< p>

LCO/LCP Module 2: Compliancefunctie en toezichtswetgeving

 

Tijdens deze leergang geven wij u inzicht in de taken en bevoegdheden van de compliancefunctie. De docenten gaan er in deze module vanuit dat de theorie van het Hand- en Werkboek Compliance Professional bekend is.

Datum:

3 en 4 oktober 2017

Opleidingsduur:

2 dagen

Studiebelasting:

70 uur

Kosten opleiding:

€1.670,- (vrijgesteld van btw)
Inclusief alle studiemateriaal en examengeld.

Kosten accommodatie en hotel:

€280,- (eclusief btw)
Indien er geen gebruik wordt gemaakt van de hotelovernachting wordt er €75,- per nacht gerestitueerd.

Tijdens module 2 worden de volgende onderwerpen behandeld:

 • Compliance-awareness
 • Integriteit
 • Monitoring
 • Financiele markten
 • Diensten en producten
 • Voorwetenschap en marktmisbruik

Module 2 dag 1: Oriëntatie compliance en integriteit

Tijden Programma Docent
09:00-09:15 Ontvangst
09:15-09:45 Kennismaking
Introductie LCO en LCP
Uitleg over de praktijkopdracht
09:45-12:30 Compliance & Integriteit
Compliancefunctie
Compliance Program
Compliance in de praktijk
Christoph Vergouwen of
Joyce van Tuyl
12:30-13:30 Lunch
13:30-16:45 Belangenverstrengeling
Anti-Corruptie
Geert Vermeulen
16:45-17:15 Snack
17:15-19:15 Compliance praktijk
Awareness en monitoring plan
Bernadette Ouwerkerk
19:45 Diner

Module 2 dag 2: Financiële markten en integere bedrijfsvoering

Tijden Programma Docent
08:30-12:00 Financiële markten, diensten en producten Michiel van den Broek
12:00-13:00 Lunch
13:00-16:15 Integere uitoefening van het bedrijf
Incidentenmanagement
Employmentscreening
Bert Gouw of Peter van Rijn
16:15-16:30 Evaluatie & Sluiting
Vergouwen, Mr. C.W.M. (Christoph)

Vergouwen, Mr. C.W.M. (Christoph)

Achmea

Christoph Vergouwen studeerde Nederlands recht in Nijmegen en is na zijn studie 10 jaren als advocaat werkzaam geweest, waarbij hij zich heeft gespecialiseerd in het financieel recht. Na zijn overstap naar de financiële sector heeft hij eerst de Compliance afdeling van Friesland Bank mee vorm gegeven. Daarna is hij als Compliance Officer werkzaam geweest bij Achmea Bank. Vanaf 2011 werkt hij bij Achmea op de holding, thans als senior manager van het Competence Center van Achmea Compliance. Christoph geeft als gast docent les bij het Nederlands Compliance Instituut en publiceert af en toe over compliance gerelateerde onderwerpen.

Tuyl van, Drs. J.J. (Joyce)

Tuyl van, Drs. J.J. (Joyce)

Rabobank Noord Gooiland

Joyce van Tuyl is Compliance Officer bij Rabobank Noord Gooiland. Binnen Noord Gooiland is zij verantwoordelijk voor het bieden van ondersteuning van Raad van Commissarissen, Directie en Management bij compliance risicobeheer, het geven van gevraagd en ongevraagd advies aan alle geledingen binnen de bank, het opleiden en het bewustzijn vergroten op het compliance gebied.
Zij werkt al jaren binnen de financiële instellingen (ABNAMRO en Van Lanschot). Vele jaren in commerciële functies en sinds 2005 in het compliance vakgebied.

Vermeulen, G.P.H.M. (Geert)

Vermeulen, G.P.H.M. (Geert)

ECMC

Geert Vermeulen is werkzaam als zelfstandig adviseur, interimmer en docent op het gebied van compliance en integriteit met zijn bedrijf ECMC (Ethics & Compliance Management & Consulting). Geert is gespecialiseerd in het opzetten en verbeteren van internationale compliance- en integriteitsprogramma’s in het algemeen en anti-corruptie programma’s in het bijzonder. Tot 2016 was hij directeur bij het Nederlands Compliance Instituut (NCI). Voor zijn rol bij het NCI was Geert het Global Head of Compliance bij Damco, de expediteurstak van de AP Möller Maersk Groep, alwaar hij verantwoordelijk was voor de compliance activiteiten in 90 landen, met name op het gebied van anti-corruptie en handelsrestricties. Daarvoor was hij de Chief Compliance Officer van Aon in de EMEA regio (Europa, Midden-Oosten en Afrika), zo’n 60 landen. Naar aanleiding van vragen van de autoriteiten heeft Aon in 2007 een anti-corruptie programma opgezet en een intern onderzoek uitgevoerd. Geert heeft dit vanaf het begin gecoördineerd in zijn regio. Volgens de Amerikaanse en Engelse autoriteiten heeft Aon daarbij een ‘best practice’ model ontworpen. Zij zouden graag zien dat andere bedrijven een soortgelijk programma zouden implementeren.

