organisatiepsycholoog. Hij begon zijn carrière bij de Universiteit van Groningen, waar hij als docent verantwoordelijk was voor verschillende cursussen op het gebied van groepsdynamische, sociale- en gespreksvaardigheden.

Vervolgens maakte hij de overstap naar de Politieacademie waar hij in de rol van docent/onderzoeker verhoorspecialisten en recherchekundigen opleidde en adviezen gaf bij complexe verhoren in het politiewerkveld. Bij de Universiteit en de Politieacademie heeft hij zijn vak als trainer en coach vormgegeven en sinds 2010 is hij zelfstandig actief in deze rollen.

Marnix Willems versterkt met passie competenties van professionals. “Luisteren naar het individu staat daarbij centraal. Als het gaat over vaardigheden van professionals dan is er altijd sprake van maatwerk; elk individu is immers anders.”

Honders, Drs. H. (Hakan)

Honders, Drs. H. (Hakan)

Indehaeck

Hakan Honders is werkzaam als zelfstandig adviseur, trainer en coach op het snijvlak van ethiek, gedrag en cultuur. Hij begeleidt organisaties, teams en specifiek compliance & risk professionals in het (leren) versterken van een ‘speak-up’ cultuur en de vaardigheden die daarbij nodig zijn. Hakan is daarnaast werkzaam als part-time docent in het hoger onderwijs.

Zijn eerdere werkervaring wordt gevormd door verschillende rollen als adviseur / trainer op het gebied van integriteit, compliance officer training & awareness en extern toezichthouder gedrag en cultuur. Hakan heeft gewerkt in en voor de financiële sector, woningcorporaties, de bouw sector, de (semi) overheid en het onderwijs.

Hakan Honders heeft Ontwikkelingsstudies en Bedrijfswetenschappen gestudeerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen, aangevuld met een post doctorale opleiding internal/operational audit. Hakan heeft tot slot een opleiding tot gecertificeerd teamcoach afgerond bij de School voor Coaching.

 

Rambaran Mishre, Mr. drs. S. (Shaktie)

Rambaran Mishre, Mr. drs. S. (Shaktie)

Culture Consultancy

Shaktie Rambaran Mishre (’s-Gravenhage, 1980) is juriste en bedrijfskundige, met een passie voor organisatiepsychologie. Ze werkte tien jaar bij advieskantoor KPMG, waar ze thought leader was op gebied van klantvertrouwen, leiderschap en cultuurontwikkeling. Ook heeft ze veel managers, bestuurders en commissarissen geadviseerd en gecoacht op gebied van governance, compliance, ethiek en integriteit: opstellen van compliance charters, programs, beleid en gedragscodes, ontwerpen van bewustwordingsmaterialen en trainingen, creëren van een compliant cultuur, auditen van compliance thema’s & soft controls, uitvoeren van RvB- en RvC-evaluaties en versterken van compliance teams. Kenmerkend is dat Shaktie in haar opdrachten steeds harde governance en compliance eisen met cultuur en gedrag verbindt.

Vanaf 2015 zette zij deze werkzaamheden als zelfstandig adviseur voort. Naast haar advieswerk is Shaktie ook veelgevraagd spreker en docent. Sinds 2016 is zij (gecertificeerd) commissaris bij Univé Verzekeringen, met in haar portefeuille governance, compliance en HR. In 2009 werd Shaktie bij Koninklijk Besluit benoemd tot jongste lid van de Raad voor het openbaar bestuur, adviesorgaan van de Nederlandse regering. Zij publiceert regelmatig over bovenstaande thema’s.

Steenwijk, P. (Peter)

Steenwijk, P. (Peter)

The Hague School of Applied Sciences

Peter Steenwijk is jurist en bedrijfskundige en docent risicomanagement. Hij doet onderzoek naar witwassen en terrorismefinanciering aan de The Hague School of Applied Sciences. Daarnaast is hij een ervaren trainer op het gebied van operational audit, risicomanagement en adviesvaardigheden. Voorheen onder meer werkzaam bij KPN, Ernst & Young en het ministerie van Economische Zaken.

Jong de, A. (Albert)

Jong de, A. (Albert)

Nederlands Compliance Instituut

De Competentietraining en Module 4 vinden plaats inNBC buiten aanzicht (4)

NBC Congrescentrum
Blokhoeve 1
3438 LC Nieuwegein

plan hier uw route

Module 5 vindt plaats inDe Bilderbeg

Hotel de Bilderberg
Utrechtseweg 261
6862 AK Oosterbeek

plan uw route

Bij Module 5 dient een praktijkopdracht te worden gemaakt. Om in aanmerking te komen voor het diploma Leergang Compliance Professional dient vervolgens afsluitend een toets met open vragen te worden gemaakt. Deze toets heeft betrekking op de gehele Leergang, dus op de LCO en de LCO Pro tezamen.

Hier vindt u inhoudelijk informatie over de opzet van het examen LCP.

In het examenreglement vindt u meer informatie over de examinering.

Wij willen benadrukken dat het examen na Module 5 vragen bevat over de meest recente lesstof. Tegen een gereduceerd tarief van € 95,– kunt u de meest recente versie van het Handboek en Werkboek Compliance Professional bijbestellen.

Het NCI is door de NBA geaccrediteerd om PE-uren toe te kennen aan de LCP (34 PE) en losse modules.

Na het succesvol afronden van de 5 modules van de Leergang Compliance Professional heeft u het recht de titel Certified Compliance Professional (CCP) te voeren en wordt u opgenomen in ons CCP–register.

Interesse? Schrijf u direct in!

Deze training is helaas volgeboekt.

Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op.

Lisan van Zante

Gerelateerde informatie

Leergang Compliance Officer 2020

Leergang Compliance Officer 2020

In deze verkorte leergang krijgt u inzicht in het functioneren van de compliancefunctie, het beheersen van compliancerisico‛s en het op adequate wijze behandelen van compliancevraagstukken.

Leergang Compliance Professional 2020

Leergang Compliance Professional 2020

Dé beroepsopleiding voor de compliance professional.

Leergang Compliance Officer 2020

Leergang Compliance Officer 2020

In deze verkorte leergang krijgt u inzicht in het functioneren van de compliancefunctie, het beheersen van compliancerisico‛s en het op adequate wijze behandelen van compliancevraagstukken.

Send this to a friend