< p>

Musa Elmas en Eric Schuiling in de media: ABN AMRO moet van DNB alle particuliere klanten doorlichten

08 augustus 2019

In het nieuws is het bericht verschenen dat ABN AMRO van DNB alle 5 miljoen particuliere klanten onder de loep moet nemen in de strijd tegen financiële misdrijven. Maar waarom en hoe gaat dit in zijn werk? Musa Elmas en Eric Schuiling gaven gisteren meer achtergrondinformatie in de verschillende media.

De berichten zijn hier terug te lezen/ te beluisteren:

Witwascontrole bij banken, waarom gaat het vaak mis? NOS.nl

Alle ABN-klanten worden doorgelicht: hoe gaat de bank dat doen? RTL Nieuws

Nieuws en CO, NPO Radio 1, woensdag 7 augustus, 17.00 – 18.00 uur, vanaf 06.30 minuten

RTL Nieuws, woensdag 7 augustus 19.30 uur, vanaf 15.50 minuten

Meer informatie over CDD, bestrijding witwassen en terrosismefinanciering en wat wij voor u kunnen betekenen? Bekijk onze webpagina CDD en bestrijding witwassen en terrorismefinanciering voor meer informatie of neem contact met ons op.

Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op.

Gerelateerde informatie

Omdenken in transactiemonitoring: help bluewashing de wereld uit

Omdenken in transactiemonitoring: help bluewashing de wereld uit

Traditionele manieren van transactiemonitoring zouden wel eens onvoldoende effectief kunnen zijn tegen de steeds weer veranderende modus operandi van witwassende criminelen. Misschien moeten we eens omdenken. Wat nu als de vis die je probeert te vangen eigenlijk in een andere oceaan zwemt? Dat vragen de auteurs van de recent door Slimmer AI gepubliceerde white paper 'The use of in AML transaction monitoring' zich af.

Nationaal Anti-Witwascongres 2020

Het Nationaal Anti-Witwascongres is bij uitstek dé dag om uw kennis over de laatste ontwikkelingen op het gebied van financieel economische criminaliteit op peil te brengen. U bent van harte welkom om te komen kijken en luisteren naar toonaangevende sprekers die de laatste ontwikkelingen op het gebied van financieel-economische criminaliteit zullen belichten. Ruim 20 vooraanstaande sprekers, privaat en publiek. Samen komen we verder! Bent u er ook bij?

Witwasbestrijding: Een nieuw blik open trekken of de blik opnieuw afstellen?

Witwasbestrijding: Een nieuw blik open trekken of de blik opnieuw afstellen?

De financiële sector wordt de duimschroeven aangedraaid. Er zijn initiatieven gelanceerd om met een betere samenwerking tussen bijvoorbeeld publieke en private partijen dit effectiever en efficiënter aan te pakken. Al deze initiatieven en activiteiten kosten de sector handenvol geld en tijd. Wat ook kan worden gestoken in het stimuleren van een duurzame economie om maar eens wat te noemen. Moeten we blijven doorgaan op de ingeslagen weg?

Send this to a friend