< p>

Musa Elmas en Eric Schuiling in de media: ABN AMRO moet van DNB alle particuliere klanten doorlichten

08 augustus 2019

In het nieuws is het bericht verschenen dat ABN AMRO van DNB alle 5 miljoen particuliere klanten onder de loep moet nemen in de strijd tegen financiële misdrijven. Maar waarom en hoe gaat dit in zijn werk? Musa Elmas en Eric Schuiling gaven gisteren meer achtergrondinformatie in de verschillende media.

De berichten zijn hier terug te lezen/ te beluisteren:

Witwascontrole bij banken, waarom gaat het vaak mis? NOS.nl

Alle ABN-klanten worden doorgelicht: hoe gaat de bank dat doen? RTL Nieuws

Nieuws en CO, NPO Radio 1, woensdag 7 augustus, 17.00 – 18.00 uur, vanaf 06.30 minuten

RTL Nieuws, woensdag 7 augustus 19.30 uur, vanaf 15.50 minuten

Meer informatie over CDD, bestrijding witwassen en terrosismefinanciering en wat wij voor u kunnen betekenen? Bekijk onze webpagina CDD en bestrijding witwassen en terrorismefinanciering voor meer informatie of neem contact met ons op.

Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op.

Gerelateerde informatie

Persoonlijke aansprakelijkheid van bestuurders bij witwasschandalen  

Persoonlijke aansprakelijkheid van bestuurders bij witwasschandalen  

Onlangs werd bekend dat oud ING topman Ralph Hamers strafrechtelijke vervolging wacht vanwege zijn rol in de witwasaffaire bij ING. ING kreeg een recordschikking van 775 miljoen euro opgelegd, maar tot nu toe wist Hamers persoonlijk de dans te ontspringen. Vervolging komt nu wel ter sprake, omdat financieel activist Pieter Lakeman een zogeheten artikel 12 procedure heeft aangespannen.

Wie zoet is krijgt lekkers? 

Wie zoet is krijgt lekkers? 

Afgelopen week publiceerde DNB een aanwijzingsbesluit met betrekking tot de MUFG Bank. In dit besluit komt een aantal zeer interessante aandachtspunten naar voren waar wij als compliance officers veel van kunnen leren. Misschien niet zo’n heel fijn cadeautje, met name niet voor MUFG Bank, maar wel zeer waardevol. In deze blog besteed ik graag aandacht aan het herziene handhavingsbeleid van DNB en AFM en de leerpunten die we uit dit gepubliceerde aanwijzingsbesluit kunnen opmaken.

Hij komt, hij komt… de EU-toezichthouder AML/CTF

Hij komt, hij komt… de EU-toezichthouder AML/CTF

Onlangs hebben de Europese ministers van Financiën dan toch hun akkoord gegeven voor het komen tot een Europese aanpak van de bestrijding van witwassen en terrorismefinanciering. De instemming voor de oprichting van een Europese toezichthouder is de afgelopen weken met gejuich ontvangen. Tegelijk moeten we ons realiseren dat de grootste uitdaging, het inrichten van deze toezichthouder, nu begint.

Send this to a friend