< p>

Opleidingen gaan voorlopig door via online classrooms

01 april 2020

In verband met de Corona maatregelen worden vanaf 6 april een groot deel van onze open- en incompany opleidingen tijdelijk via online classrooms aangeboden.

Wat houdt online classroom in?
Een online classroom is een virtueel klaslokaal, waar studenten en docenten op eenvoudige wijze via hun computer in een digitale ruimte bijeen komen. Met online classroom wordt de fysieke klasruimte volledig nagebootst. Zo kunt u direct vragen stellen aan uw docent en is het mogelijk om in groepjes aan opdrachten te werken. Een docent kan gebruik maken van verschillende werkvormen en ondersteunende middelen: bijvoorbeeld groepsdiscussie, whiteboard, presentatie en het bespreken van casuïstiek.

Hoe komt u in de online classroom?
U hoeft niet heel handig te zijn met computers om deel te kunnen nemen aan de online classroom. Het enige dat u nodig heeft is een werkende internetverbinding en een apparaat dat beschikt over speakers en een microfoon. Een webcam is wenselijk, maar niet noodzakelijk. Wanneer u zich aanmeldt (of heeft aangemeld) voor een opleiding of training ontvangt u van ons een directe link naar de online classroom. U hoeft niks te downloaden, maar kunt na invoeren van uw naam en emailadres direct deelnemen. Duidelijke instructies over het gebruik van de verschillende functies in de online leeromgeving ontvangt u uiteraard van ons.

Tijdens de online classroom
Het volgen van een online classroom vraagt een andere werkwijze van ons, maar ook van de docent en u als deelnemer. In de classroom is daarom naast de docent altijd ook een moderator aanwezig. Hij/zij ondersteunt u en de docent waar nodig, bijvoorbeeld met het vinden van de juiste knoppen om alle mogelijkheden in de classroom te benutten.

Leren in een online classroom
Hoewel er veel mogelijkheden zijn tot interactie en er verschillende mogelijkheden zijn voor een dynamisch programma, is het volgen van een online opleidingsdag intensief. We bekijken de mogelijkheden om het programma hier op aan te passen, zonder in te boeten op de kwaliteit en het behalen van alle leerdoelen.

Lees hier de eerste ervaringen van docenten en deelnemers met het leren in online classrooms.

Bent u al aangemeld voor een opleiding of training? Dan ontvangt u van ons informatie over welke lessen in online classroom worden aangeboden en hoe u hieraan kunt deelnemen.

Meer weten?
Lees hier onze compliance statement over Online Classrooms, met meer informatie over onder andere waarborging van privacy. Heeft u nog vragen over uw opleiding, training of de online classroom? Of wilt u graag een demo zien van online classrooms? Neem dan contact met ons op via 088 99 88 100 of mail naar info@compliance-instituut.nl.

Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op.

Heleen Marinussen

Gerelateerde informatie

Privacy en Corona: too hot to handle?

Privacy en Corona: too hot to handle?

Mag mijn organisatie gebruik maken van een voorhoofdthermometer? Hoe ver mag de gezondheidscheck bij mijn klanten gaan?
Mag de gezondheidscheck online plaatsvinden? Welke videobel-app is veilig? Dit artikel geeft antwoord op deze vragen en schept wat licht in de privacy en corona duisternis.

Compliance is nu even niet meer nodig

Compliance is nu even niet meer nodig

Je zou het misschien niet zo zeggen, maar het zijn barre en onzekere tijden. Als je naar buiten kijkt zie je geen kapotgeschoten huizen, tenminste, als je dit stuk in Nederland leest. Je ziet ook geen drommen mensen protesteren tegen een dictator die met harde hand de coronacrisis aangrijpt om politieke tegenstanders de mond te snoeren. Hier hebben we oppositieleden die al roeptoeterend 1,5 miljoen verkeerde mondkapjes regelen. Het lijkt dus allemaal vredig, maar het zou zo maar eens stilte voor de storm kunnen zijn.

De eerste ervaringen met online classrooms

De eerste ervaringen met online classrooms

Tot het coronavirus ons land bereikte vonden al onze opleidingen en cursussen plaats op fysieke locaties, maar de nieuwe situatie vraagt om een nieuwe online aanpak. Lees hier over de eerste ervaringen van docenten en deelnemers met het leren in online classrooms.

Send this to a friend