< p>

Opleidingen gaan voorlopig door via online classrooms

01 april 2020

In verband met de Corona maatregelen worden vanaf 6 april een groot deel van onze open- en incompany opleidingen tijdelijk via online classrooms aangeboden.

Wat houdt online classroom in?
Een online classroom is een virtueel klaslokaal, waar studenten en docenten op eenvoudige wijze via hun computer in een digitale ruimte bijeen komen. Met online classroom wordt de fysieke klasruimte volledig nagebootst. Zo kunt u direct vragen stellen aan uw docent en is het mogelijk om in groepjes aan opdrachten te werken. Een docent kan gebruik maken van verschillende werkvormen en ondersteunende middelen: bijvoorbeeld groepsdiscussie, whiteboard, presentatie en het bespreken van casuïstiek.

Hoe komt u in de online classroom?
U hoeft niet heel handig te zijn met computers om deel te kunnen nemen aan de online classroom. Het enige dat u nodig heeft is een werkende internetverbinding en een apparaat dat beschikt over speakers en een microfoon. Een webcam is wenselijk, maar niet noodzakelijk. Wanneer u zich aanmeldt (of heeft aangemeld) voor een opleiding of training ontvangt u van ons een directe link naar de online classroom. U hoeft niks te downloaden, maar kunt na invoeren van uw naam en emailadres direct deelnemen via uw browser. Heeft u een Microsoft Teams-app geïnstalleerd en bent u daarop ingelogd? Dan kunt u na het klikken op de vergaderlink gebruikmaken van uw eigen account binnen de Microsoft Teams-app. Duidelijke instructies over het gebruik van de verschillende functies in de online leeromgeving ontvangt u uiteraard van ons.

Tijdens de online classroom
Het volgen van een online classroom vraagt een andere werkwijze van ons, maar ook van de docent en u als deelnemer. In de classroom is daarom naast de docent altijd ook een moderator aanwezig. Hij/zij ondersteunt u en de docent waar nodig, bijvoorbeeld met het vinden van de juiste knoppen om alle mogelijkheden in de classroom te benutten.

Leren in een online classroom
Hoewel er veel mogelijkheden zijn tot interactie en er verschillende mogelijkheden zijn voor een dynamisch programma, is het volgen van een online opleidingsdag intensief. We bekijken de mogelijkheden om het programma hier op aan te passen, zonder in te boeten op de kwaliteit en het behalen van alle leerdoelen.

Lees hier de eerste ervaringen van docenten en deelnemers met het leren in online classrooms.

Bent u al aangemeld voor een opleiding of training? Dan ontvangt u van ons informatie over welke lessen in online classroom worden aangeboden en hoe u hieraan kunt deelnemen.

Meer weten?
Lees hier onze compliance statement over Online Classrooms, met meer informatie over onder andere waarborging van privacy. Heeft u nog vragen over uw opleiding, training of de online classroom? Of wilt u graag een demo zien van online classrooms? Neem dan contact met ons op via 088 99 88 100 of mail naar info@compliance-instituut.nl.

Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op.

Heleen Marinussen

Gerelateerde informatie

Maatregelen coronavirus

Maatregelen coronavirus

Om de continuïteit en kwaliteit van onze opleidingen te waarborgen hebben wij besloten om per 15 november 2021 alle opleidingen weer online te laten plaatsvinden. 

Corona en toeslagenaffaire…ook privacy een issue?

Corona en toeslagenaffaire…ook privacy een issue?

Veel mensen willen het jaar 2021 graag snel vergeten. Het Nederlands elftal ging op het EK roemloos ten onder tegen Tsjechië, de Nederlandse inzending van het Eurovisie Songfestival kon geen hoge gooien en Mathieu van der Poel miste een plankje en vergooide daarmee zijn kans op een Olympische gouden medaille. Gekkigheid natuurlijk. Wat vermoedelijk écht in het geheugen van Nederlanders gegrift zal staan zijn de verhitte discussies over (het bestaan van) corona, de maatregelen daaromtrent en het al dan niet invoeren van de (2G of 3G) coronapas, én de (afhandeling van de) toeslagenaffaire. Beide onderwerpen waren niet alleen voer voor verhitte discussies aan de eettafel, maar ook op privacy vlak hebben ze aardig wat stof doen opwaaien.  

Dat is schrikken! 

Dat is schrikken! 

De wereld draait door. Ook al concentreer jij je gedurende een tijdje op slechts één of enkele onderwerpen, de ontwikkelingen volgen elkaar razendsnel op. Ook buiten jouw tijdelijk beperkte scope. Dan is het soms nog wel eens schrikken: wat heb ik allemaal gemist op het gebied van compliance en integriteit? En hoe zorg ik er nu voor dat ik in korte tijd weer up-to-date ben? 

Send this to a friend