< p>

Nieuwe guidance papers FATF

13 november 2014

De FATF heeft in oktober 2014 twee nieuwe guidance papers gepubliceerd.

De titel van het eerste guidance paper heet ‘Transparency and beneficial ownership’. Dit guidance paper heeft als doel om informatie te geven over de kwetsbaarheden van juridische entiteiten in verband met het mogelijke misbruik voor het witwassen van geld. In het guidance paper wordt de nadruk gelegd op:

  • essentiële uitgangspunten rondom het creëren van transparantie over de juridische en organisatorische structuur van juridische entiteiten; en
  • op transparantie rondom de uiteindelijk belanghebbenden.

Guidance paper ‘Transparency and beneficial ownership’

Het tweede guidance paper heet ‘Guidance for a risk-based approach; The banking sector’. In dit guidance paper wordt informatie gegeven over de verschillende uitgangspunten en aspecten van de toepassing van een risk-based approach. Het Nederlandse wetstelsel kent eveneens een risk based approach. Dit guidance paper is naast de bancaire sector ook bedoeld voor o.a. overheden en toezichthouders.

Guidance paper ‘Guidance for a risk-based approach; The banking sector’

Gerelateerde informatie

Leergang Compliance Professional 2021 – Losse opleidingsdagen

Leergang Compliance Professional 2021 – Losse opleidingsdagen

Dé beroepsopleiding voor de compliance professional.

Leergang Compliance Professional Module 1 2021

Leergang Compliance Professional Module 1 2021

Met dit zelfstudiepakket maakt u kennis met de compliance(functie) en integriteit en overige compliancegerelateerde onderwerpen.

Podcast: Compliance adviseert

Podcast: Compliance adviseert

Edgar Karssing van de Nyenrode Business Universiteit en Cora Wielenga van het Nederlands Compliance Instituut voerden een onderzoek uit naar hoe de eed wordt beleefd, wat instellingen doen om de eed blijvend onder de aandacht te houden. Erik Reissenweber van de podcast: Compliance adviseert is het gesprek met Cora en Edgar over dit onderwerp aangegaan. In deze podcast vertellen zij wat in hun beleving met de eed zou moeten gebeuren om de impact ervan op de integriteit van organisaties te vergroten.

Send this to a friend