< p>

Musa Elmas en Eric Schuiling in de media: ABN AMRO moet van DNB alle particuliere klanten doorlichten

08 augustus 2019

In het nieuws is het bericht verschenen dat ABN AMRO van DNB alle 5 miljoen particuliere klanten onder de loep moet nemen in de strijd tegen financiële misdrijven. Maar waarom en hoe gaat dit in zijn werk? Musa Elmas en Eric Schuiling gaven gisteren meer achtergrondinformatie in de verschillende media.

De berichten zijn hier terug te lezen/ te beluisteren:

Witwascontrole bij banken, waarom gaat het vaak mis? NOS.nl

Alle ABN-klanten worden doorgelicht: hoe gaat de bank dat doen? RTL Nieuws

Nieuws en CO, NPO Radio 1, woensdag 7 augustus, 17.00 – 18.00 uur, vanaf 06.30 minuten

RTL Nieuws, woensdag 7 augustus 19.30 uur, vanaf 15.50 minuten

Meer informatie over CDD, bestrijding witwassen en terrosismefinanciering en wat wij voor u kunnen betekenen? Bekijk onze webpagina CDD en bestrijding witwassen en terrorismefinanciering voor meer informatie of neem contact met ons op.

Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op.

Gerelateerde informatie

AFM trends 2020: “Goed toezicht begint bij goed inzicht”

AFM trends 2020: “Goed toezicht begint bij goed inzicht”

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft met ‘Trendzicht 2020’ haar jaarlijkse analyse losgelaten op de trends en ontwikkelingen in de financiële markten. Wij hebben de vijf belangrijke trends en drie onderwerpen die aansluiten bij drie overkoepelende thema’s die van belang zijn in het toezicht van de AFM opgesomd.

De financiële sector onder vuur door witwasproblematiek

De financiële sector onder vuur door witwasproblematiek

Naar aanleiding van talloze negatieve nieuwsberichten over het falen van de financiële sector omtrent de witwasaanpak, wordt het tijd een tegengeluid te laten horen. In dit stuk probeer ik de aandachtspunten waar de financiële sector tegenaan loopt uit te leggen, in de hoop de negatieve kijk op de sector iets te nuanceren.

Onderzoek naar witwassen bij ABN AMRO

Onderzoek naar witwassen bij ABN AMRO

Vandaag is bekend gemaakt dat het Openbaar Ministerie een strafrechtelijk onderzoek is gestart bij ABN AMRO vanwege witwassen en de financiering van terrorisme. Het onderzoek is gestart na een melding van toezichthouder DNB (De Nederlandsche Bank), waarvan ABN AMRO vorige maand al de opdracht kreeg om alle 5 miljoen particuliere klanten opnieuw te onderzoeken.

Send this to a friend