< p>

Nationale Compliance Award 2020 toegekend aan Erik Reissenweber 

Erik Reissenweber heeft de Nationale Compliance Award 2020 gewonnen. Hij ontving de prijs uit handen van oud-winnaar Geert Vermeulen. 


Erik vindt het een grote eer en bijzonder leuk om de award te winnen. Lees hier zijn dankwoord.

“Ik ben er erg trots op dat de jury, die bestaat uit zeer vooraanstaande deskundigen – die ik graag eens in de podcast wat vragen zou willen stellen – de podcast Compliance Adviseert zo waardeert. Een mooie stimulans om er verder mee te gaan en het vak Compliance in al zijn facetten zo mooi mogelijk te belichten. We houden het format voorlopig lekker zoals het nu is en hopen dat de podcast bijdraagt aan kennisdeling op het vlak van Compliance en daarmee tevens aan een eerlijke en rechtvaardige samenleving waarin oog is voor de belangen van alle betrokkenen.”

Het Nederlands Compliance Instituut heeft geen invloed gehad op wie genomineerd werd dan wel wie de winnaar is geworden van de Compliance Award. Het instituut heeft slechts een faciliterende rol in de award verkiezing. Deze vijf genomineerden maakten kans op de award:

  • Dick Kerkvliet, Global Head CAS (Corporate Audit Service) ING 
  • Dr. Abiola Makinwa, Hoofddocent Handelsrecht Haagse Hogeschool 
  • Drs. Erik Reissenweber CCP, Compliance Officer bij Triodos Bank 
  • Ferd Grapperhaus en Wopke Hoekstra, Minister van Justitie & Veiligheid en Minister van Financiën 
  • Outbreak Management Team RIVM 

Het stemmende publiek heeft haar voorkeur gegeven aan dr. Abiola Makinwa. Met in totaal 307 van de 818 stemmen bleek Abiola Makinwa de grootste favoriet te zijnKijkend naar de criteria die gesteld worden voor het winnen van de prijs, is de definitieve individuele stem van de juryleden uitgegaan naar drs. Erik Reissenweber CCP  

Motivatie van de jury  

De jury brengt een unanieme stem uit op drs. Erik Reissenweber CCP. Erik heeft meer dan 20 afleveringen van de podcast ‘Compliance Adviseert’ opgenomen, geheel op eigen initiatief. Dit doet hij op een eigentijdse, positieve manier. Hij treedt hierin niet solistisch op, maar betrekt anderen erbij. Hiermee is hij een voorbeeld voor anderen in het complianceveld. Erik zet compliance op de kaart, verbetert het vakgebied en vergroot de zichtbaarheid van het vakgebied. Hij levert een bijdrage aan het vakgebied op een concrete manier die voor iedereen toegankelijk is. Erik heeft zijn sporen in het vakgebied verdiend. Hierdoor is hij de winnaar van de Nationale Compliance Award 2020. 

Het juryrapport en de verklaring van Notaris Van der Hammen aangaande de awardprocedure zijn terug te lezen.  

Aanmoedigingsprijs 

De jury is van mening dat dr. Abiola Makinwa dit jaar een aanmoedigingsprijs verdient. Abiola is internationaal gericht op het bestrijden van corruptie. Waar zij voor staat is heel duidelijk datgene dat ook een democratie als Nederland op de agenda moet hebben staan. Abiola is enorm gedreven in al haar uitingen over compliance. Ze is vastbesloten de compliancegemeenschap verder te ontwikkelen, zowel in Nederland als internationaal. Hierom verdient Abiola volgens de jury de aanmoedigingsprijs. Deze prijs moet ook zeker gezien worden als stimulans om al haar initiatieven vooral voort te zetten en voor het grote publiek nog meer zichtbaar te maken.

De Nationale Compliance Award

Jaarlijks faciliteert het Nederlands Compliance Instituut de uitreiking van de Nationale Compliance Award. De Nationale Compliance Award wordt toegekend door een onafhankelijke jury aan de persoon of de instelling die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor het vakgebied compliance en de professionalisering van de compliancefunctie in het bijzonder.De Nationale Compliance Award is een bronzen sculptuur op een marmer sokkel gemaakt in opdracht van het Nederlands Compliance Instituut door de kunstenaar en schilder Jos Gielen uit Oud-Beijerland. De sculptuur symboliseert enerzijds de samenwerking die noodzakelijk is om tot optimale compliance in een organisatie te komen en anderzijds de bescherming van medewerkers en bestuurders tegen de gevolgen van compliancerisico’sAan de toekenning van de Nationale Compliance Award is een geldprijs verbonden die ten goede zal komen aan de Stichting KiKa. 

Send this to a friend