< p>

Minister van Financiën betrekt partijen bij invulling regels omtrent crowdfunding

24 oktober 2017

Het is de bedoeling dat er een nieuw juridisch kader komt omtrent crowdfunding. Aan betrokken partijen, zoals grote crowdfundingplatformen en relevante advocatenkantoren, wordt gevraagd om mee te denken over de invulling van het juridisch kader.

Belangstellenden kunnen tot 27 november reageren op het consultatiedocument dat openbaar is gemaakt.

Crowdfunding is een innovatieve vorm van financiering waarbij een bedrijf of initiatief geld vraagt aan geïnteresseerden voor de financiering van een product, dienst, idee of onderneming. Bij crowfunding wordt direct de financiering opgehaald bij het grote publiek. Dit gebeurt via een online crowdfundingplatform. Hierbij speelt de exploitant van het platform een bemiddelende rol. Door deze manier kunnen investeerders worden bereikt die bij traditionele financieringsvormen minder eenvoudig worden bereikt.

Deze crowdfundingmarkt ontwikkelt zich razendsnel, maar de regulering is echter nog beperkt. Zo zijn er voor crowdfunding in onderhandse leningen geen formele eisen gesteld aan onder meer consumentenbescherming en informatieverstrekking. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft eerder gevraagd om nieuwe wetgeving, waardoor deze vorm van crowdfunding een duidelijkere basis kan krijgen binnen de Wet op financieel toezicht (Wft). Platformen voor onderhandse leningen hebben nu een ontheffing.

Bron: Rijksoverheid

Gerelateerde informatie

Leergang Compliance Officer Pro 2022

Leergang Compliance Officer Pro 2022

De Leergang Compliance Officer Pro is het vervolg op de Leergang Compliance Officer (vanaf 1-1-2020), hierin wordt u opgeleid tot Compliance Professional.

Leergang Compliance Professional 2022 – Meerdaagse modules

Leergang Compliance Professional 2022 – Meerdaagse modules

Dé beroepsopleiding voor de compliance professional.

Informatieavond Leergang Compliance Officer/ Professional

Informatieavond Leergang Compliance Officer/ Professional

Informatieavond Leergang Compliance Officer/Professional

Send this to a friend