< p>

Nationale Compliance Award uitgereikt aan Geert Vermeulen

23 januari 2020

Op donderdag 23 januari 2020 heeft Geert Vermeulen de Nationale Compliance Award 2019 ontvangen uit handen van Frans Demmers, jurylid van de Compliance Award-verkiezing. Geert Vermeulen heeft het winnen van de award een bijzonder hoogtepunt in zijn leven genoemd. “Ik heb in mijn leven een portie geluk gehad en af en toe geweldige mensen ontmoet, mensen die iets in mij zagen, die mij hebben geholpen, die mij kansen hebben gegeven, die mij geïnspireerd hebben of een zetje in de goede richting gaven. Soms is mij verteld: dat kan jij niet. En dan dacht ik: dat zullen we nog wel eens zien. Maar soms werd ik ook voor iets gevraagd, waarbij ik zei: Ik weet niet of ik dat wel kan? En die mensen zeiden dan: ‘Geert, wij denken dat je het kan, ga het maar doen.’ Zonder die mensen had ik hier nu niet gestaan. Die wil ik graag bedanken. En ik hoop zo af en toe zelf ook eens iemand te inspireren of een zetje in de goede richting te geven.”

Vier genomineerden maakten kans op de award:

  • de Commissie Ethiek van de Rabobank
  • Geert Vermeulen, Consultant, Teacher & Interim Ethics & Compliance Officer
  • Marcus Wagemakers, advocaat bij de Hoge Raad, voormalig General Counsel AFM
  • Theodor Kockelkoren, Inspecteur Generaal der Mijnen, Staatstoezicht op de Mijnen

Het stemmende publiek heeft haar voorkeur gegeven aan de Commissie Ethiek. Met in totaal 677 van de 828 stemmen bleek de Commissie Ethiek veruit de grootste favoriet te zijn. Kijkend naar de criteria die gesteld worden voor het winnen van de prijs, is de definitieve individuele stem van de juryleden uitgegaan naar Geert Vermeulen.

Motivatie van de jury
De jury brengt een unanieme stem uit op Geert Vermeulen. Geert is naar de mening van de jury een boegbeeld voor en rolmodel binnen de compliancegemeenschap. De breedte van zijn werkzaamheden wordt interessant gevonden. De manier waarop Geert zich in het integriteitsdebat heeft gemengd bestempelt de jury als heel dapper. Hij is een trouwe bezoeker van bijeenkomsten van verenigingen en verzorgt veel publicaties. Hij vervult een goede voorbeeldfunctie in dingen doen in de functie waarin je wordt aangesteld en dingen doen voor de beroepsgroep. Naast het feit dat hij een duidelijke opinie en grote zichtbaarheid heeft is hij ook echt met het vak bezig. Hij neemt deel aan de dagelijkse praktijk op allerlei terreinen, helpt de Vereniging van Compliance Professionals(VCO) verder en is ontzettend ver in mensen wijzer maken in het vakgebied. Hij levert een heel positieve bijdrage aan het vak.

In het juryrapport kunt u de gehele toelichting vinden van de toekenning van de Nationale Compliance Award.
Ook kunt u de verklaring van Notaris Van der Hammen aangaande de awardprocedure inzien.

De Nationale Compliance Award
De Nationale Compliance Award is een bronzen sculptuur op een marmer sokkel gemaakt in opdracht van het Nederlands Compliance Instituut door de kunstenaar en schilder Jos Gielen uit Oud-Beijerland. De sculptuur symboliseert enerzijds de samenwerking die noodzakelijk is om tot optimale compliance in een organisatie te komen en anderzijds de bescherming van medewerkers en bestuurders tegen de gevolgen van compliancerisico’s. Aan de toekenning van de Nationale Compliance Award is een geldprijs verbonden die ten goede zal komen aan de Stichting KiKa.

Gerelateerde informatie

Spieken bij het examen Ethiek

Spieken bij het examen Ethiek

Op 28 juni werd bekend dat accountantsfirma EY 100 miljoen dollar aan boetes moet betalen. De Securities and Exchange Commission (SEC) in de Verenigde Staten legt deze boete op, omdat medewerkers van EY hebben gespiekt bij ethiekexamens en omdat EY niet heeft meegewerkt aan het belangrijkste deel van het onderzoek.

Werkcollege Jaarrekeninglezen en de bestrijding van witwassen

Leer in het werkcollege Jaarrekeninglezen en het bestrijden van witwassen verdachte signalen op te sporen in jaarrekeningen.

Leergang Compliance Professional 2022 – Meerdaagse modules

Leergang Compliance Professional 2022 – Meerdaagse modules

Dé beroepsopleiding voor de compliance professional.

Send this to a friend