Sindsdien spreekt Geert regelmatig op internationale compliance conferenties. Hij publiceert over compliance en integriteit en is oud-voorzitter van de Vereniging van Compliance Officers (VCO).

Geert is sinds medio 2017 de voorzitter van de Kennistafel Financieel-Economische Criminaliteit (FEC), opgericht door de Vereniging van Compliance Officers.

Broek van den, M. (Michiel) MSc

Broek van den, M. (Michiel) MSc

Hecht Consult

Gouw, B.J.W. (Bert)

Gouw, B.J.W. (Bert)

Nationale Nederlanden Bank N.V.

Bert heeft een jarenlange ervaring met het managen van (internationale) ncidenten, zowel in het publieke als private domein. Vanaf juli 2013 is hij manager veiligheidszaken bij NN Bank. Zijn carriëre begon bij de politie in Rotterdam, waarna hij 18 jaar werkte bij Group Security van ABN AMRO Bank en leiding gaf aan de afdeling investigations, hij 3 jaar adjunct directeur Investigations bij Control Risks is geweest en 3 jaar manager Onderzoek en Advies van Veiligheidszaken bij ING Bank N.V. Naast een bestuursfunctie bij de ACFE (Association of Certified Fraud Examiners) bekleedt hij een advies functie in het NIVRE bestuur „ toedrachtsonderzoek”. Sinds 2015 is hij als docent verbonden aan het NCI. Bert houdt van reizen, wielrennen en skiën.

Rijn van, P.H. (Peter)

Rijn van, P.H. (Peter)

2Solve Investigations

Peter van Rijn heeft tussen 1978 en 1988 bij de toenmalige Rijkspolitie gewerkt waarbij hij de laatste 7 jaar als rechercheur actief is geweest. Van 1988 tot 2014 is hij eerst als (senior)onderzoeker en later als manager van de afdeling Investigations werkzaam geweest bij Interseco, één van de toonaangevende particuliere onderzoeksbureaus in Nederland. Aansluitend was hij tot mei 2015 Directeur Operations Investigations bij Pinkerton. Vanaf juni 2015 heeft Peter samen met Jan Zwanenburg een eigen bedrijf onder de naam 2Solve Investigations waarbij zij hun opdrachtgevers onder andere ondersteunen met het uitvoeren van onderzoeken naar aanleiding van integriteitschendingen. Peter is echt een praktijkdocent.

Interne en externe functionarissen die betrokken zijn bij de uitvoering van compliancetaken bij onder meer:

 • banken
 • beleggingsondernemingen
 • pensioenfondsen
 • verzekeringsmaatschappijen
 • trustkantoren
 • financiële dienstverleners
 • beursondernemingen.

Module 2 vindt plaats inDe Bilderbeg

Hotel de Bilderberg
Utrechtstestraat 261
6862 AK Oosterbeek

plan hier uw route

Het NCI is door de NBA geaccrediteerd om 16 PE-uren toe te kennen aan module 2.

Interesse? Schrijf u direct in!

Deze training is helaas volgeboekt.

Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op.

Lisan van Zante

Gerelateerde informatie

Compliance is nu even niet meer nodig

Compliance is nu even niet meer nodig

Je zou het misschien niet zo zeggen, maar het zijn barre en onzekere tijden. Als je naar buiten kijkt zie je geen kapotgeschoten huizen, tenminste, als je dit stuk in Nederland leest. Je ziet ook geen drommen mensen protesteren tegen een dictator die met harde hand de coronacrisis aangrijpt om politieke tegenstanders de mond te snoeren. Hier hebben we oppositieleden die al roeptoeterend 1,5 miljoen verkeerde mondkapjes regelen. Het lijkt dus allemaal vredig, maar het zou zo maar eens stilte voor de storm kunnen zijn.

Update Compliance 2020

Update Compliance 2020

Samen met vakgenoten inzicht krijgen in actuele compliance ontwikkelingen?

Op 1 en 2 oktober organiseren we opnieuw de Update Compliance.

Compliance: Vertrouwen organiseren in een groeiende organisatie

Compliance: Vertrouwen organiseren in een groeiende organisatie

Compliance kan in meer of mindere mate volwassen zijn georganiseerd. In een kleine onderneming kent iedereen elkaar en staan betrokken medewerkers en andere stakeholders vaak erg intensief met elkaar in contact. Hoe anders is dat met een grotere organisatie, waar het simpelweg niet meer mogelijk en wenselijk is om iedereen met iedereen intensief in contact te brengen? Hoe organiseren we dat onderlinge vertrouwen dan?

Send this to a friend